loader image

Cheia Genelor #55 – Libertatea

𝐂𝐡𝐞𝐢𝐚 𝐆𝐞𝐧𝐞𝐥𝐨𝐫 #𝟓𝟓 – 𝐋𝐢𝐛𝐞𝐫𝐭𝐚𝐭𝐞𝐚 [𝟏𝟗-𝟐𝟒 𝐟𝐞𝐛𝐫𝐮𝐚𝐫𝐢𝐞 𝟐𝟎𝟐𝟒]

𝑀𝑎𝑟𝑒𝑎 𝑆𝑐ℎ𝑖𝑚𝑏𝑎𝑟𝑒 𝑠̦𝑖 𝐶ℎ𝑒𝑖𝑎 𝑀𝑎𝑒𝑠𝑡𝑟𝑢 – 𝑡𝑟𝑒𝑐𝑒𝑟𝑒𝑎 𝑝𝑟𝑖𝑛 𝑝𝑒𝑟𝑖𝑜𝑎𝑑𝑒𝑙𝑒 𝑖𝑛𝑡𝑒𝑛𝑠𝑒 𝑑𝑒 𝑣𝑎̂𝑟𝑡𝑒𝑗 𝑒𝑚𝑜𝑡̦𝑖𝑜𝑛𝑎𝑙 𝑙𝑎 𝑛𝑖𝑣𝑒𝑙 𝑝𝑒𝑟𝑠𝑜𝑛𝑎𝑙, 𝑟𝑒𝑙𝑎𝑡̦𝑖𝑜𝑛𝑎𝑙 𝑠̦𝑖 𝑠𝑜𝑐𝑖𝑎𝑙

 

Această cheie reprezintă trecerea de la umbra Victimizării către Darul Libertății și întruparea Harului Libertății Depline.

 

 ⛛ Nivelul de conștiință al victimei – ești prins între două tendințe prin care fie te plângi de viața pe care o ai, lipsurile și neputințele tale, fie arunci vina pe cei din exteriorul tău – partenerul/a, cunoscuții, șeful, societatea, lumea, viața sau chiar soarta ta. La nivel inconștient refuzi să îți asumi responsabilitatea asupra propriei ființe, asupra ceea ce simți, gândești, acționezi și prin urmare nu ești conștient de consecințele acestora. Cea mai importantă putere a ta – alegerea deliberată și capacitatea de a lua decizii lucide – este la mâna stărilor emoționale fluctuante, a părerilor celorlalți, a stresului și tensiunii interioare sau relaționale pe care o simți. E necesar să îți asumi cu curaj și onestitate această putere de a alege și a culege roadele deciziilor tale, fie ele plăcute sau neplăcute. În felul acesta vei putea să reiei frâiele asupra minții tale, vei naviga prin valurile emoționale cu mai multă claritate și vei lua decizii cu mai mare discernământ.

⛯ Nivelul de conștiință al creatorului – ai capacitatea de a te relaxa profund, de a te încrede în tine, în viață și în oameni, lucru care îți oferă o stare interioară de lejeritate și o luciditate atunci când te manifești în lume. Ai observat de-a lungul timpului că mereu culegi roadele a ceea ce semeni prin intențiile, dorințele, gândurile, cuvintele și acțiunile tale. Atunci când ești singur precum și atunci când ești cu alți oameni ai o senzație de spațiozitate, de ușurință și chiar umor interior, ceea ce face din tine o prezență plăcută și o companie benefică pentru cei din jur. Felul tău de a vedea viața, de a te comporta și atitudinea pe care o adopți în relațiile tale este unul care îi inspiră pe oameni să își regăsească și ei puterea interioară și să se simtă mai liberi și destinși în pielea lor. Folosești puterea ta cea mai de preț – alegerea deliberată și capacitatea de a lua decizii – cu o mare spontaneitate echilibrată de cumpătare, știind că mereu deciziile tale servesc un bine mai înalt. 

.

.

