loader image

Trecerea lucidă de la partener la soț și tată

Trecerea lucidă pe perioada sarcinii de la partener la soț și tată a descoperit bărbatul din mine.

O dimensiune nouă, un Nou Eu, un proaspăt om ce a fost parcă dintotdeauna aici, așteptând calm și răbdător să fie recunoscut și trăit.

Privind retrospectiv la întreg procesul ce s-a așternut pe durata a 3 ani și continuă să se îmbogățească și adâncească zi de zi, mă cuprinde uimirea și recunoștința; Pentru maestria Vieții care așează cu precizie oamenii și experiențele înspre evoluție, pentru iubita mea soție care îmi înseninează fiecare zi cu zâmbetul ei nelipsit, pentru perla uniunii noastre –  Fiica Vieții, Sananda – după cum ne place să o numim.

Din această stare îți aștern câteva perspective, experiențe și lecții care mie mi-au fost și îmi sunt real utile și sper să contribuie și la mersul tău încrezător prin Viață.

 

Inițierile și pasajele Vieții

Oricine am fi și oriunde ne-am afla pe traseul Vieții, inteligența Sa are darul de a ne iniția la noi stagii ale naturii noastre ca spirite aflate într-o experiență umană. Este un fapt pe care îl trăim cu toții iar în aceste etape de tranziție de la o stare de – A fi – A face – A avea – la una nouă, provocările și darurile sunt nenumărate. Sunt perioade naturale care ne solicită metamorfoza și scot la suprafață ceea ce era ascuns și nevăzut, momente care storc aparențele ca să reveleze esența.

Fie că e trecerea de la perioada intra-uterină la viată dincolo de pântec, fie că sunt pasaje prin care trecem de la bebeluș la prunc ce merge în picioare, de la a locui cu părinții la o etapă de independență ca apoi să cunoaștem co-dependența și frumusețea relațiilor de cuplu; toate decurg firesc și ne conduc spre noi etape ale maturizării ca oameni însuflețiți.

În tradițiile ancestrale și în comunitățile indigene ce trăiesc în comuniune cu Natura, aceste inițieri sunt un veritabil prilej de celebrare a Vieții. Sunt însoțite de un ritual consacrat specific fiecărei culturi care poartă deopotrivă fetele în devenirea lor ca femei și băieții în devenirea lor ca bărbați.

 

Mariajul Sacru – uniunea masculin-feminin

Următorul nivel este îmbrățișarea unei noi responsabilități și sacru angajament din Iubire – rolul soțului și soției care se dăruiesc unul altuia într-un act al uniunii în fața Cerului și Pământului. Taina Căsătoriei, în esență sa așa cum e înscrisă în inima fiecăruia dintre noi.

Văd în acest stagiu o oportunitate dublu fațetată care ne este înmânată. Fie putem largi conștientă prin liberă alegere din suflet a partenerei, fie putem repeta șirul căsătoriilor din inconștiență și limitarea la formalitățile  “așa trebuie” sau “așa e mersul lucrurilor”.

Eu, împreună cu iubita, am decis să facem această trecere lucid, împuternicindu-ne și susținându-ne în a ne regăsi și manifesta autenticitatea pe fundația Iubirii. Nu a fost un lucru ușor căci numeroase tipare transgeneraționale dintre masculin-feminin au ieșit la suprafață. Însă, nu l-am văzut nici ca fiind greu deoarece am pus simțământul lui Împreună în față oricărui obstacol. Am ales să vedem darul din miezul oricărei umbre și potențialul transformator din spatele traumei.

Cu răbdare, încredere, onestitate și îndrăznind să alegem iubirea iar și iar, provocările s-au transformat în oportunități de creștere și adâncire a bucuriei de a trăi.

Acum mai mult ca oricând, simt Căsătoria ca o aspirație la o uniune ce se naște întâi în universul interior. În cel mai intim loc din noi, există ceva, precum o pulsație a Vieții și un dor ancestral de „Acasă” care își cere tributul. Este fuziunea forței masculine și feminine din fiecare Om care își cheamă înfăptuirea. Odată recunoscută, actul mariajului sacru cuiubita devine o încununare și expansiune a acestui impuls vital lăuntric.

 

Simțirea și atitudinea de partener

Îmi place să contemplu individul folosind denumirea de – Universul lui Eu. Privesc fiecare om precum o totalitate armonioasă a creației Divine, a unui mod de a fi și trăi, un sistem unitar interconectat cu Întreaga Viață.

Dincolo de concepte sau definiții, te invit acum să iei în atenția ta această simțire intrinsecă de eu sunt, de a exista, a fi cineești. Aici, în spațiul și timpul în care te afli, toată viața ta are loc și se desfășoară din interior spre exterior, nu invers. Precum un punct aflat într-o imensitate de spațiu înconjurător, ceea ce trăiești în sine se proiectează pe ecranul realității dând naștere experiențelor și evenimentelor cu care interacționezi.

Doar prin simpla întoarcere a privirii înspre interior, prin conștiința de sine, o întreagă lume se deschide. Cât explorăm din ea, cât o cunoaștem și ne recunoaștem prin relațiile de zi cu zi, cât cuprindem și înțelegem, ține de nivelul conștiinței fiecărui individ în parte. Cât din noi vedem și cum ne privim propria ființă, atât putem să vedem și în lumea exterioară aparentă.

Ce vreau să evidențiez este subiectivitatea cu care ne raportăm la viață și cum extinderea acestei percepții a sinelui este esențială în trecerea de la Eu la Noi.

