loader image

Cheia Genelor #37 – Egalitatea

Cheia Genelor #37 – Egalitatea

Alchimia Familiei

 

Reprezintă trecerea de la umbra Slăbiciunii către Darul Egalității și întruparea Harului Blândeții

 

 ⛛ Nivelul de conștiință al victimei – ești prins între două tendințe prin care fie ești prada emoțiilor și îți sacrifici demnitatea umană și stima de sine în relații nesănătoase, fie devi nepăsător și absent emoțional pentru cei dragi ție, având furie ca prin ingredient cu care îi servești pe cei care îi consideri Slabi. Intri adesea în celebra “bătălie a sexelor”, judeci femeile și bărbații deopotrivă pentru plusurile și minusurile care le vezi în ei, fără să recunoști de fapt că acele defecte și calități există și în tine. 

 

⛯ Nivelul de conștiință al creatorului – ai capacitatea de a aduce echilibrul, bunătatea, blândețea și pacea acolo unde pășești. Relațiile tale sunt gestionate dintr-o stare de respect și egalitate pe care o simți cu fiecare ființă, oricare ar fi statul său social, vârsta sau etnia. Îți folosești puterea inimii și forța creativă a emoțiilor pentru a crea o lume în care atât generațiile strămoșilor, cele actuale și urmașii pot să prospere și să trăiască în armonie și iubire, fiind conștienți că suntem cu toții membri ale aceleiași familii colective a umanității. 

.

.

𝐔𝐦𝐛𝐫𝐚 𝐒𝐥𝐚̆𝐛𝐢𝐜𝐢𝐮𝐧𝐢𝐢 

𝐂𝐞 𝐞𝐬𝐭𝐞, 𝐜𝐮𝐦 𝐬𝐞 𝐦𝐚𝐧𝐢𝐟𝐞𝐬𝐭𝐚̆ 𝐬̦𝐢 𝐜𝐮𝐦 𝐬𝐚̆ 𝐨 𝐭𝐫𝐚𝐧𝐬𝐟𝐨𝐫𝐦𝐢

 

Slăbiciunea nu este opusul tăriei ci o exagerare, o ducere la extrem prin întărirea accentuată a uneia dintre cele două polarități – feminin sau masculin. 

În lumea sportului, prea multă tensiune musculară care face corpul “tonifiat și tare” dar care e lipsită de capacitatea de relaxare și flexibilitate = slăbiciune și dezechilibru. Acest principiu se aplică în orice activitate, trăsătură de caracter, comportament sau fel de a fi. Când depui prea mult efort, epuizezi și îți copleșești în primul rând ție resursele interioare și chiar și timpul, devenind ineficient în ceea ce faci. Când nu depui deloc efort și ești într-o stare de delăsare și inerție așteptând schimbarea să pice din cer, experimentezi tot slăbiciune doar că sub aspectul ei Yin/Feminin. 

Oricare ne-ar fi situația specifică, apariția acestei umbre în viața noastră e un semnal că ne-am îndepartat de punctul de echilibrul, de centru.

 

 

↡ 𝐀𝐭𝐢𝐭𝐮𝐝𝐢𝐧𝐞𝐚 𝐧𝐞𝐟𝐚𝐬𝐭𝐚̆ (𝐝𝐚̆𝐮𝐧𝐚̆𝐭𝐨𝐚𝐫𝐞, 𝐢𝐦𝐚𝐭𝐮𝐫𝐚̆) 𝐚 𝐒𝐥𝐚̆𝐛𝐢𝐜𝐢𝐮𝐧𝐢𝐢 𝐞𝐬𝐭𝐞 𝐢̂𝐧𝐭𝐫𝐞𝐭̦𝐢𝐧𝐮𝐭𝐚̆ 𝐝𝐞 𝐔𝐦𝐛𝐫𝐚 𝐄𝐩𝐮𝐢𝐳𝐚̆𝐫𝐢𝐢

prin care ne compromitem integritatea, energia vitală și stima de sine. Fie că muncim exagerat de mult, cu sau fără pasiune, fie că ne epuizăm resursele financiare, conexiunile emoționale, corpul și mintea cu prea multă mâncare și stimulare sub formă de informație nepusă în practică… toate ajung să ne sece bucuria de a trăi, capacitatea de a ne relaxa și a ne simții viguroși în același timp.

 

Fiecare Umbră are o expresie polarizată feminin – numită Represivă și respectiv una polarizată masculin – numită Reactivă.