𝐔𝐦𝐛𝐫𝐚 𝐕𝐢𝐜𝐭𝐢𝐦𝐢𝐳𝐚̆𝐫𝐢𝐢

𝐂𝐞 𝐞𝐬𝐭𝐞, 𝐜𝐮𝐦 𝐬𝐞 𝐦𝐚𝐧𝐢𝐟𝐞𝐬𝐭𝐚̆ 𝐬̦𝐢 𝐜𝐮𝐦 𝐬𝐚̆ 𝐨 𝐭𝐫𝐚𝐧𝐬𝐟𝐨𝐫𝐦𝐢

 

Arhetipul 55 este supranumit și Cheia Maestru deoarece reprezintă fundamentul tuturor cheilor din genele noastre și totodată esența schimbării planetare și sociale prin care trecem în această perioadă.

Înainte de a merge mai departe și de a citi contemplările mele, te invit să realizezi că toți conținem acest cod al Libertății în trupul și conștiința noastră, indiferent dacă avem sau nu această cheie în profilul Hologenetic sau harta Quantum Human Design. 

Alături de cheia genelor 22, aceasta este cea mai vastă, cuprinzătoare și puternică transmisie așa că te încurajez să citești versiunea completă în cartea Cheile Genelor sau în varianta audio citită de autorul Richard Rudd (link în comentarii).

 

↡ 𝐀𝐭𝐢𝐭𝐮𝐝𝐢𝐧𝐞𝐚 𝐧𝐞𝐟𝐚𝐬𝐭𝐚̆ (𝐝𝐚̆𝐮𝐧𝐚̆𝐭𝐨𝐚𝐫𝐞, 𝐢𝐦𝐚𝐭𝐮𝐫𝐚̆) 𝐚 𝐕𝐢𝐜𝐭𝐢𝐦𝐢𝐳𝐚̆𝐫𝐢𝐢

𝐞𝐬𝐭𝐞 𝐢̂𝐧𝐭𝐫𝐞𝐭̦𝐢𝐧𝐮𝐭𝐚̆ 𝐝𝐞 𝐔𝐦𝐛𝐫𝐚 𝐍𝐞𝐜𝐢𝐧𝐬𝐭𝐞𝐢/𝐍𝐞𝐨𝐧𝐞𝐬𝐭𝐢𝐭𝐚̆𝐭̦𝐢𝐢, prin care ne mințim pe noi înșine și pe cei din jur datorită fricilor, traumelor, ignoranței și uitării a cine suntem cu adevărat, în esența noastră. Ori de câte ori ascundem de văzul lumii părți vulnerabile din noi, ne reprimăm sentimentele și dorințele profunde sau trădăm încrederea într-o relație apropiată prin faptul că ferecăm secrete care ne închid inimile, în realitate ne condamăm la o viață trăită în iluzie și necinste. Astfel devenim victime ale propriilor alegeri, fapte și atitudini care hrănesc semințele discordiei, separării și conflictului.

 

Fiecare Umbră are o expresie polarizată feminin – numită Represivă și respectiv una polarizată masculin – numită Reactivă.

În funcție de temperament și alte trăsături de personalitate și caracter, poți să oscilezi între ambele sau să fii “prins” predominant în una din cele două manifestări.

 

  • Caracterul Represiv se manifestă sub forma unei Nemulțumiri vizibile în exterior ca o văicăreală, o plângere de milă și stare mohorâtă care învăluie pe cel care dezvoltă acest caracter. Oricâte lucruri frumoase și benefice există în viața ta sau oricâtă susținere ai primi de la cei din jur, tot nu e destul ca să umple vidul interior pe care îl simți. Vezi mai mereu jumătatea goală a paharului și chiar dacă ai momente de sclipire și stări de bine le înneci rapid printr-o atitudine și poveste limitativă pe care ți-o spui despre tine și ceilalți. Traumele trăite în frageda copilărie, de-a lungul vieții sau cele provenite din experiențele strămoșești ți-au lăsat un gust amar și o disperare internă, așteptând mereu ca ceva, cineva din afara ta să te salveze din nefericita realitate în care te simți captiv. 

