loader image

Cheia Genelor #41 – Originea

Cheia Genelor #41 – Originea

Cel care dă startul adevăratului an nou în ADN-ul nostru și în lumea naturală

 

Reprezintă trecerea de la umbra Fanteziei, către Darul Anticipării și regăsirea Harului Emanației.

Nivelul de conștiință al victimei – te simți neputincios, trăind povara visurilor și dorințelor neîmplinite. Dai vina fie pe cei din jurul tău, pe circumstanțele exterioare, pe cei aflați la conducere, pe soartă sau chiar te blamezi pe tine însuți pentru neîmplinirea pe care o resimți și neputința de a îți concretiza aspirațiile în realitatea materială.

Nivelul de conștiință al creatorului – îți asumi resposabilitatea asupra puterii de a imagina creativ și a visa lucid viața pe care iubești să o trăiești, lumea pe care vrei să o co-creezi pentru tine și generațiile viitorare, relațiile pe care îți dorești să le modelezi. Atunci când inițiezi un proiect sau o schimbare, faci cu perseverență pași în direcția aspirațiilor tale și ai încredere în Întregul Vieții că te susține cu tot ce ai nevoie, când ai nevoie, cât ai nevoie. 

.

.

Umbra Fanteziei

Ce este și cum se manifestă 

 

„Geniul manifestă, non-geniul visează” – Richard Rudd

 

↡ Atitudinea nefastă a Fanteziei este întreținută de umbra Aroganței –  Ești Visător “la cai verzi pe pereți” și fantasmezi fără să faci acțiunile necesare realizării viselor sau ești Hiperactiv (mental, fizic), învârtindu-te în cerc fără odihnă, încercând să îți satisfaci fanteziile?  

Înainte de orice, e bine de reamintit că nivelul umbrei este cel din care se manifestă marea majoritate a oamenilor din era modernă. Nu este nici rău, nici bine, ci pur și simplu o stare de vibrație scăzută (numită generic – energie negativă), care tinde să consume vitalitatea și bucuria de viață. 

În esență este un construct al milioanelor de ani în care noi ca umanitate am hrănit fantezia, sau fuga de realitate, în pofida adevărului. Vibrația umbrei distruge ceea ce atinge mai mult decât să construiască. Micșoarează și tensionează, mai degrabă decât să expansioneze și să deschidă pe cel care se identifică cu ea.

 

O metaforă pe care o folosesc pentru această umbră interioară a Fanteziei este – Cimitirul Viselor Neîmplinite.

 

Te-ai întrebat vreodată – unde dispar toate visurile netrăite, neurmărite, neconcretizate sau abandonate? 

Ce se aseamănă se adună. O lege universală. Astfel tind să facă și toate visurile înălțătoare, marile aspirații și idealuri care fie au fost subnutrite, fie au fost suprasaturate cu neîncredere, îndoială, efort în exces, renunțarea precoce sau epuizarea resurselor pentru a le urmări, însă în zadar.

 

Tu câte vise ai “înmormântat” la acest cimitir?

Câte ai abandonat și câte ai reînviat prin dorința ta arzătoare de a le naște în realitate?

 

Energia nu se pierde. Nu poate fi distrusă sau creată. Ea pur și simplu curge, se transformă, își schimbă vibrația.

Astfel că nimic nu e pierdut. Chiar dacă ai avut sau încă mai ai fantezii despre corpul și sănătatea ta ideală, casa, mașina, relația, familia și serviciul ideal, faptul că acestea sau împlinit pe alocuri sau unele delocr să nu te descurajeze. 

Nu e despe eșuare, greșeală sau truda pentru perfectiune, ci despre a elimina din tine tendința de a renunța din slăbiciune, neputință și pierdere a nădejdii interioare.

E despre a fi dispus și hotărât să vezi ce stă la rădăcina fanteziilor tale și desprea nutri în subtil și concret visuri înălțătoare. 

 

Există 2 tipuri de dorințe: cele pornite din natura noastră inferioară și cele care țâșnesc din natura înaltă sufletească. Cele din urmă sunt constructive,mobilizează energia pozitivă și cheamă susținerea naturală a Vietii pentru împlinirea lor. Cele dintâi necesită supraefort, strădanie, luptă, zbucium care te duc la epuizare, compromisuri și sacrificii interioare. 

.
.

Te invit să pui asta în aplicare. Haide să (te) vezi cu claritate.

 

Alege o fantezie care te vizitează recurent (de a avea corpul ideal, partenerul spre exemplu) și contemplă cu onestitate care e originea ei.

Pleacă dintr-o frustrare adâncă, dintr-o lipsă de iubire de sine, sau poate din încercarea de a atinge un ideal promovat la TV în care doar corpurile aparent perfecte îți oferă valoarea?

Sau țâșnește dintr-o chemare vie a inimii care te îndeamnă să te îngrijești, onorezi și împuternicești? 

Oricare ar fi răspunsul, observă cum fantezia tinde fie să te proiecteze departe, undeva în viitor, sau chiar te trage mult în trecut, în dorința de a fi cum a mai fost sau de a schimba ceva ce ai făcut “greșit”. 

