loader image

Relația de cuplu și co-parentajul

Investiți deliberat relația de cuplu ca spatiu sacru al uniunii care vă susține în dezvăluirea adevăratei unicități!

Este o cale provocatoare însă deosebit de rapidă pentru a vă depăși limitările, rănile sau traumele care pot sta în calea stării de împlinire lăuntrică, conectării și intimității autentice despre care povesteam în articolul precedent. Traversând împreună un proces de integrare a trecutului este o experiență profund transformatoare care crește încrederea sine, cuplu și în Viață ca un întreg armonios.

 

Relevarea nevoilor, dorințelor și așteptărilor

Puteți începe printr-un demers conștient extrem de util de făcut în timpul sarcinii care vă ajută să însușiti rolul de părinți-ghizi ai sufletului venit în familia voastră. Oferiți-vă spațiul și răgazul necesar de a investiga cu deschidere ce identitate de părinte ați creat conștient sau inconștient pe parcursul vieții până în acest moment.

Pentru a fi profund vindecător și benefic uniunii voastre este necesar ca ambii parteneri să fie real disponibili să asculte cu empatie, fără judecată, și ca mereu să aveți în vedere igiena spațiului sacru al relației voastre.

Alegeți momentul, ritmul și modalitățile optime să discutați onest despre preferințele privind:

 • sarcina și nevoile fiecăruia
 • conectarea cu copilul
 • opțiunile de naștere și scenariile aferente
 • spațiul în care locuiți
 • implicarea fiecăruia în viața de familie
 • modul de interacțiune cu familia extinsă și prietenii
 • echilibrarea vieții de familie cu partea profesională.

Un astfel de proces realizat în tandem, în cuplu, scoate la suprafață dorințe sau așteptări care dacă nu sunt comunicate, pot crea multe tensiuni și conflicte în cuplu. În plus, armonizarea preferințelor și fluidizarea modului de a lua decizii care să țină cont de dinamica mamă-tată-copil constituie vatra necesară pentru a alege mai lucid și asumat modul în care veți fi cu copilul vostru. Sigur că reacții inconștiente vor ieși la suprafață, “butoanele” vechilor răni vă vor fi apăsate însă atitudinea fundamentală pe care o trăiți în familie o puteți construi și fortifica în fiecare Acum.

 

Un mare dar pe care faceți copilului vostru încă din timpul sarcinii

Un nivel și mai profund de conectare apare  atunci când vă dați voie să discutați în cuplu despre originea nevăzută a acestor preferințe și ajungeți să descifrați dacă acestea vin din traume sau din aspirații.

Rețineți că în devenirea voastră ca părinți este atât, atât de util să revizitati conștient relațiile cu proprii  părinți și oamenii care v-au fost aproape și îngrijit în primii ani.

Sunt relevante aspecte precum:

 • Cum a trăit mama noastră în timpul sarcinii?
 • Care a fost atmosfera în cuplul părinților?
 • Cum s-au conectat cu voi în timp ce trupul vi se făurea în pântec?
 • Cum a fost nașterea voastră?
 • Care era mediul în care ați trăit în primele luni de viață?

Aceste întrebări caută să surprindă calitatea, starea și energia experiențelor ce stau la fundația atitudinii implicite de a fi în cuplu și părinți.

Îndrăznind să faceți astfel de explorări în povestea voastră, se vor lega o mulțime de lucruri cu sens. Puneți lumina și claritatea adultului matur pe ceva ce purtați adânc în interiorul vostru și care deși se manifesta nu mai aveați acces conștient la originea sa.

 

Momentul perfect pentru voi

Nu există un moment perfect însă există unul perfect pentru voi și acesta este Acum.

Desigur, pot fi avantaje dacă ați ajuns să faceți deja astfel de explorări înainte de concepție deoarece veți putea fi mai ușor în contact cu energia unică a sufletului care v-a ales să îi fiți părinți.

Dacă nu, sarcina este o perioadă excelentă de a dezvălui aceste tipare esențiale însă e nevoie de o abordare extrem de empatică și blândă care să țină cont de dinamica mamă-tată-copil. Avantajul deschiderii în timpul sarcinii către o vindecare a trecutului și o transmutare într-o energie nouă-elevată este că nu e nevoie să “scotociți” în trecutul familiei. Este obișnuit ca în această perioadă să iasă la suprafață răni, suferințe și traume mai vechi datorită senzitivității ridicate. Practic, ele doar devin mai evidente în relaționare, ca și cum o ceață deasă s-ar ridica și simțiți tot ce era dedesubt. De asemenea, traumele sunt potențate și de contrastul dintre vibrația acestor energii stagnate și Iubirea pură, inocentă a pruncului ce se dezvoltă în pântec.

 

Unici în Uniune

Este o oportunitate enormă pe care părinții o au ca în timpul sarcinii și primele luni după nașterea copilului să își dea voie să fie transformați profund și să se updateze la o nouă versiune de a fi, simți și trăi. Sunt aproximativ 2 ani de inițieri fascinante susținute de întreaga Viață.

Ce bucurie și ușurare se simte atunci când puteți face această călătorie simțindu-vă de-adevăratelea, inimă la inimă, Împreună în cuplu. Fă o prioritate din a petrece timp dedicat de conectare și împărtășire cu Omul pe care l-ai ales cu sufletul și trupul să împărtășiți magica aventura și binecuvântare de a fi părinți. 

Pentru copil, relația implinitoare dintre părinții lui este cea mai bogată sursă de siguranță viscerală, baza pentru o stabilitate emoțională din care poate crește armonios și profund conectat cu toate formele de viață.

Încurajarea noastră este să onorați relația de cuplu și să vă dați ocazia de a descoperi profunda autenticitate, intimitate și bucurie de viață, Unici în Uniune. Astfel, vă veți ghida copilul cu mare naturalețe și îl veți inspira prin propria prezență, relație și atitudine. Pruncul va fi liber să fie pe deplin el însuși și în felul acesta să îmbogățească lumea cu darurile și harurile sale.

Sarcina lucidă devine noua normalitate a lumii și realitatea copiilor ce așteaptă să se întrupeze!

 

Acum, respiră profund și conștient până în tălpi, simțindu-ți întregul corp și prezență în moment. Închidem cercul deschis la începutul articolului anterior.

După această călătorie în interiorul tău și al relațiilor tale, ce crezi că le-ai răspunde oamenilor legat de modul în care te schimbă aducerea pe lume a unui copil?

Te-a inspirat articolul? Trimite-l și altora!

Facebook
WhatsApp
Pinterest