loader image

Cheia Genelor #49 – Revoluția

Cheia Genelor #49 – Revoluția

Schimbarea Lumii de la Interior 

 

Transformările sociale și individuale pornite din puritatea inimii duc la Renașterea întregii umanități.

Reprezintă trecerea de la umbra Reacției către Darul Revoluției și întruparea Harului Renașterii.

 

⛛ Nivelul de conștiință al victimei – Ești victima reacțiilor emoționale înrădăcinate în frica de abandon, respingere și dispariție. Din pricina inconștienței și a traumelor rămase necercetate și nevindecate, te defazezi de momentul potrivit al acțiunii și opui rezistență schimbărilor pe care viața te invită să le faci. Te regăsești adesea prins între două actiuni nefaste: 1. graba excesivă, fuga de la o activitate la alta și lipsa unui autocontrol și stăpânire de sine (reacția de luptă pentru supraviețuire); 2. ezitarea excesiv de conservatoare în a lua o alegere sau a face o acțiune, ajungând să amâni prelungit și să te simți blocat (reacția de îngheț și fugă).

⛯ Nivelul de conștiință al creatorului – Ești un agent al Renașterii în conștiință. Prin puterea propriului exemplu, revoluționezi ceea ce înseamnă să fii om în epoca modernă. Ai capacitatea de a aduce ordinea în situații de haos și te adaptezi cu succes la exigențele și provocările vremurilor contemporane. În mod proactiv îți pregătești “terenul interior”, îți dezvolți abilități relaționale și antrenezi capacități de leadership pentru a instaura o  nouă ordine interioară, relațională și socială. În situații conflictuale poți să îți gestionezi reacțiile emoționale, adopți poziția de martor lucid și neutru ca mai apoi să treci la acțiuni născute din compasiune și considerația binelui mai mare. 

.

.

Umbra Reacției

Ce este, cum se manifestă și cum să o transformi

 

În epoca modernă întreaga umanitate trece printr-un vârtej de nestăvilit al reacțiilor emoționale, conflicte relaționale, lupte politice și armate.

↡ Atitudinea nefastă a Reacției este întreținută de umbra Intoleranței – incapacitatea de a accepta propriile noastre valuri și schimbări emoționale sau ale celor din jur, neputința de a tolera alte moduri de g ↡ Atitudinea nefastă a Reacție ândire și percepție care diferă de ale noastre. Întărim acest mecanism prin critică, judecată și o supărătoare vinovăție atunci când lucrurile “nu merg cum ar trebui”.

Următorul impuls este să vrem să îi schimbăm pe ceilalți, să îi reparăm, fixăm, controlăm și să ne impunem voința și gândirea, închizând posibilitatea unui consens născut dintr-o inimă deschisă și o minte receptivă și la alte perspective.  

 

Fiecare umbră are o expresie polarizată feminin – numită represivă și respectiv una polarizată masculin – numită reactivă.

În funcție de temperament și alte trăsături de personalitate și caracter, poți să oscilezi între ambele sau să fii “prins” predominant în una din cele două manifestări.

 • Caracterul Represiv tinde să fie Inert. Starea generală este una de îngheț și amorțire. Cel care este sub latura represivă a acestei umbre resimte o profundă frică imobilizatoare de abandon. Îi lipsește zvacul și pofta de viață, ajungând să se învârtă în aceeași rutină monotonă iar ochii parcă și-au înnecat sclipirea sufletească. Dintr-un tumult emoțional suprimat care îi macină din interior acești oameni și-au baricadat evidenta vulnerabilitate în expresii precum „nu am nimic, sunt ok/bine”. Starea de delăsare apare ca o normalitate și e nevoie ca viața, prin oameni și evenimente neașteptate să îi trezească și să îi mobilizeze la noi și inedite acțiuni. 
 • Caracterul Reactiv este mânat de furie pe care o proiecteză în afară fie sub forma unei atitudini respingătoare. Ei sunt cei care împing și elimină oamenii din viața lor înainte de a fi respinși. Ce evită cu înverșunare este să rămână singuri, slabi și vulnerabili. În esență, respinge pe oricine nu e în acord cu principiile, valorile și impulsurile lor emoționale, lucru care îi face greu de “digerat” într-o relație.

 

 

Reflexe ancestrale

Reacția este una dintre cele mai puternice și adânci tipare de umbră care rulează în sistemul uman. 

El se bazează pe mecanismul de luptă și fugă guvernat de o latură a creierului moștenită de la mamifere și reptile – cea care asigură supraviețuirea în fața unui potențial pericol.