În funcție de temperament, de traumele neintegrate și alte trăsături de personalitate și caracter, poți să oscilezi între ambele sau să fii “prins” predominant în una din cele două manifestări.

  • Caracterul Represiv se manifestă sub forma unui HIPER SENTIMENTALISM, aceștia fiind oamenii care renunță la ei în favoarea celorlalți, își încalcă orice principii și stimă de sine prin faptul că se lasă pradă valurilor emoționale, simțindu-se neputincioși. Devin capabili chiar să se facă preș în fața celorlalți numai pentru a nu pierde conexiunea emoțională din acea relație, oricât de distructivă ar fi ea. Confundă emoțiile cu inima și vulnerabilitatea cu o sensibiltiate exagerbată, lucru care îi face adesea “victimele perfecte” pentru cei cu un caracter reactiv.
  • Caracterul Reactiv se manifestă sub forma unei CRUZIMI, o atitudine care e înrădăcinată într-o emoție de furie și e proiectată în exterior printr-o înghețare emoțională, o nepăsare care duce la tendința de a fi răzbunător și violent. Ei sunt oamenii care au fost atât de răniți în anii copilăriei și s-au îndepărtat atât de natura caldă sufletească încât nu realizează că fiecare gest distructiv pe care îl manifestă în exterior este în primul rând o rană și mai adâncă pe care o sapă în inima lor.

 

 

Proiecțiile asupra forței feminine

În occident există asocierea termenului de “slăbiciune” cu arhetipul femeii și latura feminină – sexul “slab”. Dincolo de imensul dezechilibru social care s-a creat prin această poziționare, la rădăcină slăbiciunea înseamnă capacitatea de a fi maleabil, moale, adaptabil, schimbabil. Văzută astfel, această umbră conține semințele unor puteri interioare vitale pentru om, indiferent de sexul pe care îl avem.

 

Această cheie a genelor 37 are legătură directă cu Legile/Principiile care domnesc într-o familie și care ne modelează caracterul și comportamentul încă de mici copii.

Relația dintre mamă și tată reprezintă fundamentul întregii percepții despre viață și a stilului nostru de relaționare.

La modul general, mama este puntea de conectare cu lumea interioară, emoțiile și hrănirea. Tata este puntea de legătură cu lumea exterioară, cu rațiunea și manifestarea. Desigur, în multe familii aceste roluri sunt interschimbabile. 

Chiar și așa programarea genetică și firea lucrurilor înscrise în mii de ani de evoluție încă rămân active în noi și vom căuta mereu idealul, un nou nivel de echilibru pe care să îl aducem chiar noi în familiile pe care le creăm.

 

Acest ideal este surprins cu precizie în această perspectivă – “În familie trebuie să domnească un echilibru just între rigiditate și relaxare”. 

Fie că tatăl este cel care aduce ordinea, disciplina și fermitatea iar mama aduce iubirea, hrana și siguranța sau invers, acesta este un echilibru spre care tinde în mod natural fiecare om, relație, familie și comunitate. Nu se poate una fără alta. Tot atât de slab e un bărbat care nu vrea să simtă și își neagă sau îneacă emoțiile precum este de slabă și o femeie care își neglijează capacitățile intelectuale, își umple mintea de neîncredere și nechibzuință.

Astfel că nu putem să fim pe deplin umani dacă ne suprimăm și alungăm emoțiile, cum nu putem să fim adulți întregi dacă ne umplem mintea de confuzie, îndoială și anxietate.

 

 

🌎 La nivel macro, dezordinea familială generează haos social

Dacă în casele oamenilor guvernează un tată autoritar și absent emoțional iar o mamă care își pleacă capul și execută ordinele cu riscul sacrificiului de sine, “pentru copil“…

Dacă în casele oamenilor domnește o mamă care instaurează un regim de armată, ordine și judecată continuă iar un tată tace și înghite, se refugiază în băutură, televizor, muncă sau devine foarte atașat emoțional de copil…

Atunci acea casă devine una din cele care votează un om la conducere, contribuie la o societate bazată pe aceeși luptă de putere și bătălie între sexe… 

Trezitor la realitate este faptul că dezechilibrul colectiv al energiei feminine nu se găseşte la femei, ci la bărbaţi. 

Pentru a compensa acest gol, era actuală abundă de femei care își câștigă independența, libertatea financiară și autonomia din toate punctele de vedere. Ele sunt cele care își dezvoltă cu ardoare energia masculină după mii și mii de ani în care femeile au trăit în umbra așa zisului “bărbat”. 