 

În ambele cazuri, ceea ce se pierde este contactul direct cu Prezentul. 

Din aroganță, crezi că poți controla viața opunând rezistență la circumstanțele pe care le experimentezi iar asta te privează de capacitatea de a îmbrățișa ceea ce ești și ceea ce este realitatea ta, exact în acest moment.

Când reușești să îți simți viața în prezent dincolo de filtrele obturate ale fanteziei de a fi diferit, atunci deschizi poarta păcii, liniștii și bucuriei interioare veritabile.

Când îmbrățișezi originea fanteziei, vei da peste un sentiment real de expansiune. 

El este combustibilul cel mai aproape de adevăratul scop la fanteziei – acela de a îți deschide aripile sufletului către cel mai înalt potențial al tău, al omenirii și al întregii existențe.

.

.

Darul Anticipării

Ce este și cum se manifestă 

 

↟ Atitudinea fastă a Anticipării este susținută de Darul Conducerii, manifestarea unui Leadership al inimii care unește și include mai degrabă decât să dezvbine și să cucerească.

Cum se ssimte în corpul tău impulsul de a lua o inițiativă? Știi tu, acea scânteie inițială care aprinde focul și care stă la originea tuturor schimbărilor personale, relaționale, sociale sau globale.

 

Totul în această lume capătă formă atunci când cineva, cândva, are o idee luminată, prevede o posibilă desfășurare a ei, apoi face primii pași și îi urmează traiectoria în manifestare până o aduce în realitatea concretă.

Din acest Dar al Anticipării se naște și capacitatea de a iniția un proiect, a demara o acțiune care aduce ceva nou, diferit, proaspăt.

El vine cu o doză bună de curaj, uneori îndrăzneală, cerând de la cel care îl manifestă să riște confortul cunoscutului pentru prospețimea și puterea transformatoare a  necunoscutului. 

Cei care au acest dar activ în structura lor sunt niște lideri naturali și au capacitatea de a își conduce gândurile, simțirile și acțiunile către materializarea unor idealuri care servesc binelui celui mai înalt. 

 

E ca și cum o parte din ei ar sta mereu pe înălțimile unui munte, ar contacta direct veștile pe care vântul, soarele, astrele și cerul le aduc… apoi trăiesc cu imensă bucurie și entuziasm care îi face să coboare de pe munte și să împărtășească cu ceilalți viziunea lor.

Ei sunt oamenii care presimt potențialul a ce va să vină (viitorul), își folosesc imaginația liber și creativ și stau puternic înrădăcinați în virtuțile care au trecut proba timpului (trecutul). 

 

Astfel că, atunci când cultivi și exprimi acest dar, poți să simți viitorul și să ai o idee genială care îți luminează mintea și animă corpul, trăind un impuls care te pune în acțiune.

Cu cât îți dai libertatea de a anticipa noi posibilități, vise mai mărețe și un viitor mai luminos și împlinitor pentru tine, alături de cei din jur și întreaga umanitate, cu atât îți antrenezi acest Dar prin care contribui la “aducerea” viitorului mai înalt în realitatea prezentă.

Ce dar mai minunat putem facem astfel noilor generații de copii!

.

.

Harul Emanației

Ce este și cum se manifestă

 

“Niciun limbaj nu poate defini cuvântul Emanație deoarece acesta conține conceptul de Infinit.” 

 

Aș putea să mă opresc aici deoarece orice articulez în cuvinte nu face altceva decât să indice către Ceva care poate fi experimentat doar direct și profund subiectiv de fiecare om.

Îndrăznesc totuși să spun că Emanația este strălucirea și vibrația esenței noastre interioare. Ea este sursa tuturor darurilor, harurilor, calităților și virtuților pe care un om le poate întrupa. 

Nu întâmplător această cheie a genelor corespunde cu codonul Start din ADnul nostru, cel care deschide trupul și natura către un nou ciclu solar. Aici este Originea, spațiul dincolo de timp și locație care se află în inima fiecărei ființe vii, fiecărei particule și atom din univers.

Doar înrădăcinați într-o Smerenie onestă, nefabricată, care vine în ritm cu maturizarea spirituală, putem să ne apropiem, apoi să gustăm, apoi să ne scăldăm și ulterior – dizolvăm – în Sursa A Tot Ceea ce Este. 

La nivelul Harului (numit Sidhhi în limbajul Cheilor Genelor) totul se golește de semnificație, de sens sau scop, astfel că nu ne mai putem agăța de niciun concept sau fantezie.

Chiar și personalitatea noastră, fricile cele mai adânci și aspirațiile cele mai elevate, ideea despre cine suntem, de unde venim, încotro ne îndreptăm, care e menirea noastră și alte 10.000 de întrebări pe care vrem să le aflăm răspunsul prin experimentarea vieții pe pământ… sunt reduse la 0.