 

  • Caracterul Reactiv se manifestă sub forma unei Învinuiri, o atitudine care e înrădăcinată într-o emoție de furie și e proiectată în exterior prin celebrul gest – arătatul cu degetul – către o situație, un om, un șef, o autoritate politică, lumea sau soarta pe care le consideri țapul ispășitor al mâhnirilor și neajunsurilor tale. În acest demers refuzi să simți neputința și frica din tine și eviți să recunoști cauza principală a tuturor frustrărilor – propria atitudine și alegeri luate. Ești genul de om care “spune mereu ceea ce simte”, fără să conteze câtuși de puțin impactul pe care îl are manifestarea ta asupra celor din jur. Cu timpul și cu practica acestui mod recaalcitrant de a fi, ajungi fie ca un agresor care perpetuează conflictul în relații și societate, fie ca un salvator care mereu pare că e în slujba celorlalți în timp ce te războiești cu sistemul, conducerea sau oricine îți îngrădește sentimentul libertății. 

 

Starea de victimizare

Nivelul de conștiință al victimei e dominat de lipsă, de frica care îngheață omul sau reacționează prin lupta pentru putere. Fie că privim pe scena politică globală, în industrii și afaceri care exploatează puterea de muncă umană, în relațiile de familie sau dinamica relațiilor de cuplu, această luptă dintre feminin și masculin, dintre victimă și agresor încă există la nivel de masă.

Aici apare suprimarea libertății personale sau violența orientată către exterior prin abuzuri iar către interior sub forma unei vinovății și autocritici măcinătoare.

Aceasta este componenta de bază a oricărei experiențe traumatizante – deprivarea sau pierderea contactului cu puterea de decizie, forța de alegere deliberată. 

 

Dacă 100 de oameni trec prin aceeași catastrofă sau eveniment care le afectează integritatea, fiecare va resimți diferit nivelul de traumă. Unii se vor recupera rapid, alții în luni sau ani iar alții vor rămâne toată viața constrânși și marcați de acea experiență tulburătoare. 

Primii și-au dezvoltat reziliența și tăria sufletească și au luat în mâini hamul liberului arbitru, folosind problemele ca pe o șansă de a începe o nouă viață. Cei din urmă și-au pierdut sentimentul care le oferă dreptul și puterea de a alege diferit și, în profunzime, s-au dat bătuți. Au renunțat la a se simții cu adevărat Vii.

Putem oricând să vindecăm sau să procesăm o traumă, oricât de mare sau veche este ea. Aici stă nestemata libertății noastre personale și colective.  

 

Victimizarea la nivel personal e vizibilă nu doar prin prisma relațiilor ci, privind în profunzime, e o buruiană care erodează integritatea sufleteacă și care crește în mintea fiecăruia dintre noi atunci când ne blocăm în reacții emoționale, judecăți intelectuale și credințe limitative ori traume neprocesate, toate crescute din rădăcina fricii. 

Suferința este cea care a unit oamenii dintotdeauna, a adus împreună resurse, a împăcat relații care păreau o catastrofă. Durerea care vine cu traumele experimentate și pasate mai departe din moși strămoși este cea care ne-a mobilizat la comun acțiunile eroice, faptele bune și gesturile generoase chiar și sub forma unei mângâieri sau vorbe calde oferite într-un moment de vulnerabilitate.

 

Merită onorat faptul că aceasta este încă o realitate prezentă la nivel colectiv în care multi oameni sunt și au fost victime ale atrocităților și traumelor cauzate de alți oameni, de războaie, de fenomene naturale sau accidente nefaste. 

Mulți sunt cei care încă nu au acces la bogăția de resurse și posibilități pe care “traiul în societatea modernă” le oferă. Însă mulți dintre aceștia nu se consideră a fi victime ale vieții și neajunsurilorr, ci chiar binecuvântați că pot dormi sub cerul liber, asculta susurul apei și mânca din grânele pământului alături de cei dragi.