 

Adevăratul bărbat cinstește, onorează, iubește și servește femeia de lângă el și Din El, tot așa cum adevărata femeie respectă, iubește, bucură și servește bărbatul de lângă ea și Din Ea.

 

 

❔Revenind la nivel personal, tu, în viața ta

Unde regăsești Slăbiciunea?

Se ascunde adesea în fața ochilor tăi, în lucrurile pe care nu vrei sau refuzi să le vezi și accepți la tine. 

Ea e vizibilă în incongruența dintre ce gândești, ce spui, ce simți și ce acționezi. Gândești una, simți alta și faci taman pe dos. 

Acest dezechilibru creează o stare de haos și instabilitate lăuntricpă, lucru prin care nici tu nu te poți încrede în tine și te simți neputincios în fața sorții și provocărilor vieții. 

Din această puternică conștientizare începe dezvoltarea propriei tale forțe și coerențe bazate pe onestitatea interioară, pe atenția conștientă și o adâncă blândețe cu tine atunci când te suprinzi în tipare limitative și victimizare.

În familie, discordanța dintre vorbele folosite și atitudinea adoptată duc la o lipsa de autoritate și influență. Mama care spune din gură dar vorbele nu îi sunt întărite de atitudinea interioară și postura fermă care să transmită țintit ceea ce își dorește, va fi ignorată de copil și de soț. 

 

 

Darul Vulnerabilității

La orice nivel am privi, darul esențial din spatele acestei Slăbiciuni este acela că ne învață să fim – vulnerabili – , deschiși, sinceri și umani, cu riscul de a fi răniți. 

Doar când ne exprimăm cu asumare trăirile, când ne exteriorizăm emoțiile fără a le arunca pe cei din jur și când ne împărtășim dorințele sufletești cu un “celălalt”, atunci accesăm veritabila putere care conectează și crează punți prin forța conexiunii emoționale om la om, ființă la ființă.

Dacă te consideri slab din orice privință, că ești femeie, bărbat sau om exact așa cum ești, fii fericit și oferă-ți o îmbrățișare temeinică.

Cel care își cunoaște slăbiciunile este mai puternic decât cel care se bate în piept mândru de abilitățile sale. Când îți cunoști părțile slabe cunoști și unde stau și cele mai mari daruri și capacități ale tale – chiar în inima fricilor și slăbiciunilor pe care le pitești în inconștient. 

 

Acum, ce mai aștepți? Plonjează în ele și eliberează-ți imensa putere care te așteaptă pe măsură ce îți îmbrățișezi umbrele.

.

.

𝐃𝐚𝐫𝐮𝐥 𝐄𝐠𝐚𝐥𝐢𝐭𝐚̆𝐭̦𝐢𝐢

𝐂𝐞 𝐞𝐬𝐭𝐞, 𝐜𝐮𝐦 𝐬𝐞 𝐦𝐚𝐧𝐢𝐟𝐞𝐬𝐭𝐚̆ 𝐬̦𝐢 𝐜𝐮𝐦 𝐬𝐚̆ 𝐢̂𝐥 𝐜𝐮𝐥𝐭𝐢𝐯𝐢 𝐢̂𝐧 𝐯𝐢𝐚𝐭̦𝐚 𝐭𝐚

 

Egalitatea reprezintă balanța inteligenței mental-emoționale și a energiei masculin-feminine. Este o expresie a neutralității și echilibrului dinamic care recunoaște și include ambele perspective (sau mai multe) alte unei probleme, tratându-le ca fiind egal de valoroase și necesare pentru a ajunge la o rezoluție.

Nu e vorba de uniformizare, de a fi identici sau egali de la A la Z, ci despre a ne recunoaște egalitatea din punct de vedere al potențialului, al esenței noastre sufletești și al posibilităților pe care mintea și inima le pot cuprinde pe măsură ce se deschid tot mai larg. Oricare ar fi statul social, etnia, țara sau nivelul de cultură la care ne-am născut și în care ne-am dezvoltat, rămânem mereu Egali în oportunitățile de transformare și șansele de evoluție pe care Viața ni le aduce în cale.

