loader image

Tați și Copii Împreună în Natură

Drumeție, activități și educație naturală în inima Naturii – o experiență și aventură de neuitat pentru tați și copii.

• Ești tată de copii cu vârste între 3 și 12 ani și vrei să te bucuri alături de copilul tău de “un alt fel de timp” petrecut împreună?
• Vrei să cunoști și alți tați și să ieși din zona de confort, implicându-te în activități pe care poate nu le faci în viața cotidiană?
• Simți să îți întărești relația cu copilul și să contribui la educația lui prin intermediul lumii naturale?
Dacă răspunsul la minim una din întrebări este Da, citește detaliile mai jos și înscrie-te la una din cele 2 zile ale evenimentului (în funcție de vârsta copilului tău).
.
.

De ce organizăm această ieșire în comuniune cu Natura

Epoca modernă în care trăim și pe care o co-creăm este una a expansiunii tehnologice, a consumerismului, a socializării online și a interacțiunii cu diferite forme de inteligență artificială. Totodată, era actuală este plină de posibilități nenumărate de a ne aventura în noi experiențe, în călătorii pe întreaga planetă, în tot soiul de activități bune pentru cei mici și pentru cei mari.
Astfel că, vrem nu vrem, ne aflăm cu picioarele așezate între două lumi: cea a lumii tehnologice, sistematizate ierarhic și urbanizate… și cea a lumii natural-rurale, sălbatice și neîmblânzite.
Dacă generațiile trecute de strămoși nu prea aveau multe de ales referitor la unde și cum să își trăiască viața, noi și mai ales copiii noștri, avem înmânată o paletă largă de alegeri.
Adevărul este că suntem binecuvântați să avem atât de multe opțiuni referitoare la cum ne creștem copii, în ce fel de medii viețuim, cu cine relaționăm, cu ce ne hrănim și unde mai călătorim și cum ne auto-educăm continuu.
Cu mai multe alegeri disponibile vine și o complexitate mai mare și astfel o responsabilitate crescută.
În lumea naturală, fie că vorbim de păduri, zone de munte sau de câmpie, în apropierea râului sau la marginea mării, alegerile se reduc la esențial iar complexitatea lasă loc simplității, ușurinței și tihnei.
O simplitate care împuternicește, care relaxează prin claritatea și vigoarea trezită în noi, care reconectează omul la rădăcinile sale autentice, la locul său cuvenit în marele cerc al Vieții.
.
.

Poate și tu ai copilărit în curtea bunicilor la țară

Sau ai trăit aproape de natură și te jucai adesea în sânul ei, ori poate picioarele tale au străbătut mai mult betoanele zonelor urbane.

Noi, organizatorii acestui eveniment, am trăit în și foarte aproape de Natură atât pe timpul copilăriei cât și în viața de adulți. Am experimentat viața atât în mari centre urbane cât și în zone retrase și puțin atinse de picior uman.
Astfel că am luat în mod firesc decizia ca și copii noștri să se poată bucura cât mai de mici de lumea naturală, vie și abundentă pe care pădurile, munții, râurile ne-o oferă.
De aceea ne dorim ca tot mai mulți tați și copii, alături de familiile lor, să beneficieze de frumusețea traiului aproape de Natură, să își dezvolte abilități și să-și acceseze înțelepciunea interioară pe care, mai apoi, să le aducă în urban și să contribuie la evoluția comunității și societății.

.

.