Un reflex emoțional ancestral de apărare este cel care rulează în subconștient și care se asigură că nu ne este amenințată existența. 

El este cel care întreține o continuă detașare emoțională de cei din jur, bazată pe separare, izolare și atac pentru a menține siguranța, hrana, supraviețuirea șamd.

 

Pentru cei dintre noi care am trecut prin abuzuri sau experiențe traumatizante din punct de vedere fizic, psihic și emoționale în anii copilăriei, Reacția poate fi uneori un lucru sănătos și o fază activă a vindecării. Dacă mulți ani sistemul nervos a rulat într-o stare de îngheț, amorțeală și frică interioară, reacțiile emoționale sunt cele care vor să restaureze breșele de integritate și siguranță. 

Spun asta deoarece nici o umbră nu este bună sau rea în mod absolut. Ea reprezintă un stagiu firesc prin care cu toții trecem pe parcursul evoluției noastre. Ce ajunge să fie dăunător este când rămânem blocați în ea, rămânem captivi reacțiilor noastre comportamentale și emoționale fără să fim capabili să gestionăm ceea ce simțim.  

 

Fiind o umbră direct conectată cu latura noastră emoțională, Reacția vizează direct relațiile inter-umane. Vârtejul neînțelegerilor și conflictelor bazate pe nevoi emoționale neîmplinite este în plină desfășurare la nivelul relațiilor de cuplu și cele familiale.

Relațiile cu o afecțiune ridicată este locul unde este prezentă cea mai activă transmutare la nivel de umanitate. Aici, vechile tipare legate de intimitate, conexiune emoțională și sexuală sunt trecute printr-un proces de reinventare, purificare și actualizare.

Un lucru deloc plăcut sau ușor, având în vedere că totul în această lume are loc prin intermediul relațiilor.  

 

 

Oglindirea

Psihologii, misticii și învățătorii din toate timpurile ne reamitesc că reacționăm doar la ceea ce declanșează în noi o rană nevindecată. 

Altfel spus, relația cu omul care ne stimulează reacții de luptă, fugă sau apărare este o reflexie a părților suferinde din noi din cauza unor experiențe traumatizante rămase neintegrate.

Pentru că ne simțim trigger-uiți (ca să folosesc și un termen modern) de comportamentul, trăirile și vorbele celuilalt, nu tolerăm durerea care e prezentă în noi și astfel fie respingem omul, fie ne respingem emoția îngropând-o în obiceiuri distructive care ne garantează o ușurare și plăcere de moment. 

 

Trezitor la realitate este faptul că până și războaiele globale care se desfășoară în prezent sunt tot o reflexie a acestei umbre. Reacția unor oameni investiți în poziții de putere și care dispun de “jucărille” și instrumentele necesare, revarsă traumele și frica acumulată a zeci de generații sub forma unor acte agresive, violente și nocive 

Multe revoluții sociale s-au născut de aici, din reacția cumulată poporului la forma neumană și distructivă de conducere pe care au trăit-o.

Ca să putem începe schimbarea și îmbunătățirea lumii, a societății, e necesar să dăm drumul la treabă plecând de la interior spre exterior. 

De la nivel individual, de la relațiile de cuplu și familie, pleacă adevăratele impulsuri care clădesc valul unei schimbări colective.

 

O lege fundamentală a Universului spune – Așa cum este înăuntru așa este și afară. Așa cum este sus așa este și jos. Așa cum este la nivel macro așa e oglindit și la nivel micro.

Dacă tu ca și om și ființă liberă înzestrată cu putere creatoare și discernământ, începi să transformi în tine reacțiile și intoleranța pe care o ai față de apropiații tăi, atunci poți fi sigur că contribui la dezarmarea și dizolvarea războaielor globale.

Ingredientele magice pentru a alchimiza umbra Reacției sunt: toleranța, înțelegerea profundă și stăpânirea de sine prin puterea conștienței iubitoare și a respirației lucide.

Tu cum poți cultiva o mai mare capacitate de a îți conține reacțiile pentru a le transforma în oportunități de intimitate, de creștere interioară și relațională?

.

.

Darul Revoluției

Ce este, cum se manifestă și cum să îl cultivi în viața ta

 

↟ Atitudinea fastă a Revoluției este întreținută de Darul Înțelegerii și al toleranței, cel care aduce mintea și inima la un numitor comun.

Din perspectiva cheilor genelor și a conștiinței umane, Revoluția reprezintă trecerea de la reacție la o atitudine responsabilă – abilitatea de a răspunde conștient la întâmplările și situațiile prezentului.