 

Înainte și Acum

Personal, atitudinea cu care abordam relațiile, munca și chiar pe mine însumi s-a transformat radical de când am ales-o pe Georgiana ca parteneră pe calea Vieții. Și zic „parteneră” căci dincolo de rolurile sale de femeie iubită, soție, mamă pentru Sananda,prietenă de nădejde pentru mulți, are și va avea un loc permanent în inima meaca părtașă directă la tot ce este viu în mine iar prezența sa îmbogățește și animă noi aspecte ale ființei mele.

Prin această simplă recunoaștere, simt și știu că universul meu lăuntric împreună cu universul ei pot fuziona, crea și dărui Viață în infinite moduri.

Dacă înainte obișnuiam să hrănesc critica, judecata și învinovățirea când ceva nu mergea „bine”, acum las blândețea să îmi infuzeze atitudinea față de mine, ceilalți și viață. Dacă înainte de a fi parteneri de Viață lăsam seriozitatea, rigiditatea și tensiunea peste chipul și acțiunile mele, acum las zâmbetul și bucuria să se ridice mai presus de acestea.

Zi de zi aleg să hrănesc conștiența și să stabilizez starea de prezență în sine și dinamica de cuplu. Astfel, ceea ce era „înainte” dispare și doar „Acum” persistă. Percepția mi se extinde, noi conexiuni neuronale au loc, simțirea emoțiilor se adâncește, comunicarea se rafinează și mintea mi se deschide ori de câte ori fac spațiu în eu pentru Noi.

 

Simțirea și atitudinea unui soț

Iubesc să văd relația de cuplu folosind denumirea – Cosmosul lui Noi. Două universuri într-o singură întrupare, cea a unei armonii și ordini născute din interacțiunea vie și iubitoare a partenerilor.

Am hotărât să facem trecerea de la eu la Noi, devenind soț și soție cât încă Sananda era în pântec. Vârful muntelui din apropierea locului unde am copilărit ne-a fost templul iar soarele ce răsărea și luna ce asfintea au devenit sfinții martori. Păsările cântătoare au fost corul și întregul Omnivers ne conținea în pace. Am adâncit acest angajament al sufletului la libertate și iubire Împreună printr-un ritual simplu și sacru și cu câteva ore înainte de nașterea fiicei noastre. Imediat de ce am încheiat dansul, au început contracțiile. La scurt timp am făcut căsătoria legală și ceremonia alături de familie.

Am continuat să ne extindem și să adâncim uniunea într-o altă zi sacră, pe vârful muntelui la baza căruia ne-am Re-Cunoscut pentru întâia oară. Și, ne-a plăcut atât de tare împrospătarea și ancorarea relației nostre prin astfel de ritualuri încât am mai făcut unul :)). Am celebrat, cântat și dansat în comuniune cu Natura și oamenii, o zi a solstițiului de vară cu adevărat pe gustul inimii noastre. Pe platoul Bucegilor, la poalele Sfinxului, am încins o horă cu prieteni de suflet, zâmbind atât la soare, cât și la ploaie.

E evident că am cam prins gustul uniunii și am lărgit de fiecare dată spirala – în sine, noi doi, noi 3, apoi cu familia și apoi cu prietenii. Am ales să lăsăm spațiu între acești pași pentru a se oglindi în felul în care trăim împreună și să nu devină o formalitate care se încheie într-o zi. Au fost mai multe forme de Da, la mai multe niveluri ale ființării.

 

De ce îți povestesc aceste evenimente intime din viață relației noastre?

Văd și trăiesc încă binecuvatarea fiecărei ceremonii în parte și le simt precum perle pe firul de aur al traiectoriei noastre Împreună. Cu fiecare DA grăit tot mai viu, Noi am renăscut. Ființa care este spațiul nostru relațional în continuă interacțiune a crescut spre noi niveluri de coerență.

La început din minte și suflet, apoi cu toată inima, cu toată ființa și în final cu toată prezența de Spirit, am adăpat cu apă vie și întețit cu foc sacru relația de cuplu. Am adâncit rădăcinile în Pământul lui Împreună și am extins aripile înspre Infinitul Cer. În acest mod ne redescoperim, ne reconfirmăm alegerea ca act al conștienței și devotiunii și astfel ne înălțăm în Iubire.

Iată, acum, revizitand episoadele uniunii noastre, zâmbesc și realizez că ne-au șlefuit și potențat unicitatea. Poate părea paradoxal însă e pur și simplu divin de uman să te redescoperi mai autentic prin relația de cuplu. În procesul maturizării mele ca și copil pentru părinții de sânge, Fiu al Vieții, partener și prieten, soț și mai apoi tată, fiecare consimțământ și-a lăsat amprenta pe bărbatul ce sunt acum și aici.

Așa că te îndemn cu blândețe fermă și pe ține ca om, partener și soț ce citești printre cuvintele așternute, să te lași transformat de puterea lui DA în dansul vesel și sacru al lui Împreună, Unici în Uniune.

 

Voi descrie în articolul următor cum am trăit ca tată perioada sarcinii, conectarea cu copilul și beneficiile acestui proces profund transformator.

Ce iei cu tine din această împărtășire? Ce îți e de folos pe drumul vieții și rezonează cu călătoria ta sau a voastră?

 

M-ar bucura să primesc mesajul tău în comentarii sau prin formularul de aici.

Te-a inspirat articolul? Trimite-l și altora!

Facebook
WhatsApp
Pinterest