La ce nevoi răspunde acest eveniment și care sunt beneficiile participării

Din experiența noastră atât personală și familială cât și profesională, am întâlnit sute de oameni și părinți iar din interacțiunile cu ei am conturat câteva nevoi esențiale pe care merită să le contemplăm și pe care le abordăm în această drumeție:
– nevoia bărbaților de a se conecta cu alți bărbați cu mintea și inima deschisă, cu sufletele curioase de noi aventuri în comuniune cu Natura, dornici să contribuie activ la educația copiilor prin puterea propriului exemplu
– de a stabili noi conexiuni cu comunitatea apropiată și cu alte familii conștiente din împrejurimile clujului, și nu numai
– de a extinde sfera de cunoscuți și de interacționa cu mai multe tipologii de oameni, crescând adaptabilitatea și autenticitatea în timpul comunicării
– de a ieși din confort și din cuibul familial prin aventură și explorarea mediul într-un mod sigur; de a își cunoaște limitele și a le depăși în mod conștient și susținut
– nevoia copiilor de a avea tați nu doar prezenți și observatori ci cu adevărat implicați, proactivi și susținători în procesul dezvoltării și creșterii armonioase
– de educație, învățare, exprimare creativă și mișcare, având Natura ca mare învățătoare
– de a participa împreună cu alți copii la activități care le solicită cooperarea, inventivitatea și auto-cunoașterea… și totodată de a se implica alături de tată în activități prin care se dezvoltă și întărește calitatea relației tată-copil
– de a avea ghizi, modele și părinți autentici, conectați și integri de la care pot învăța ce înseamnă traiul și colaborarea sănătoasă într-un grup de bărbați

.

.

Ce este, pe scurt, această ieșire din urban și reconectare la Natură

O experiență inedită și până la urmă, absolut firească, deși prea puțin practicată în zilele moderne – aceea de a însoți ca și copil tatăl în expedițiile, activitățile și aventurile lui prin lume. Ca și tată, de a fi prezent și a te implica activ prin puterea propriului exemplu la procesul de creștere, auto-cunoaștere și educație naturală a copilului tău, susținându-l să scoată la suprafață ce e mai bun și frumos din el.
De aceasta dată, lumea în care ne facem explorările și activitățile din rolurile de tați și ghizi este Natura și ne vom conecta cu elementele, înțelepciunea și sălbăticia ei.

Una din nevoile fundamentale ale bărbatului este de a avea claritatea unui țel mai înalt, alături de focusul și perseverența necesară pentru a-l atinge.

Dacă te întrebi care este țelul acestei drumeții experențiale, ei bine scopul evenimentului este de a întări și armoniza conexiunea tată-copil prin intermediul conexiunii cu Natura, trăind în comuniune alături alți bărbați și copii.

.

.

Cum se desfășoară activitățile și ce vom face

Startul este la 9 dimineața cu întâlnirea în satul Florești, în apropierea pădurii dinspre Luna de Sus iar durata întâlnirii diferă în funcție de etapa de vârstă a copiilor. (vezi mai jos)
Ne vom îndrepta către pădurea din împrejurimi unde vom avea o drumeție, activități, picnic și alte aplicații de auto-educație în sinergie cu Natura.
⊙ Activitățile vor fi alese atât în funcție de numărul și starea celor prezenți cât și de condițiile meteorologice. Enumerăm printre acestea:

– Explorarea senzorială a mediului înconjurător
– Mișcare fizică conștientă, cunoașterea propriului corp și depășirea unor provocări prezente în mod natural pe traseu
– Construirea de obiecte din elementele naturale preexistente în mediu și jocuri de roluri pe echipe
– Prezentarea unor tehnici de supraviețuire în natură cât și a rucsacului cu obiectele necesare de a-ți asigura adăpost, căldură și hrană.
– Crearea de mici adăposturi și aprinderea în condiții de siguranță a focului
– Cântat cu vocea liberă și cu instrumente muzicale simple, dansat și exprimat stările interioare în mod creativ, fără critică sau judecată
– Educație privind elementele Naturii, rolul plantelor și copacilor, conexiunea Om-Natură și Om-Animal
– Formarea de cercuri de bărbați și de copii cu rolul de conectare, comunicare, joacă și susținere reciprocă

.

.

Când și unde se desfășoară drumeția educativă și recreativă

• Prima zi este sâmbătă, 12 august și este dedicată copiilor cu vârstele între 8-12 ani.
• A doua zi este duminică, 13 august și este dedicată copiilor cu vârstele cuprinse între 3-7 ani.
Programul se desfășoară între orele 9 – 18, cu posibile modificări în funcție de starea participanților și condițiile meteorologice.
Pentru ziua de duminică putem scurta programul pana la ora 16, în dependentă de nevoile grupului.
Locația este în satul Florești (Cluj) și ne vom aventura în pădurile din împrejurime, la ieșirea dinspre Luna de Sus.
Locul exact al întâlnirii și alte detalii legate de organizare vor fi comunicate celor înscriși.