 

Frecvența Darului este cea a creativității și al serviciului născut dintr-o inimă care și-a vindecat o bună parte din rănile și traumele interioare.

Revoluția pe care ne cheamă viața să o trăim este cea a modului în care abordăm relațiile, cum ne deschidem în fața schimbării, cum navigăm prin incertitudinea inerentă evoluției, cum facem față și ne adăptam circumstanțelor neprevăzute.

Ea ne antrenează atitudinea care ne permite nu doar să supraviețuim ci chiar să evoluăm și să prosperăm trecând prin perioade de provocări intense.  

În ultimele decenii, o puternică mișcare evolutivă a explodat în toate domeniile societății și ale relațiilor inter-umane, aducând cu ea 

o cantitate nemaivăzută de informații și avansuri tehnologice.

Pe măsură ce viața evoluează în grade tot mai mari de complexitate, este esențial să cultivăm o înțelegere profundă a ce se întâmplă în noi, în relațiile noastre, în lume și cu întreg pământul.

 

Darul 49 strălucește atunci când adevărata înțelegere, cea care unește mintea rațională cu intuiția, creierul cu inima, masculinul cu femininul, ne deschide porțile unei revoluții interne. 

Adesea, vrem să îi schimbăm pe cei din jur și să reparăm lumea dintr-o reacție la stările emoționale intense care se declanșează în noi. 

În realitate, reacționăm la părțile neintegrate și rănite din noi, reflectate în omul din fața noastră sau pe scena socială. 

 

 

Schimbarea lumii pleacă de la interior spre exterior

La nivelul darului, „impulsul de a îmbunătății lumea este ancorat într-o profundă întelegere a lumii.” 

Spre exemplu, atât timp cât suntem prinși într-o reacție mental-emoțională atunci când vedem știrile și conflictele armate de la ora actuală, fie ea susținută de motive bine întemeiate și umanitare, nu facem decât să perpetuăm problema inițială și să creștem prăpastia dintre noi vs voi, bine vs rău.

Din această atitudine ce pleacă dintr-un război pe care încă îl purtăm în noi,  mereu unul iese învingător iar celălalt pierzător. O națiune are dreptate iar o alta este pedepsită. Roata suferinței continuă astfel să se rotească. 

Însă această dezbinare și luptă de putere e sortită ca mai devreme sau mai târziu să se prăbușească, să se consume pe sine pentru ca adevărata rezoluție, pace globală, echitate socială și armonie relațională să poată crește.

 

Revoluția este ca un foc viu care încâlzește un mare ceaun în care ne scăldăm cu toții. Ea se naște și întețește în inima fiecărui om, în viața și relațiile fiecărui individ, în sânul comunităților și în suburbiile societăților. 

În prezent, o întreagă civilizație umană este construită din frică și decizii luate din lupta pentru supraviețuire și putere. 

Astfel că, pentru ca Noul să se manifeste și evoluția să se desfășoare în modul optim, darul Revoluției aduce o năpârlire (denumirea cheii 49 în I Ching) a vechilor veșminte, o dezmembrare a aspectelor putrede și ineficiente dintr-un sistem sau relații, eliminând rezidurile și blocajele în calea curgerii libere a Vieții.

 

Oriunde ai fi și oricine ai fi, oricare ar fi sexul, etnia sau vârsta ta, Revoluția este impulsul din plexul tău solar care te cheamă să fii tu însuți schimbarea pe care vrei să o vezi în lume. Prin puterea propriului exemplu, toți putem revoluționa modul în care sunt crescuți și educați copiii, revoluționa ce înseamnă să fim bărbați și femei întregi care cultivă relații sănătoase și autentice, modul în care lucrăm, în care construim locuințe în armonie cu natura și în care ne dirijăm eforturile unite către un bine mai mare.

Acum, fiecare om este îndemnat de Întreaga Vieță să își schimbe percepția și atitudinea asupra emoțiilor și să le trăiască, după cuvintele lui Thomas Hubl, precum “țesutul conector al lumii”. 

Întreaga societate și lume se va transforma cu o blândețe, eficiență și ușurință sporită atunci când îmbrățișăm puterea creativă a energiei emoționale.

Putem apoi să o direcționăm în sensul creșterii, al colaborărilor integre și al găsirii de soluții inspirate care să îmbunătățească calitatea vieții de la micro la macro, de la individ la colectivitate. 

.

.

