loader image

Cum mă transformă lucrul cu Familia Lăuntrică II

În articolul de azi vei afla:

  • cum facem să trecem peste ideea limitată a schimbării și să ne deschidem către magia transformării
  • o cheie esențială în orice proces de trecere de la vechi la nou
  • calea directă a transformării interioare prin Familia Lăuntrică

 

Pentru a parcurge integral informația pentru a avea o înțelegere cuprinzătoare asupra transformării prin lucrul cu Familia Lăuntrică, citește și articolul precedent. – LINK – AICI.

 

Limitarea din schimbare e depășită prin îmbrățișarea din transformare

Ce ingreunează transformarea și ce o catalizează?

Dincolo de jocul de cuvinte, e ceva ce merită a lua aminte: schimbarea este a minții liniare iar transformarea este a întregii ființe.

 

Schimbarea este precum vremea. Un gând negativ este înlocuit de un gând pozitiv precum o haină veche este înlocuită de o haină nouă.

Acest act influențează doar suprafața, doar o mică parte a ceea ce suntem și asta pentru un timp delimitat.

Schimbarea este un demers fragmentat prin care înlocuim ceva cu altceva perceput a fi mai bun/util/potrivit într-o anumită etapă și context.

Este înainte de toate o acțiune supusă limitărilor de percepție și de posibilitățile momentului căci mereu implică dualitatea comparației.

Ceva din trecut ce nu ne mai place/folosește trece prin presiunea de a se schimba în prezent pentru a ajunge într-o altă stare în viitor. În esență, însă, nimic nu s-a schimbat, doar s-a remodelat.

Ce se schimbă este forma iar forma sau materia este mereu condiționată de ceea ce a fost înainte. Astfel evoluția își asigură continuitatea în planul fizic fără ca schimbări neprevăzute sau totale să aibă loc.

 

Doar îmbrățișând ceea ce suntem și ceea ce este deja în viața noastră, schimbarea deplină se poate instala, asemeni unei chemări ale sufletului nostru de a se regăsi.

Toate acele mici schimbări pe care le facem zilnic se coaguleză într-o bună zi, într-un moment precis și dau naștere transformării.

 

Ce ne dorim cu adevărat este transformarea, adică o stare naturală a spiritului care transcede limitările formei actuale

Transformarea vizează întreaga ființă și pleacă din interior spre viața cotidiană, din profunzime înspre suprafață.

Efectele sale se văd pe corpul fizic și în cum ne trăim viața însă declanșatorul acestui proces natural este în sufletul nostru, în inima noastră.

Este un act de includere a darurilor și a resurselor din experiențele trecute manifestate în provocările prezentului.

Necesită o maturizare și unire a tuturor aspectelor ființei noastre într-un impuls comun de a merge mai departe, de a crește, de a ne extinde conștiența.

Transformarea este un proces intim ce pleacă din esența noastră, integrează etapele precedente și transcede către un stagiu proaspăt de a fi – a face – a avea.

Practic, aceasta implică o mișcare sistemică ce include părțile componente interconectate, dând naștere unei noi ființe, unui mod de a trăi mai autentic.

 

Ceea ce îngreunează procesul natural al transformării este faptul că îl abordăm cu precădere fragmentat, din mentalitatea trecutului neintegrat.

Acționăm mai mult dintr-o reacție la ceea ce este prezent în viața noatră și cine credem că suntem acum.

Astfel, percepția asupra propriei persoane și despre viață ajunge să ne fie obturată de experiențele trecutului ce iau forma frustrării/neîmplinirii din prezent.

 

Ce lipsește aici este alegerea transformării din propia voință iubitoare și alinierea la împlinirea unei aspirații.

În absența acesteia, vrem să fim altcumva față de cum suntem folosind mentalitatea de a schimba mici părți componente fără a avea conștiința întregului.

Iar pentru că ceea ce unește, întregește, adună laolaltă și fuzionează este mereu Iubirea, ea este și forța catalizatoare a transformării naturale.

Ce avem așadar de făcut este să permitem schimbării să se întâmple firesc prin observarea noastră conștientă.

Precum Natura ce lasă anotimpurile să îi schimbe culorile rămânând în esență aceeași, suntem chemați să îmbrățișăm cu mai multă ușurință natura incertă a transformării.

 

O cheie esențială în perioadele de tranziție

Cu toții suntem provocați de necunoscutul tranzițiilor și râvnim la stabillitatea certitudinii. Ne făurim plase de siguranță mental-emoționale în care să putem cădea “controlat” atunci când valul de schimbare al Vieții ne ia pe sus. Când transformarea își începe demersul și ne indică sensul evoluției, ceea ce credeam și stiam despre noi, realitate și ceilalți se destramă.