*Important de reținut – participarea la ambele zile este opțională și e posibilă doar în cazul în care copiii tăi au vârste care se încadrează în ambele intervale menționate.

.

.

Cât costă o zi de drumeție

• 144 lei pentru o familie formată dintr-un tată și un copil/mai mulți copii.
În preț sunt incluse materialele necesare activităților, alături de prezența și ghidarea dedicată a facilitatorilor care vor asigura un cadru prietenos și sigur pentru buna desfășurare a evenimentului.
Locul tău la acest eveniment este asigurat prin transferul sumei în contul specificat în formularul de înscriere.
Alte detalii referitoare la transferul sumei găsești tot în formularul de mai jos.
.
.

Ce ai nevoie să pregătești pentru orele petrecute în Natură?

Cei care se înscriu la acest eveniment vor primi toate detaliile referitoare la ce trebuie pregătit pentru o desfășurare optimă a experienței.

.

.

Cine organizează și facilitează întâlnirea

Yungen Pop și Sașa Barbaroş, doi dintre cei 3 co-fondatori și facilitatori ai abordării – Bărbați în Comuniune.

Ionuț Eugen Pop (Yungen) mă numesc și sunt antreprenor din 2017 și cu o experiență de peste 14 ani în antrenamente, mișcare conștientă și explorarea naturii esențiale a Omului, a Conștiinței și a Vieții.

Am antrenat timp de 8 ani clienții din rolul de antrenor de fitness și în ultimii 5 ani m-am specializat ca Instructor Holistic și Mentor-Coach cu focus pe facilitarea aliniamentului postural prin transformarea interioară și creșterea coerenței și a rezilienței.
Împreună cu soția mea am fondat acum 3 ani societatea Coherent We Space și în cadrul ei susținem cuplurile și familiile să trăiască în armonie, autenticitate și iubire și să ghideze cu înțelepciune noile generații de copii prin vremuri de schimbare intensă.

Timp de 6 ani am participat activ la multiple cursuri și evenimente pe tema masculinității și în prezent co-facilitez cercuri și activități pentru bărbați. Stă în vocația mea să sprijin băieții și bărbații în redescoperirea masculinității autentice.

.
Alexandru Barbaroş (Sașa), în momentul de față cum m-as caracteriza eu ar fi: un bărbat integru, familist, antreprenor, protector a locului în care trăiește în comuniune cu elementele naturii. Locuiesc la poalele munților Retezat și marea parte a timpului o petrec cutreierând cu familia munții și pădurile, culegând ciuperci și plante medicinale și conectându-ne cu spiritele și energia lumii vii. Ca bărbat trăitor în natură mă simt că sunt parte din ea, având capacitatea și înțelegerea ca tot ce avem nevoie este deja aici (hrană, adăpost, protecție, susținere energetică, unelte șamd). Pe lângă familie și obiceiurile spuse mai sus avem două cabane la Râușor, construcții naturale ce le oferim spre închiriere în scop turistic (www.poartaretezat.ro); fac parte dintr-un ONG ce își propune sa facă proiecte întru a ocroti natura din România și de a forma comunități sustenabile.
Noi doi împreună cu Sabin Mureșan, am creat o comunitate în plină expansiune numită – „Bărbați in Comuniune” – în care ne întâlnim fizic și online și ținem cercuri de bărbați din România, având ca scop crearea unei comunități de bărbați autentici, lideri vulnerabili și împuterniciți, prosperi și săritori în a ne ajuta moral, spiritual cât și fizic spre a ne împlinii visele cele mai mărețe. Împreună ne susținem pentru a le aduce la bun sfârșit cu intenția de a ne readuce aminte că suntem bărbați întregi, maturi și conectați la legile naturii și la bunele moravuri în toate sferele noastre de activitate: personal, familial, spiritual, serviciu.
.
.
Pe final, dacă mai sunt nedumeriri sau ai alte întrebări la care ai nevoie de claritate, noi suntem disponibili să îți răspundem.
Trimite-ne un mesaj și revenim în cel mai scurt timp.
Ne vedem curând, ca Tați și Copii Împreună în Natură!

Te-a inspirat articolul? Trimite-l și altora!

Facebook
WhatsApp
Pinterest