Harul Renașterii

Ce este și cum să îl întrupezi

 

Omul care vibrează la nivelul Harului este întotdeauna cel care include, susține, protejează, trezește și îi învață pe cei din jur cu bunătate iubitoare, înțelepciune și fără discriminare.

Acest siddhi (Har în limba sanskrită) catalizează nașterea libertății adevărate care se declanșează simultan la nivel individual și colectiv.

Caracteristică acestei libertăți este trăirea unei stări continue de abundență, bunăstare și credință în puterea comuniunii și a libertății individuale puse într-un serviciu mai înalt decât propriile scopuri egoiste.

 

„Acest salt evolutiv, către un mod de funcționare cu totul nou, depinde de urmarea darurilor noastre”. 

Marile schimbări nu sunt cele generate doar de la nivelul autorităților conducătoare. Ele încep cu fiecare om care se revoltă conștient și prin puterea iubirii împotriva adormirii și ignoranței, a tendințelor violente și meschine, a fricilor și tiparelor de umbră purtate din moși strămoși. 

 

Pentru a întrupa Harul 49 suntem chemați să purificăm prin iertare poverile trecutului și conflictele interioare reflectate în lupte armate la nivel social.

Renașterea veritabilă se face simțită printr-o moarte internă a ceea ce nu suntem, a identității noastre limitate și separate, pentru a răsări ca ceea ce suntem într-Adevăr – ființe divine, infinite, trăind o experiență umană minunată care continuă și se transformă de eoni. 

Natura ne este marea învățătoare care ne arată semnificația regenerării în fiecare primăvară, după o “moarte”, o decădere și transformare pe timpul iernii. 

La nivel macro, Pământul-Gaia, planetele și sistemul solar în întregime trece prin cicluri de renaștere și revoluție, iar momentul actual este unul dintre aceste zenituri în care tot ce înseamnă Viață trece prin durerile unei noi nașteri.

 

 

O mișcare colectivă

Poate cel mai reprezentativ exemplu al puterii acestei chei a fost Renașterea pornită din Italia – mișcarea culturală care a afectat profund viață intelectuală, politică și socială europeană în secolele XIV-XVI. 

Renașterea prin care trecem acum ca umanitate și chiar la nivelul întregului pământ este fără precendent și are loc la nivel de conștiință. 

Este vorba de sublimarea traumelor trecutului retrăite în prezent, a stărilor de umbră și adversitate în revelarea adevăratul lor scop mai înalt – acela de a ne regăsi unitatea, pacea și armonia cu toate ființele.

 

Iisus este unul dintre mărețele ființe care a purtat trup de Om și a exemplificat, prin propria viață și învățături, realitatea ReNașterii, trecând prin portalul morții și ridicând prin înălțarea sa, inimile tuturor ființelor.

În zilele moderne, fiecăruia dintre noi ni se cere de către propria conștiință și suflet, să devenim un Hristos în felul nostru unic și, prin grația comuniunii cu alți oameni care urmează același impuls al Iubirii, să fim călăuzele și facilitatorii ReNașterii întregului pământ și a întregii umanități.

Așa cum este și nașterea unui prunc sau a unui mamifer, Marea Inițiere a nașterii noului Om, denumit de mulți înțelepți, comunități ancestrale și oameni de știință – Homo Luminus sau Homo Sanctus, vine cu durerile specifice, cu contracțiile dureroase înainte de expulzie și cu eliberarea tuturor emoțiilor ținute sub preș.

Imensa diferență față de alte ReNașteri prin care am mai trecut la nivel colectiv este că acum, fiecare om devine resposabil de ascensiunea propriei conștiențe și toți avem un rol activ și semnificativ de jucat pentru a fi deopotrivă mamele, moașele, tații și copiii Nou Născuți, care poartă pecetea unei epoci de aur, un nou ciclu în care Iubirea, Pacea, Abundența și Armonia devin normalitatea de zi cu zi. 

.

.

Aplicații în viața cotidiană și relațională 

I. Întrebări de contemplare (oferă-ți 10 min zilnic pentru a reflecta)

Transformarea Umbrei

– Care sunt emoțiile și comportamentele la care reacționezi cel mai frecvent?

– Care sunt relațiile care îți declanșează tendința de a respinge, de a te simți respins sau de a intra în lupta de putere victimă-agresor-salvator? 

– Care sunt darurile și învățăturile din spatele provocărilor în relaționare pe care le ai cu acei oameni? 

 

Eliberarea Darului

– Ce din tine își cheamă Revoluția? Atitudinea față de propriile emoții, stima și încrederea în sine, mentalitatea sau modul în care acționezi (șamd)? 