Departe de mine sau de misiunea Cheilor Genelor ca să divizăm și mai tare lumea prin a secționa oamenii în alte două niveluri: cei care sunt victimele propriului destin și cei care își crează deliberat calea în viață.

Chiar și aceste 2 niveluri reprezintă fațete ale aceleiași monezi și până când nu le trăim cu totul pe ambele nu vom putea evolua către al treilea nivel care le integrează și transcende, cel al adevăratului destin care stă înscris în inima noastră comună și care poartă aroma dulce a Libertății.

 

Drama și aspirația libertății

Când realizăm că în realitate suntem victimele propriei minți care ne minte, a emoțiilor refulate și a fricilor care ne baricadează inima, atunci se naște în noi un impuls care ne face să ne acceptăm și depășim limitările prezente.

Așa începe călătoria de aflare a libertății – exact în mijlocul provocărilor, al conflictelor relaționale și turbulențelor emoționale.

 

De la momentele mici până la cele de cumpănă caracterizate de durere, avem Libertatea de a răspunde cu indolență sau cu grație, cu furie sau compasiune, cu frică sau cu iubire, cu egoism sau bunătate. 

Avem libertatea de a recupera cu smerenie o greșeală, a vindeca o rană veche sau a reconcilia un conflict, așa cum avem libertatea de a distruge o relație sau a ne măcina în interior din cauza grijilor și neajunsurilor percepute.

Când ne-a ajuns câtă suferință am înghițit și câtă durere am îndurat sau cauzat, fie ea internă, fizică sau relațională, atunci lanțurile victimizării încep să fie zguduite de un val de curaj declanșat de o forță dinamică care ne vrea eliberarea – el este focul trezitor al spiritului nostru și nu se dă bătut până când toate rămășițele atitudinii de victimă nu sunt rase de la rădăcină din ființa noastră.

.

.

𝐃𝐚𝐫𝐮𝐥 𝐋𝐢𝐛𝐞𝐫𝐭𝐚̆𝐭̦𝐢𝐢

𝐂𝐞 𝐞𝐬𝐭𝐞, 𝐜𝐮𝐦 𝐬𝐞 𝐦𝐚𝐧𝐢𝐟𝐞𝐬𝐭𝐚̆ 𝐬̦𝐢 𝐜𝐮𝐦 𝐬𝐚̆ 𝐢̂𝐥 𝐜𝐮𝐥𝐭𝐢𝐯𝐢 𝐢̂𝐧 𝐯𝐢𝐚𝐭̦𝐚 𝐭𝐚

 

Acest Dar înscris în trupul și sufletul nostru conține mugurii adevărului din spatele conceptului de – liber arbitru. 

(Re)devi liber atunci când realizezi că ești victima propriilor tale percepții, răni nevindecate, atitudini și uitări de Sine. 

La acest nivel de conștiință libertatea este experimentată ca o stare de împuternicire, eliberare de frici și paradigme rigide. Asta ne oferă o senzație de creștere și curiozitate constantă, de explorare a multiplelor oportunități de expansiune pe care viața ni le oferă zilnic, uneori ascunse chiar sub forma unor probleme recurente cu banii, relațiile sau munca.  

 

 

↟ 𝐀𝐭𝐢𝐭𝐮𝐝𝐢𝐧𝐞𝐚 𝐟𝐚𝐬𝐭𝐚̆ (𝐛𝐞𝐧𝐞𝐟𝐢𝐜𝐚̆, 𝐢̂𝐧𝐭̦𝐞𝐥𝐞𝐚𝐩𝐭𝐚̆) 𝐚 𝐋𝐢𝐛𝐞𝐫𝐭𝐚̆𝐭̦𝐢𝐢

𝐞𝐬𝐭𝐞 𝐢̂𝐧𝐭𝐫𝐞𝐭̦𝐢𝐧𝐮𝐭𝐚̆ 𝐝𝐞 𝐃𝐚𝐫𝐮𝐥 𝐈𝐧𝐭𝐢𝐦𝐢𝐭𝐚̆𝐭̦𝐢𝐢 capacitatea de a ne dedica cu onestitate și profunzime, trup și suflet unei cauze, relații, activități, unui ideal, fie el și propria dezvoltare personală. E un paradox faptul că libertatea veritabilă apare cu capacitatea de a ne conecta adânc la tot ce ne înconjoară. Totuși, dacă privești dincolo de aparențe vei vedea că ideea de libertate care implică distanțarea de alți oameni, de responsabilitățile în lume și de sarcinile cotidiene este doar o formă de aroganță, separare și escapism spiritual.