De la vechi la nou sau mai bine spus, de la stări și experiențe ce aparțin trecutului la prospețimea prezentului, viața ne îndeamnă să creștem și să ne depășim îngustimile.

Pentru a face loc viitorului emergent (apariția noilor calități într-un mod spontan și imprevizibil) în realitatea noastră, ceva din noi trebuie transformat.

Asemeni copacului care își dăruiește frunzele și fructele pământului pentru a întreține ciclul natural al regenerării, așa și noi putem înflori și transcede limitările trecutului.

Primăvara se poate așterne în sufletul nostru când dăm voie Vieții să se transforme prin noi.

 

Cheia pe care ți-o propun să o iei în contemplare și să o integrezi în viața ta de zi cu zi este simplă. Te-ai pregătit încă din pântec în folosirea ei și chiar ai menținut-o cu succes în prezența ta, în primii ani.

Este însăși natura conștienței tale iubitoare și incluzătoare: Percepția și Simțirea Întregului.

 

Deși o stare inerentă de a fi, o bună parte din noi e pe calea devenirii și reamintirii acestei pure și simple chei.

Inocența copiilor și înțelepciunea iubitoare din mintea-inima lor deschisă, alături de un trup relaxat și încrezător în Viață, este tot ce avem nevoie să redescoperim în noi.

Este natura incluzătoare a sufletului cea care ne orientează spre noi culmi ale ființei noastre. Acesta își cere mereu integrarea energiei trecutului în prezență și deschiderea cu curaj spre puterea inovatoare a viitorului.

De la acest nivel viața nu este doar ceva ambiguu pe care o trăim și care ni se întâmplă ci este ceea ce suntem în mod esențial. Suntem Viața în Întreg Infinitul și Eternitatea sa.

A (re)cunoaște și simții acest fapt până în măduva și celulele noastre, aceasta este călătoria transformării conștiente.

 

Lucrul cu Familia Lăuntrică – calea directă a transformării interioare

Familia Lăuntrică este amprenta pe care a lăsat-o la nivel celular, profund somatic, interacțiunea dintre membrii familiei de origine.

Aceasta s-a împregnat în structura noastră încă din perioada în care ne formam în pântecul mamei iar primii doi ani de după naștere sunt cei care determină șablonul relațional fundamental.

Atât în călătoria mea de integrare, descoperire și transformare cât și a Georgianei, cheia pe care ți-am expus-o mai sus a reprezentat și continuă să o facă – esența.

Cu toții venim într-o lume pretraumatizată și constrânsă de limitări familiale necesare, până acum, căii de evoluție a fiecărui suflet.

Ce mi-a fost mie cu adevărat de folos și încă are cel mai cuprinzător impact este lucrul din interior spre exterior având conștiința întregului.

 

Când simt că e momentul și vreau să dau voie transformării să aibă loc la un nivel profund, îmbrățișez micile schimbări și mă deschid către o nouă etapă de incluziune,

E ca și cum aș aduna bucăți ale sufletului și psihicului, le-aș uni într-un cerc al conștienței,  reconcilierii și iubirii și aș invita transformarea să se producă.

Cultivând spațiul interior cu blândețe și răbdare, țin în prezența inimii mele tot ce iese la suprafață spre a fi adus Acasă, integrat în cel ce sunt acum.

O vastă energie se deblochează și devine disponibilă de a fi folosită în moduri noi și creative.

Folosesc apoi energia eliberată canalizând-o în proiectele, activitățile, sarcinile și relațiile mele de zi cu zi.

Pot surprinde cum calitatea, starea, forța și puterea pe care le impregnez în fiecare cuvânt și acțiune sporesc, se rafinează și umplu de iubire toate aspectele vieții mele.

 

Ce urmează

În zilele noastre trăim binecuvântarea de a exista nenumărate căi, metode, abordări și sisteme menite să aducă omul către esența sa, către Conștiința Unității și a Iubirii Plenare.

Asta este exact ce ne propunem și noi prin atelierele experențiale “Eu și Familia Lăuntrică” – calea directă a transformării parcursă cu spiritul Blândeții și al Comuniunii.

În luna mai și inceputul lunii iunie vom lansa o nouă serie de ateliere care își propune să faciliteze procesul natural al transformării de la rădăcina Vieții pentru grupe de câte 4-6 oameni.

Dacă rezonezi cu mesajul parcurs și abordarea, te poți înscrie în cele 2 grupe de lucru pe care le vom deschide luna aceasta 🙂

Te-a inspirat articolul? Trimite-l și altora!

Facebook
WhatsApp
Pinterest