– Cum poți să îți folosești energia emoțională într-un mod creativ și care să transforme calitatea relaționării tale cu ceilalți oameni?

– Cum revoluționezi, prin puterea propriului exemplu, rolul de bărbat/femeie, tată/mamă, iubit/iubită, muncitor șamd? Ce aduci nou, proaspăt și autentic în rolurile pe care le joci?

 

Întruparea Harului

 • Ce trezește în tine termenul de – ReNaștere? Simte ce îți transmite corpul și amplfică starea prin atenția ta conștientă.
 • Ce e necesar să lași să moară, să se transforme pentru ca Noul Tu să se manifeste? 
 • Care e felul tău unic prin care contribui la actuala Renaștere în conștiință a umanității și a Pământului?

 

II. Acțiunea Transformatoare (aplică în relațiile tale și serviciul în lume)

 • aplică cu hotărâre și curaj răspunsurile care ți-au venit după contemplarea întrebărilor
 • fă cu perseverență pașii necesari zi de zi și ai încredere în conștiența și inima ta, în Întreaga Viață, în susținerea și semnele pe care ți le oferă prin oameni, circumstanțe, inspirații, oportunități

 

III. Practica Interioară (integrează în momentele de solitudine, meditație, contemplare)

 • fii vigilent și transformă atitudinea nefastă a Reacției care te ține captiv într-o stare de tensiune și conflict continuu cu tine însuți, cu emoțiile tale, cu ceilalți, cu viața. Cultivă atitudinea fastă a Revoluției (menționată la nivelul Darului) susținută de capacitatea de a te înțelege profund pe tine, relațiile tale și lumea, folosind mintea și inima împreună.
 • întreabă-te la începutul fiecărei zile: Ce din mine ReNaște astăzi? 

.

.

La final, o invitație la împărtășire

Dacă ai parcurs transmisiunea de astăzi a Cheii 49, te invit să îmi spui în comentarii  sau mesaj, cu ce rămâi după această postare? 

 • De la care nivel observi că te manifești mai des? Umbră, Dar sau Har?
 • Care e experiența și perspectiva ta despre această cheie a genelor?

 

Ai găsit această contemplare utilă și inspiratoare? Împărtășește-o cu prietenii tăi pentru a fi și ei atinși de puterea cheilor din genele și conștiința umană.

Vrei să aflii și perspectiva Quantum Human Design a porții 49, împărtășită de Georgiana? Poți accesa materialul AICI.

 

𝐍𝐨𝐭𝐚̆:

𝐴𝑐𝑒𝑠𝑡𝑒 𝑖𝑛𝑓𝑜𝑟𝑚𝑎𝑡̦𝑖𝑖 𝑓𝑎𝑐 𝑝𝑎𝑟𝑡𝑒 𝑑𝑖𝑛𝑡𝑟-𝑢𝑛 𝑝𝑟𝑜𝑖𝑒𝑐𝑡 𝑔𝑟𝑎𝑡𝑢𝑖𝑡 𝑑𝑒𝑟𝑢𝑙𝑎𝑡 𝑑𝑒 𝑌𝑢𝑛𝑔𝑒𝑛 𝑠̦𝑖 𝐺𝑒𝑜𝑟𝑔𝑖𝑎𝑛𝑎 𝑃𝑜𝑝 𝑝𝑒 𝑏𝑎𝑧𝑎 𝑐𝑒𝑙𝑜𝑟 64 𝑑𝑒 𝑎𝑟ℎ𝑒𝑡𝑖𝑝𝑢𝑟𝑖 𝑑𝑖𝑛 𝑄𝑢𝑎𝑛𝑡𝑢𝑚 𝐻𝑢𝑚𝑎𝑛 𝐷𝑒𝑠𝑖𝑔𝑛 𝑠̦𝑖 𝐶ℎ𝑒𝑖𝑙𝑒 𝐺𝑒𝑛𝑒𝑙𝑜𝑟.

𝑀𝑎𝑖 𝑚𝑢𝑙𝑡𝑒 𝑑𝑒𝑡𝑎𝑙𝑖𝑖 𝑝𝑒 𝑝𝑎𝑔𝑖𝑛𝑎 𝐶𝑜ℎ𝑒𝑟𝑒𝑛𝑡 𝑊𝑒 𝑆𝑝𝑎𝑐𝑒

Te-a inspirat articolul? Trimite-l și altora!

Facebook
WhatsApp
Pinterest