 

 

↟ 𝐀𝐭𝐢𝐭𝐮𝐝𝐢𝐧𝐞𝐚 𝐟𝐚𝐬𝐭𝐚̆ (𝐛𝐞𝐧𝐞𝐟𝐢𝐜𝐚̆, 𝐢̂𝐧𝐭̦𝐞𝐥𝐞𝐚𝐩𝐭𝐚̆) 𝐚 𝐄𝐠𝐚𝐥𝐢𝐭𝐚̆𝐭̦𝐢𝐢 𝐞𝐬𝐭𝐞 𝐢̂𝐧𝐭𝐫𝐞𝐭̦𝐢𝐧𝐮𝐭𝐚̆ 𝐝𝐞 𝐃𝐚𝐫𝐮𝐥 𝐓𝐚̆𝐫𝐢𝐞𝐢 𝐝𝐞 𝐜𝐚𝐫𝐚𝐜𝐭𝐞𝐫

(cheia 40, partenerul cheii 37) care reprezintă capacitatea de a fi hotărât, decisiv și rezilient, ancorat într-o profundă stimă de sine, putere interioară și relaxare. Odată ce îți cunoști valorile, îți respecți integritatea și trasezi granițe sănătoase în jurul energiei tale vitale, atunci tăria ta de caracter se pune natural în serviciul familiei și al comunității, fără compromis de sine. Aici este un alt sens al egalității – abilitatea de a oferi fără așteptarea de a primi ceva la schimb, dăruind într-un mod integru și generos fără a-ți neglija propriile nevoi, valori și resuse.  

 

Darul Egalității se naște pe măsură ce ne recuperăm forțele fără a ne mai exploata voința și vitalitatea ca și cum ar fi nesfârșite. Odată ce începem să transformăm rezidurile de slăbiciune din felul nostru de a fi și a ne manifesta în relații, accesăm ceea ce se numește – autoritatea interioară autentică -, tăria de caracter din care luăm decizii, interacționăm cu ceilalți și acționăm în lume.

Pentru a realiza acest lucru există un pod de trecut – cel care separă mintea de inimă. Prea multă rațiune nebalansată de intuiție crează dezechilibru în viața oricărui om. 

În acest demers de reunire interioară și relațională este imperial necesar să disociem Emoțiile de Inimă. 

 

Inima este centrul energetic și biologic care unește toate celelalte sisteme și centre ale corpului, fiind exact la mijlocul trupului și deschizându-ne poarta către Împărăția Cerurilor și a Pământului deopotrivă. 

Prin ea putem simți intuiția, afectivitatea, iubirea pentru toate formele vieții și busola care ne ghidează cu claritate pașii pe calea destinului nostru.

Emoțiile sunt energie în mișcare și aparțin părții noastre umane care e guvernată de dorințe, nevoi și poate fi extrem de volatilă și influențabilă de factori externi și de hormoni care ne fac să simțim plăcere sau durere.

 

Au o imensă forță creativă care poate deveni cu repeziciune distructivă dacă nu știm să ne gestionăm emoțiile prin puterea minții coborâte în inimă.

Aici este esența Darului 37, forța Egalității care e guvernată de inimă și îmbogățită de minte, care aparține deopotrivă femeii și bărbatului, mamei și tatălui și care nu poate înflori prin denigrarea niciunuia.

Așa cum este nevoie de ambele sexe pentru a crea și da naștere unui prunc, tot așa întreaga natură și umanitate are nevoie de un echilibru trainic între aceste două energii primordiale pentru a regăsi pacea, prosperitatea și fericirea mult râvnite.

 

 

O perspectivă împuternicitoare

🧠 🫀 În abordarea Coherent We Space, eu și Georgiana avem o denumire pentru spațiul din noi care menține memoria și amprenta energetică a familiei de origine și anume, – “Familia Lăuntrică”. 

 

Pe parcursul dezvoltării personale, al vindecării traumelor și evoluției spirituale, fiecare om ajunge să se confrunte cu obișnuințe, comportamente, răni și reacții moștenite de la membrii familiei de origine. Începând cu părinții biologici, bunicii și mergând către generațiile și mai îndepărtate, e esențial să oferim strămoșilor un loc bun în inima, psihicul și celulele noastre și să ne eliberăm de lanțurile trecutului care ne îngrădesc expansiunea. 

Așa se va instaura Egalitatea și împăcarea dintre principiul masculin și cel feminin, luptele de putere vor înceta și vom redescoperi cum este să ne înălțăm reciproc în iubire.

Multe boli, afecțiuni, slăbiciuni interioare, probleme relaționale sau cu banii se vor rezolva pe măsură ce restabilim un echilibru în energia familiei pe care o purtăm în noi indiferent de vârsta pe care o avem sau cât de departe suntem fizic de ei. 

 

“Familia este celula inițială a societății.” (Cartea Schimbărilor, I-Ching) Schimbările plecate de la acest nivel impactează întreaga ordine a lumii.