 

În străvechiul I-Ching această cheie poartă numele de “Scăderea, Diminuarea”– simbol pentru apropierea de sursa existenței care absoarbe totul, ne face goi și simultan infiniți de plini. 

Sursa tuturor inspirațiilor, înțelepciunii și miracolelor devine accesibilă aici și prin fiecare bătaie a inimii și flux al respirației, toți suntem chemați să ne reîntoarcem în vibrația noastră originară.

 

Când ne oprim din fuga în exterior, goana după succes, fantezia de a fi altceva decât suntem, când renunțăm la ignoranță și aroganță și predăm cu vitejie frica de noi înșine, în toată splendoarea noastră,

Atunci Emanația primordială își face simțită prezența atemporală ca fiind una cu noi, unul cu tot ce a fost și toate câte vor exista.

Să fie acesta momentul pentru tine, cel în care te reorientezi către Originea ființei tale?

.

.

Aplicații în viața cotidiană și relațională

 

I. Întrebări de contemplare (oferă-ți 5-10 min zilnic pentru a reflecta)

Transformarea Umbrei

– Ți-ai reprimat si abandonat visele mărețe? Unde sunt ele captive în corpul tău? 

– Care îți sunt fanteziile secrete care te mențin captiv în starea de victimă? Ce s-ar întâmpla dacă ai renunța la ele?

– Care sunt cele care te încarcă cu vigoare, pasiune și te mobilizează la acțiune? (dpdv personal, relațional, al prosperității și serviciului în lume)

 

Eliberarea Darului

– Care sunt proiectele noi pe care simți chemarea să le începi? 

– Ce îți dorești cu adevărat să trăiești acest an în viața ta (relația cu tine, cu ceilalți, cariera, prosperitatea șamd? 

– Anticipează care sunt obiectivele esențiale pe care e necesar să le materializezi pentru a-ți trăi visurile 

 

Întruparea Harului

 – care este și cum se simte cel mai implinitor vis pentru tine, pentru viața pe care iubești să o trăiești? alege una sau mai multe arii ale vieții (sănătate, cariera, familie, prosperitatea, evoluția spirituală samd) și captează cu claritate și precizie sentimentul împlinirii. 

 

II. Acțiunea Transformatoare (aplică în relațiile tale și serviciul în lume)

  • aplică răspunsurile care ți-au venit după contemplarea întrebărilor
  • fă pașii necesari și ai încredere în Întreaga Viață și semnele pe care ți le oferă prin oameni, evenimente, inspirații

 

III. Practica interioară (integrează în momentele de solitudine)

  • evită atitudinea nefastă a Fanteziei și cultivă atitudinea fastă a Anticipării (menționată la nivelul Darului) susținută de capacitatea de Conducere/Leadership izvorât din inimă
  • întreabă-te mereu: Ce stă la originea acestei acțiuni pe care vreau să o manifest? Care este sursa acestei decizii, emoții sau convingeri? 

.

.

Cu recunoștință și entuziasm că am inițiat această aventură,

Anticipez o călătorie plină de inspirație, transformare, noi înțelegeri și expansiune a conștiinței pentru toți cei care ne implicăm în ea.

 

𝐍𝐨𝐭𝐚̆:

𝐴𝑐𝑒𝑠𝑡𝑒 𝑖𝑛𝑓𝑜𝑟𝑚𝑎𝑡̦𝑖𝑖 𝑓𝑎𝑐 𝑝𝑎𝑟𝑡𝑒 𝑑𝑖𝑛𝑡𝑟-𝑢𝑛 𝑝𝑟𝑜𝑖𝑒𝑐𝑡 𝑔𝑟𝑎𝑡𝑢𝑖𝑡 𝑑𝑒𝑟𝑢𝑙𝑎𝑡 𝑑𝑒 𝑌𝑢𝑛𝑔𝑒𝑛 𝑠̦𝑖 𝐺𝑒𝑜𝑟𝑔𝑖𝑎𝑛𝑎 𝑃𝑜𝑝 𝑝𝑒 𝑏𝑎𝑧𝑎 𝑐𝑒𝑙𝑜𝑟 64 𝑑𝑒 𝑎𝑟ℎ𝑒𝑡𝑖𝑝𝑢𝑟𝑖 𝑑𝑖𝑛 𝑄𝑢𝑎𝑛𝑡𝑢𝑚 𝐻𝑢𝑚𝑎𝑛 𝐷𝑒𝑠𝑖𝑔𝑛 𝑠̦𝑖 𝐶ℎ𝑒𝑖𝑙𝑒 𝐺𝑒𝑛𝑒𝑙𝑜𝑟.

𝑀𝑎𝑖 𝑚𝑢𝑙𝑡𝑒 𝑑𝑒𝑡𝑎𝑙𝑖𝑖 𝑝𝑒 Coherent We Space.

 

Vrei să aflii și perspectiva Quantum Human Design despre arhetipul #41? Citește AICI,

 

#AventuraCheileGenelor #CoherentWeSpace #AntrenamentulIntegrativ  

Te-a inspirat articolul? Trimite-l și altora!

Facebook
WhatsApp
Pinterest