loader image

Simțirea și atitudinea unui tată

În articolul precedent am expus simțirea și atitudinea de partener și soț, din experiența mea în trecerea de la cuplu la familie pe calea sarcinii lucide. Ceea ce urmează să citești este continuarea așa că te incurajez să îl parcurgi și pe cel inițial AICI.

 

Simțirea și atitudinea unui tată în trecerea de la cuplu la familie

Încă de când Sananda începea procesul întrupării în pântec și chiar cu câteva luni înainte de asta, simțeam clar prezența sufletului ei „gravitând” între mine și Georgiana. Deși am fost mereu un om intuitiv și balansam partea rațională și intelectuală din mine cu spontanul, m-a uimit cât de Viu se poate percepe un suflet de copil chiar dinainte de concepție.

Stiu că deschiderea mea naturală către dimensiunile subtile ale Vieții și încrederea în Inteligența Nevăzutului au înmuiat balamalele rigide ale rațiunii și logicii. Mintea a încercat adesea să găsească un răspuns concret și să restabilească un control imaginat asupra miracolului ce se făurea în pântec – Omul. Însă, am îndrăznit să cred cu încrederea plasată în discernământul inimii și să simt dincolo de filtrele mentale.

M-am deschis mai mult către dimensiunea spirituală și am accentuat, cu sprijinul soției, conexiunea cu sufletul Sanandei. Cu răbdare, deschidere și stăruință blândă, m-am relaxat în incertitudinea și necunoscutul a ce urma să devin – Tată.

Oricâți prieteni am avut în acest rol, oricum au fost exemplele din viața mea familială despre ce înseamnă a fi tată, realitatea vieții a bătut la ușă și a năruit toate preconcepțiile. Am știut mereu că țîne de mine să descopăr această esență – și nu definiție – ce „doarme” în mine și așteaptă să fie întrupată în tandem cu pruncul din pântec.

În ceea ce a fost înainte Cosmosul lui Noi (vezi articolul anterior) s-a plantat și clădit o nouă dimensiune a vieții, cea a lui Noi 3 Împreună. Deși sunt inițieri firești ale Vieții – trecerile de la individ, la partener, soț și tată, pentru mine s-au desfășurat cu o intensitate și rapiditate uluitoare.

 

Sarcina lucidă și puterea lui Noi Împreună

Toate transformările prin care trecea relația cuplu, Georgiana ca purtătoare de Viață în pântec și fetița ce se făurea minuțios, au declădit și rafinat ceea ce numeam înainte „eu”. M-au purtat într-o veritabilă Renaștere și oferit șansa să mă redescopăr în miezul a ceea ce sunt. Nu doar ca rol, ca personalitate, caracter sau gen, ci ca ființă, ca spirit și conștiință.

Procesul sarcinii lucide la care ne-am angajat împreună mi-a arătat umbrele ce le port în subconștient, părțile întunecate, reprimate și imature din mine. Mi-am dat astfel oportunitatea să simt mai mult, să mă accept mai profund, să mă privesc mai onest. Alaturi de mult iubita mea, am îndrăznit să trăiesc puterea vulnerabilității și să regăsesc darul autenticității.

Toată perioada a fost plină de stări elevate de conștiință și inspirație, de valuri emoționale, de schimbări în percepție, în gândire și atitudine față de sine, ceilalți și viață. Uneori copleșit, alteori inundat de recunoștință și bucurie, am navigat oceanul trecerii de la cuplu la familie având busola Iubirii, a Încrederii și a lui Împreună ca ghid fidel.

Toate acestea și multe altele ne-au fost testate, adâncite și întărite ori de câte ori ne-am îndreptat către spațiul uniunii noastre.

Prin susținere reciproca, ascultare, comunicare și conectare cu sufletul Sanandei, am știut că totul este bine. Am cultivat siguranța că sarcina se desfășoară în ritmul și felul cel mai potrivit, aliniat cu traseul vieții lui Noi 3 Împreună. Viața creează viață. Tot ce avem de făcut este să ne bucuram de proces și să fim pur și simplu autentici împărtășind Iubirea.