 

Această ordinea firească în familie duce la o organizare coerentă în lumea interioară a omului și o organizare congruentă a sistemelor și relațiilor sociale.

Dacă s-a întâmplat să vrei și tu să schimbi lumea, dacă vrei să faci din acest pământ un loc mai bun și primitor pentru viitoarele generații, atunci începe  cu a aduce pacea, iubirea și armonia în tine. Împacă-ți părinții, îmbrățișează-ți bunicii, iubește-ți frații și iartă-ți străbunii. Fie că mai pășesc pe pământ sau nu, toți continuă să existe în sufletul, psihicul și trupul tău. În felul acesta le vei putea primi puterea și susținerea fără să te mai tragă nimic în spate, fără să mai trăiești viața lor netrăită și astfel să-ți croiești cu demnitate adevăratul destin. 

 

 

Egalitatea este Putere

Acesta este puterea Egalității și este la îndemâna oricui. Prin el putem accesa echidistanța, neutralitatea și echilibrul sufletesc născut din reconcilierea principiilor materne-paterne.

Când reconcilierea a răsărit în inima noastră, a venit momentul în care ne asumăm spontan responsabilitățile și datoriile juste față de familie, lume, viață și Dumnezeu, fără să ne simțim mai mici sau mai mari, mai superiori sau inferiori, mai deștepți sau mai proști decât oricare altă ființă.

Realizăm că principiul Egalității este cel care ține structura omogenă a întregului univers și că nimic nu ar putea exista fără acest echilibru inerent care ne permite cu blândețe și iubire să trăim viața în infinite forme și nuanțe, să eșuăm, să ne ridicăm și să mergem întotdeauna mai departe.

Ne co-creăm realitatea împuterniciți de responsabilitatea și moștenirea fiecărui om, aceea de a trăi Egalitatea care se bazează pe respectul faţă de unicitatea individuală si pe dăruirea necondiționată din inimă – centrul forței egalizatoare între cer și pământ, femeie și bărbat, întuneric și lumină.

.

.

𝐇𝐚𝐫𝐮𝐥 𝐁𝐥𝐚̂𝐧𝐝𝐞𝐭̦𝐢𝐢

𝐂𝐞 𝐞𝐬𝐭𝐞 𝐬̦𝐢 𝐜𝐮𝐦 𝐬𝐚̆ 𝐢̂𝐥 𝐢̂𝐧𝐭𝐫𝐮𝐩𝐞𝐳𝐢

 

Blândețea este caracteristica fundamentală a esenței noastre profunde, a energiei de familie, a creșterii copiilor ghidați de bunătatea părinților și, în ultima instanță, a Vieții care ne susține și animă pe toți.

Fiecare siddhi (Har) evidențiază un atribut al naturii divin de umane din fiecare om, iar cheia 37 conține codurile arhetipului Mamei Divine, al femininului matur, protectiv și iubitor.

Blândețea se cultivă de cel care este pașnic, prietenos și bun cu sine însuși, cu relațiile sale și cu lumea întreagă. Putem să reacționăm uneori cu furie, violență, judecată sau auto-critică, însă tot de atâtea ori ne putem întoarce atitudinea și o putem îmbuna prin substanța caldă a blândeții.

 

Există o putere enormă în a fi blajin și benevolent fără să ne sacrificăm integritatea, onoarea și tăria interioară. 

Ori de câte ori alegem să răspundem energiilor negative, ofenselor sau conflictelor dintr-o astfel de stare care poate fi și foarte fermă de altfel, o senzație plăcută de calm, încredere și compasiune se instalează în noi și iese prin cuvintele și acțiunile noastre.

 

 

⛰️ Fii ferm în atitudinea ta blândă față de tine și întreaga Viață

și multe binecuvântări se vor așterne în calea ta. 

 

Toate lucrurile vor curge cu o mai mare ușurință, liniște, siguranță și chiar dacă provocări și obstacole vor apărea să le înfrunți va fi ca și cum mâna iubitoare a Mamei va dizolva orice rezistențe, frici și neînțelegeri.

Există și moduri în care blândețea poate fi “prefăcută”. Uneori putem purta o mască de “om bun, cuminte, drăguț și înțelegător” dar sursa acestor trăsături nu pleacă din adevărata blândețe ci dintr-o stimă de sine scăzută, lipsă de iubire de sine, reprimare emoțională, frică de a nu face pe plac și de a fi radical de autentic.

Soluția pentru astfel de oameni este să își exprime emoțiile, credințele, nevoile și voința într-un mod hotărât, asumat, fără să proiecteze așteptări nerealiste asupra celorlalți. 