Nivelul de constiintă la care vibrează Darul Libertății este cel al credinței în abundența inerentă a Universului și deci, a fiecărui om. Din această perspectivă abundența nu ține doar de a avea bani-resurse-putere ci mai degrabă e un fel de a vedea lumea și de a te raporta la sine și viață. 

 

Acest mod de a fi este adânc înrădăcinat în Suficiență, în credința simțită că “este îndeajuns pentru toată lumea”, și că împreună ne multiplicăm resursele și bucuria, fără să facem pradă sau risipă.

Desigur, până la anumit prag al maturizării noastre tindem să asociem abundența cu A Avea Lucruri. 

Cei care își cultivă sufletul și nutresc virtuți inimii știu că a trăi în abundență ține de a percepe abundența în tot ce te înconjoară și în tot ce te formează. 

Natura e abundentă de resurse, mintea abundă de soluții, emoțiile abundă de culoare și dinamism, relațiile abundă de posibilități de transformare, lumea întreagă abundă de șanse pentru a evolua, a fi mai buni, mai autentici, mai iubitori și darnici.

Această încredere fundamentală în bogăția vieții este esențială de regăsit și cultivat mai ales în perioade guvernate de lipsuri, conflicte sau frici de orice natură.

 

 

Rădăcina lipsei 

Sentimentul că “nu am destul, nu este suficient și nu sunt îndeajuns de…”, fie că e vorba de bani, timp, energie, inspirație, motivație, iubire, cunoștințe, abilități șamd. – toate indică spre un singur lucru care necesită mult curaj și luciditate ca să îl recunosc: 𝑁𝑢 𝑚𝑎̆ 𝑠𝑖𝑚𝑡 𝐿𝑖𝑏𝑒𝑟 𝑖̂𝑛 𝑝𝑖𝑒𝑙𝑒𝑎 𝑚𝑒𝑎, 𝑛𝑢 𝑚𝑎̆ 𝑠𝑖𝑚𝑡 𝑖̂𝑛 𝑠𝑖𝑔𝑢𝑟𝑎𝑛𝑡̦𝑎̆ 𝑠̦𝑖 𝑛𝑢 𝑎𝑚 𝑖̂𝑛𝑐𝑟𝑒𝑑𝑒𝑟𝑒 𝑠𝑎̆ 𝑓𝑖𝑢 𝑐𝑖𝑛𝑒 𝑠𝑢𝑛𝑡, 𝑠𝑎̆ 𝑚𝑎̆ 𝑒𝑥𝑝𝑟𝑖𝑚 𝑎𝑢𝑡𝑒𝑛𝑡𝑖𝑐, 𝑠𝑎̆ 𝑠𝑖𝑚𝑡 𝑒𝑚𝑜𝑡̦𝑖𝑖𝑙𝑒 𝑒𝑥𝑎𝑐𝑡 𝑎𝑠̦𝑎 𝑐𝑢𝑚 𝑠𝑢𝑛𝑡, 𝑠𝑎̆ 𝑖̂𝑚𝑖 𝑡𝑟𝑎̆𝑖𝑒𝑠𝑐 𝑣𝑖𝑎𝑡̦𝑎 𝑑𝑢𝑝𝑎̆ 𝑣𝑜𝑖𝑎 𝑖𝑛𝑖𝑚𝑖𝑖.

Dacă ai ajuns la acest punct de cotitură al experienței tale, înseninează-te, lasă-ți umerii mai moi, relaxează-ți fruntea, descleștează-ți maxilarul, pune mâinile pe abdomen și relaxează-l cu respirații profunde, lucide.