 

Esențialul în procesul transformator al Sarcinii Lucide

Subliniez aici importanța integrării trecutului personal, al celui relațional, a fragmentelor mental-emoționale și sufletești care se cer văzute. Tot ce aduce la suprafață perioada sarcinii este un dar sacru al Vieții care merită onorat și trăit deplin. Învățând “să răspundem neiubirii cu Iubire”, după cum zice Richard Rudd, un înțelept învățător contemporan, părțile condiționate din noi își regăsesc libertatea și își recunosc esența ca fiind doar Lumină.

Nouă ne-a fost de real folos experiența dobândită atât personal prin transformarea interioară conștientă, cât și în lucrul cu clienții prin munca fiecăruia. Amândoi suntem pasionați de explorarea naturii umane și spirituale autentice și de maniera în care ne putem manifesta unicitatea în relații. Nutrind aspirația de a trăi viața plenar din totalitatea ființei noastre, ghidarea și susținerea reciprocă au venit cu ușurință chiar și în perioade dificile.

Văd în faptul că am putut fi prezenți unul pentru altul până în măduva oaselor o adevărată binecuvântare. Întocmai acest simțământ de Împreună și descoperirea modul unic de a trece ca și cuplu prin procesul sarcinii lucide este ce vrem să insuflam și celor care ne vor alege ca și ghizi.

Și mai găsesc esențial să evidențiez un ultim aspect, cel al facilitării conexiunii tată-copil de către mamă. Ghidarea și susținerea partenerei înlesnește înmiit accesul bărbatului la forța lui feminină interioară și astfel la intuiție, ascultare, receptivitate și simțire pentru a se conecta autentic cu copilul din pântec.

 

În experiența mea de descoperire a esenței paterne, Georgiana m-a orientat cu precizie în ceea ce privește:

  • atingerea tandră a burticii
  • comunicarea intuitivă cu Sananda
  • respectarea spațiului său personal încă din pântec
  • recunoașterea și onorarea nevoilor
  • atașamentul sigur și sănătos
  • înțelegerea semnalelor și energiei unice a copilului

Toate sunt daruri-nestemate ce ne-au modelat armonia familiei. M-au încărcat cu gentilețe, mi-au îmblânzit privirea și deschis inima, mi-au încurajat propria intuiție și senzitivitate la dinamica energetică dintre mamă-tată-copil.

Stiu că și acum, la aproape un an și jumătate după naștere, relația noastră se bucură de roadele a ceea ce am sădit și cultivat încă din perioada sarcinii. Iar asta este o binecuvântare pe care o doresc tuturor oamenilor în trecerea de la cuplu la familie.

 

Beneficiile trecerii lucide de la Eu la Noi 3 Împreună, pe perioada sarcinii

– creșterea stării de prezență și centrare

– vindecarea și armonizarea spațiului interior și cel relațional

– relaxare fizică profundă

– creșterea energiei vitale odată cu eliberarea tensiunilor și integrarea traumelor

– focus mental pe esențial

– reziliență și flexibilitate emoțională

– aprofundarea conexiunii spirituale

– eficientizarea muncii și prezentei în sarcinile cotidiene

– îmbunătățirea comunicării și transparenței relaționale

– adâncirea capacității de dărui și a primi iubire

– expansiunea bucuriei de a trăi

– sporirea încrederii în sine, în relația de cuplu și în Viața ca Întreg

 

Și lista poate continua generos însă aleg să te las cu aroma acestor 12 esențe, în vizorul minții-inimii tale.

Toate acestea setează o fundație puternică pe care întreaga traiectorie a familiei se va așeza. Cultivarea Prezenței în sine și în relații prin acțiune conștientă care să așeze o astfel de bază este un dar făcut atât generației actuale cât și tuturor urmașilor.

Cinste tuturor părinților care au făcut sau deja fac asta și tuturor celor care urmează să pășească pe calea Sarcinii Lucide!

 

Cum a fost experiența ta în parcurgerea împărtășirii și cu ce ai rezonat?

M-ar bucura să primesc mesajul tău în formularul de AICI

Te-a inspirat articolul? Trimite-l și altora!

Facebook
WhatsApp
Pinterest