 

De asemenea, la nivelul celor care sunt dominați de frecvența Umbrei există asocierea blândeții cu moliciunea și slăbiciunea, care spune într-o formă sau alta că “cei buni și blânzi sunt luați de proști/fraieri”. Aceasta nu este nimic mai mult decât o îndoctrinare patriarhală plecată de la bărbați răniți emoțional, deconectați de inima și esența lor feminină interioară.

Tocmai de aceea, cu atâtea prejudecăți și neînțelegeri din jurul Blândeții, este vital ca fiecare dintre noi să ne redefinim această energie, să îi facem loc în viața noastră și să îi regăsim darurile care ni le înmânează odată ce o cultivăm în felul nostru de a fi.

 

A fi Tandru implică și o doză semnificativă de delicatețe, gentilețe și sensibilitate. Exact acestea sunt trăsături care fie sunt neșlefuite în cei care cresc fără prezența unei femei iubitoare, fie retezate “încă din fașă” prin traume și răni emoționale care au asociat ulterior blândețea cu durerea. 

Această deschidere la a simți mai mult și a gândi mai puțin, la a fi mai autentici și transparenți fără rețineri se mai numește și – Vulnerabilitate. Ea este o forță umană care apare pe măsură ce înaintăm în procesul unic de vindecare, transformare și dezvoltare personală și predăm baricadele din jurul inimii noastre.

În limba engleză este un termen care surprinde minunat sorgintea adevăratei blândeți – “GENTELman”. El semnifică literalmente – om gentil, născut din viță nobilă, demn și grațios prin propria natură.

Poți fi un războinic, un luptător croindu-ți drumul prin lume, un meșter sau IT-ist și să îți dezvolți această atitudine de bunătate iubitoare, îngrijire și respect față de oamenii pe care îi atingi cu acțiunile și prezența ta. 

Odată ce devi liber de duritate, cruzime și violență, redescoperi natura inerentă a întregii Vieți, una și aceeași cu Sinele tău autentic.

 

 

Blândețea transformă tot ce atinge

La nivelul Darului am văzut cum influența exercitată din interiorul familiei merge către exterior și transformă întreaga societate umană. E un adevăr faptul că Unitatea Familială este motorul Marii Schimbări și fundamentul pe care întreaga evoluție a vieții se desfășoară.

 

Astfel face ca epoca prezentă să fie cea prin care ne regăsim Libertatea trecând printr-o Alchimie a Familiei.  

O nouă viziune asupra unității familiale ia naștere pe întreg globul pâmântesc. Este visul armoniei și păcii dintre toate ființele, o aspirație înrădăcinată în echilibrul dinamic dintre iubire și libertate, feminin și masculin, serviciu și joacă, sine și comunitate. 

Prin forța adevărului interior și puterea iubirii putem acum mai mult ca nicicând să rescriem poveștile ancestrale dominate de frică și lipsuri, sî integrăm înțelepciunea ancestrală și conexiunea cu lumea naturală și astfel să croim o cale liberă, împuternicitoare și plină de speranță pentru generațiile viitoare. 

 

Prin Darul Egalității și Harul Blândeții fiecare om își poate regăsi locul și rolul just în lume, devenind un participant activ și co-creator în marea familie a umanității. 

Odată ne deschidem de la nivel individual către Uniunea Mistică a principiilor contrare feminin-masculin, devenim adulți întregi, părinți unificați în corp-minte-suflet, capabili să abordăm toate relațiile și provocările vieții cu o atitudine fermă, blândă și iubitoare.

La nivel social, slăbiciunea și luptele pentru putere vor înceta când ne oprim să izgonim Tatăl în cer, să ne călcăm în picioare Mama băgând-o în pământ și să ne înnecăm cu seriozitate și îngrijorarea de “adult” – puritatea, creativitatea și inocența Copilului din noi. 

