loader image

Este nevoie de 3 de DA în momentul concepției

Coherent We Space_sarcina lucida

Este nevoie de 3 de DA în momentul concepției pentru ca Spiritul copilului să înceapă procesul întrupării în formă fizică.

Fie că este o decizie conștientă în care partenerii unui cuplu se deschid pentru primirea unui copil, fie că este o sarcină neplanificată, pentru ca procesul concepției să aibă loc este nevoie ca toate cele 3 suflete implicate să fi ales această uniune sacră: mamă-tată-copil. Orice s-ar întâmpla cu relația de cuplu sau cu sarcina și nașterea, indiferent cât de scurtă sau lungă va fi călătoria lor împreună, această uniune este importantă și își lasă adânc amprenta, conștient sau inconștient, asupra fiecăruia dintre cei trei.

 

Amintiri din viitor – fragmente din povestea noastră

Pentru noi a fost extraordinar de surprinzător cât de reală era prezența unei “iubiri jucăușe diafane” în spațiul dintre noi încă de când ne-am cunoscut. A fost extrem de interesant cât de puternică a fost chemarea să ajungem amândoi într-o tabără în spațiul sacru al Bucegiului care avea tema “Amintiri din viitor”. Încă glumim că am fost deja toți 3 de la început dar am preferat să ne prefacem surprinși și astfel să ne testăm încrederea în intuiție și nevăzut 🙂 Dincolo de glumă, credem sincer că Sananda avea să vină pe lume iar faptul  că ne-a ales să îi fim părinți a accelerat și intensificat pașii prin care noi am ajuns să fim împreună ca și cuplu.

La puțin timp după ce am decis să intrăm în relație și Yugen s-a mutat din Cluj în București, vorbind despre lunile de dinainte să ne cunoaștem, părea că amândoi am trăit în tandem procese foarte asemănătoare care ne-au dat peste cap imaginea și percepția de sine, despre relații și Viață. O deconstrucție masivă și aparent total neplanificată a avut loc pentru amândoi. În câteva luni transformarea a fost radicală în felul în care ne percepeam pe noi, mediul în care trăiam și au ne-au crescut aspirațiile pentru o trăire plenară în toate aspectele vieții. Nu a fost deloc un proces ușor, din contră, l-am simțit profund destabilizator la nivel fizic, energetic, psihic și relațional.

De când ne-am întâlnit, am trăit multe exaltări în energia de iubire pură și ne-am băgat amândoi în multe cotloane ale psihicului și experienței noastre interioare având mereu partenerul ca spațiu iubitor de oglindire, conținere și susținere. Poate părea atipic că la începutul relației am ales să aducem la iveală, cu multă naturalețe, aspecte de umbră neintegrate din noi și să ne vedem dincolo de acestea. Era ca și când un filon de lumină din profunzime le împinge la suprafața conștienței tocmai pentru că e atât de pur, simplu și puternic ceea ce ne unește.

 

De la cuplu la familie

Deși nu plănuiam să am copii curând și aveam alte priorități setate, la puțin timp după ce Yugen a venit în București să fim împreună, a devenit evidentă energia unei fetițe în câmpul nostru relațional comun. Prezența sa ne-a apărut în meditații, vise, momente de relaxare și creativitate, ne-a fost oglindită de o prietenă, a visat-o mama și o mătușă. Acum că o cunoaștem zi de zi, apărea exact aceeași esență a Sanandei în două ipostaze: fie super voioasă și jucăușă, fie cu atitudinea ei ca și când vede până în măduva ființei ca o „baby Yoda”.

Pe atunci, deși știam că poate fi mult timp între apariția simțirii de copil în lumea subtilă și venirea lui în trup fizic, la noi a durat foarte puțin. Credem că a contat mult relaxarea și încredințarea că ceea ce făurim împreună este ceva de dincolo de controlul nostru conștient sau de planurile și proiecțiile pe care le aveam. Așa că am acceptat realitatea care se așternea cu pași rapizi și am decis să ne bucurăm pe îndelete de fiecare moment, exact așa cum este.