 

Aceste 3 arhetipuri se întâlnesc în fiecare om, familie și la nivelul fiecărui sistem din lume iar unificarea lor va da naștere adevăratei Libertății pe care o așteptăm cu toții, realizând că 𝑛𝑜𝑖 𝑠𝑢𝑛𝑡𝑒𝑚 𝑐𝑒𝑖 𝑝𝑒 𝑐𝑎𝑟𝑒 𝑖̂𝑖 𝑎𝑠̦𝑡𝑒𝑝𝑡𝑎𝑚, 𝑛𝑜𝑖 𝑠𝑢𝑛𝑡𝑒𝑚 𝑠𝑐ℎ𝑖𝑚𝑏𝑎𝑟𝑒𝑎 𝑝𝑒 𝑐𝑎𝑟𝑒 𝑜 𝑣𝑟𝑒𝑚 𝑖̂𝑛 𝑙𝑢𝑚𝑒, 𝑛𝑜𝑖 𝑠𝑢𝑛𝑡𝑒𝑚 𝑆𝑎𝑙𝑣𝑎𝑟𝑒𝑎 𝑑𝑒 𝑙𝑎 𝑠𝑢𝑓𝑒𝑟𝑖𝑛𝑡̦𝑎̆ 𝑠̦𝑖 𝑝𝑟𝑜𝑚𝑖𝑠𝑖𝑢𝑛𝑒𝑎 𝑝𝑎̆𝑐𝑖𝑖 𝑠̦𝑖 𝑎𝑟𝑚𝑜𝑛𝑖𝑒𝑖 𝑑𝑢𝑟𝑎𝑏𝑖𝑙𝑒 𝑖̂𝑛𝑡𝑟𝑒 𝑡𝑜𝑎𝑡𝑒 𝑓𝑖𝑖𝑛𝑡̦𝑒𝑙𝑒.

 

 

O poveste cât o mie de cuvinte…

🌞 Închei contemplarea acestei maiestuoase chei cu o poveste-imagine care pentru mine reprezintă echilibrul pe care Blândețea îl va aduce la nivelul întregii civilizații umane.

 

Este povestea unui Rege tandru care își onorează și servește Femeia din el și de lângă el, îmbrățișează copiii și le oferă vaste posibilități de joacă și dezvoltare, își recunoaște și repară greșelile cu smerenie, își ghidează afacerea, comunitatea și poporul cu mâna fermă condusă de iubire, cu mintea clară guvernată de Adevăr, împărtășește cu generozitate și justețe resursele, multiplică prosperitatea tuturor prin faptul că se simte parte întreagă dintr-un Întreg mai mare… și are inima plină de bucurie și pace căci și-a cucerit frica, își știe scopul mai înalt pentru care e Viu și își trăiește locul bun în marea familie a umanități. El inspiră încredere, loialitate, respect și influență, având mereu bunătatea iubitoare și compasiunea ca busolă, ghid și sfătuitor. Acesta este împăratul inimii fiecărui om, femei și bărbați depotrivă și ne cheamă pe toți să îi redăm suvernitatea și libertatea de a ne binecuvânta întreaga realitate.

“O nouă lume va trebui să crească pe cenuşa celei vechi, iar ea se va construi pe temelia celui de-al 37-lea Dar al Egalităţii. Atunci când echilibrul psihicului uman va fi restaurat, nu va mai fi nevoie de vreo religie externă şi nu vor mai exista nici patriarhatul, nici matriarhatul – ci doar un singur şuvoi de conştiinţă, trăind adevăratul sens al cuvântului familie.” (Transmisiunea Cheile Genelor – Richard Rudd)

.

.

Aplicații în viața cotidiană și relațională 

 

✍️  I. Întrebări de contemplare (oferă-ți 10 min pentru a reflecta)

𝐓𝐫𝐚𝐧𝐬𝐟𝐨𝐫𝐦𝐚𝐫𝐞𝐚 𝐔𝐦𝐛𝐫𝐞𝐢

– Care era zona de slăbiciune în familia ta? (banii, relațiile, joaca, munca, sexualitatea) Cum o repui încă în scena vieții tale?

– Care sunt slăbiciunile tale? Ce puteri stau ascunse în spatele acelor aparente defecte sau neputințe?

– Ce emoții tinzi să mai reprimi și pe care tinzi să le critici în jurul tău? Cum se simte acea slăbiciune emoțională în corpul tău?

 

𝐄𝐥𝐢𝐛𝐞𝐫𝐚𝐫𝐞𝐚 𝐃𝐚𝐫𝐮𝐥𝐮𝐢

– Cum simți principiul Egalității în corpul tău? Este ceva ce a fost prezent în familia tade origine sau în relațiile tale actuale? 

Care era considerat “cel mai slab” de caracter membru al familiei? Ce daruri nevăzute și nerecunoscute crezi că avea acel om?

– Care erau emoțiile nepermise în familia ta? Cum poți să le permiți în tine, să le accepți în relațiile tale și să folosești puterea creativă?

 

𝐈̂𝐧𝐭𝐫𝐮𝐩𝐚𝐫𝐞𝐚 𝐇𝐚𝐫𝐮𝐥𝐮𝐢

– Ce trezește în tine termenul de – Blândețe? Cu ce îl asociezi și cum poți să îți rescri povestea despre “oamenii blânzi sunt…”?

– Cum se simte pentru tine echilibrul dinamic dintre energia feminin-masculin? Cum arată el în tine, în comportamentul tău și relațiile tale?

– Cum arată lumea în care ai vrea să se nască copiii copiilor tăi? Cum poți contribui zi de zi la crearea acestei realități? 

 

🎯 II. Acțiunea Transformatoare (aplică în relațiile tale și serviciul în lume)

– aplică cu hotărâre și curaj răspunsurile care ți-au venit după contemplarea întrebărilor

– fă cu perseverență pașii necesari zi de zi și ai încredere în conștiența și inima ta, în Întreaga Viață, în susținerea și semnele pe care ți le oferă prin oameni, circumstanțe, inspirații, oportunități

 

🌀 III. Practica Interioară (integrează în momentele de solitudine, meditație, contemplare)

– fii vigilent și transformă atitudinea nefastă a Slăbiciunii prin care te faci fie victima fie agresorul stărilor emoționale. Cultivă atitudinea fastă a Egalității (menționată la nivelul Darului) simțind cum în trupul tău conții ambele energii – feminin și masculin.

– întreabă-te la începutul fiecărei zile: Cum pot să fiu mai blând cu mine și cu cei din jurul meu? Cum pot pune azi gentilețea în gând, cuvânt și acțiune?

.

.

𝐋𝐚 𝐟𝐢𝐧𝐚𝐥, 𝐨 𝐢𝐧𝐯𝐢𝐭𝐚𝐭̦𝐢𝐞 𝐥𝐚 𝐢̂𝐦𝐩𝐚̆𝐫𝐭𝐚̆𝐬̦𝐢𝐫𝐞

 

Dacă ai parcurs transmisiunea de astăzi a Cheii 37, te invit să îmi spui în comentarii  sau mesaj, cu ce rămâi după această postare? 

  • De la care nivel observi că te manifești mai des? Umbră, Dar sau Har?
  • Care e experiența și perspectiva ta despre această cheie a genelor?

 

🌐 Ai găsit această contemplare utilă și inspiratoare? Împărtășește-o cu prietenii tăi pentru a fi și ei atinși de puterea cheilor din genele și conștiința umană.

Vrei să aflii și perspectiva Quantum Human Design a porții 37, împărtășită de Georgiana? Poți accesa materialul AICI

 

𝐍𝐨𝐭𝐚̆:

𝐴𝑐𝑒𝑠𝑡𝑒 𝑖𝑛𝑓𝑜𝑟𝑚𝑎𝑡̦𝑖𝑖 𝑓𝑎𝑐 𝑝𝑎𝑟𝑡𝑒 𝑑𝑖𝑛𝑡𝑟-𝑢𝑛 𝑝𝑟𝑜𝑖𝑒𝑐𝑡 𝑔𝑟𝑎𝑡𝑢𝑖𝑡 𝑑𝑒𝑟𝑢𝑙𝑎𝑡 𝑑𝑒 𝑌𝑢𝑛𝑔𝑒𝑛 𝑠̦𝑖 𝐺𝑒𝑜𝑟𝑔𝑖𝑎𝑛𝑎 𝑃𝑜𝑝 𝑝𝑒 𝑏𝑎𝑧𝑎 𝑐𝑒𝑙𝑜𝑟 64 𝑑𝑒 𝑎𝑟ℎ𝑒𝑡𝑖𝑝𝑢𝑟𝑖 𝑑𝑖𝑛 𝑄𝑢𝑎𝑛𝑡𝑢𝑚 𝐻𝑢𝑚𝑎𝑛 𝐷𝑒𝑠𝑖𝑔𝑛 𝑠̦𝑖 𝐶ℎ𝑒𝑖𝑙𝑒 𝐺𝑒𝑛𝑒𝑙𝑜𝑟.

𝑀𝑎𝑖 𝑚𝑢𝑙𝑡𝑒 𝑑𝑒𝑡𝑎𝑙𝑖𝑖 𝑝𝑒 𝑝𝑎𝑔𝑖𝑛𝑎 𝐶𝑜ℎ𝑒𝑟𝑒𝑛𝑡 𝑊𝑒 𝑆𝑝𝑎𝑐𝑒

Te-a inspirat articolul? Trimite-l și altora!

Facebook
WhatsApp
Pinterest