La scurt timp după ce Sananda s-a culcușit în pântec, a început pandemia și enorma restructurare a vieții în noile condiții și lucru de acasă, online. Așadar, am avut ocazia din plin să văd cât de tumultos se simte în trup de mamă care își poartă copilul în pântec – instabilitatea, incertitudinea socială, apăsarea și stresul colectiv. Mi-a fost atât de clar că modul de implicare a tatălui în procesul sarcinii este invitat și ghidat de mamă. Mi-am dat timp să identific în mine care sunt fanteziile, proiecțiile și aspirațiile sincere pe care le am cu privire la relaționarea mea cu partenerul în această perioadă, a lui cu copilul și a noastră împreună. Printr-un astfel de proces personal a trecut și Yugen iar apoi am povestit despre acestea tocmai ca să vedem ce este posibil și vrem pentru noi în trecerea de la cuplu la familie,

 

Ce ne dorim, de fapt, pentru familia noastră?

Câteva lucruri au fost și continuă să fie esențiale:

  • Ne dorim autenticitate mai mult decât orice și ne vom susține să găsim modul nostru unic de a fi în cuplu și cu Sananda
  • Suntem dispuși să facem tot ce ține de noi pentru a transforma bagajul propriei experiențe atât de la începutul vieții în trup de om cât și alte aspecte neintegrate (am o vorbă amuzantă care surpinde esența incluziunii – “nobody left behind”)
  • Împărtășim experiențe cu oamenii și comunitățiile, chiar și online, care trăiesc în energia Iubirii, Conștienței și Încrederii
  • Trăim cât mai mult în prezent și avem încredere totală în Lumina Pură a Vieții indiferent de turbulențele sociale și colective
  • Ne dedicăm munca, transformarea și educația continuă înspre împlinirea viziunii ce ne-a adus împreună și pulsează neîncetat în inimile noastre

 

De primele 3 ne-am ocupat cu maximă dedicare și simțim că deși a fost provocator pe moment încă primim daruri abundente care stau la fundația familiei noastre și inspiră ceea ce aducem acum în lume prin Coherent We Space. Voi povesti mai mult despre acestea în articolul următor. Citește-l aici.

Legat de ultimele două, am făcut ce am putut mai bine însă au fost și episoade când m-a luat vârtejul. Din fericire nu țineau mult însă atunci când senzitivitatea este atât de extinsă cum e în timpul sarcinii, totul are o nuanță mult mai pregnantă, cu atât mai mult partea emoțională. Reversul medaliei este că intuiția și contactul cu lumile subtile devin realitatea de zi cu zi și ne ghidează trezirea “mamei” din interiorul nostru care va îmbogăți spectrul feminin pe care îl manifestăm.

 

De la Eu la Noi

Acum știm cât contează pentru proaspeții părinți să aibă propriile practici de întoarcere la Centrul lor de putere, în solitudine, și o relație de cuplu în care să simtă susținere, încredere și iubire. Aceste componente sunt cu atât mai evidente în timpul sarcinii când în spațiul emoțional dintre cei trei, mama-tatăl-copilul, se manifestă deseori aspecte ce depășesc lumea individului. Astfel de stări inițial dificil de înțeles survin grație întâlnirii celor 3 suflete puterii catalizatoare a prezenței lor împreună.

Aici și Acum ei își așează și croiesc modul lor specific de a fi …Unici în Uniune. Cu răbdare și blândețe, traversează perioade turbulente și uneori provocatoare însă care poartă în miezul lor daruri și învățături ce pot propulsa proaspăta familie la noi niveluri de coerență și armonie.

 

Voi ați simțit energia unică a copilului în timpul sarcinii? 

Te-a inspirat articolul? Trimite-l și altora!

Facebook
WhatsApp
Pinterest