Când e mai arzătoare o situație, mai dificil de dus o provocare sau mai mistuitoare dorința de a fi liber, atunci te apropi accelerat de un salt în conștiință, un insight.

Acum, pe măsură ce încetezi să te mai opui vieții și îți îmbrățișezi prezentul așa cum este el, dincolo de eticheta bun-rău, ceva extraordinat de simplu și frumos se naște din inima și abdomenul tău.

Capeți pasiunea și claritatea care vine cu Libertatea de a simți totul fără a suprima nimic. Aici regăsești puterea de a alege deliberat încotro îți îndrepți atenția, energia, timpul și acțiunile.

  

Prin această cheie a genelor învățăm cum să fim în lume fără să aparținem ei. Suntem liberi la mișcare energică, dinamică, la explorare și continuă creștere, la greșeli și eșecuri transformate în surse de înțelepciune.

Libertatea este să fii pe deplin Uman, fără să vrei sau să ai nevoia să fii altceva sau altcumva decât deja ești și să rămâi simultan deschis către transformare și evoluție.

Poți avea tot ce ai nevoie fără a tine cu dintii de lucrurile materiale sau chiar de experiențele frumoase emoționale și spirituale. 

Darul acesta te îndeamnă să cultivi o atitudine eliberatoare care rămâne mereu deschisă la noi posibilități, la incertitudinea pe care o aduce schimbarea și la aventura care te așteaptă atunci când explorezi Necunoscutul.

 

Așadar, după spusele autorului Richard Rudd, trăim starea de libertate doar printr-un demers onest, autentic și total de conștientizare și responsabilizare. “Libertatea are un preţ, iar acel preţ este transparenţa. Trebuie să-ţi asumi fiecare sentiment şi tendinţă negativă dinăuntrul tău şi să-ţi accepţi total responsabilitatea pentru ele. Trebuie să pui deoparte săgeţile subtile ale învinuirii şi trebuie să cauţi fiecare vestigiu ascuns al fricii din fiinţa ta, pentru a-1 îmbrăţişa fără frică.”

.

.

𝐇𝐚𝐫𝐮𝐥 𝐋𝐢𝐛𝐞𝐫𝐭𝐚̆𝐭̦𝐢𝐢 𝐃𝐞𝐩𝐥𝐢𝐧𝐞

𝐂𝐞 𝐞𝐬𝐭𝐞 𝐬̦𝐢 𝐜𝐮𝐦 𝐬𝐚̆ 𝐢̂𝐥 𝐢̂𝐧𝐭𝐫𝐮𝐩𝐞𝐳𝐢

 

Libertatea Deplină este natura noastră inerentă și originală, starea 0 din care am plecat și la care ne vom întoarce atunci când trupul fizic va atinge termenul de expirare. 

Chiar și așa, nivelul siddhic (al harului în lb. română) este realizabil cât încă pășim în trup de om. Sfinții, marii înțelepți și învățători, femeile maestre și șamanii, toți au vibrat la acest nivel prin faptul că și-au realizat Sinele, altfel spus – adevărata esență și sorginte divină. 

Toți indică în nenumărate moduri către același lucru – că ceea ce căutăm este deja aici, că ceea ce aspirăm să devenim există deja în momentul prezent și că împlinirea sau Dumnezeul la care visăm nu este undeva departe în ceruri ci este mereu aici, acum, în fiecare clipă vie din sânul Vieții.

 

Libertatea este substratul fiecărei trăiri elevate sau stări de conștiință expandate. Ea depășește nevoie de o dogmă religioasă, sistem de credință, metode și tehnici care să ne garanteze eliberarea de suferință. 

În realitate libertatea depășește chiar și conceptul de Dummnezeu, atât timp cât el este o construcție umană menită să indice către “ceva” ce este intangibil, invizbil și infinit prin natura Sa.

 

În ciclurile viitoare de evoluție umană și pentru copiii prezentului și ai viitorului, Libertatea va deveni noua religiei, noua educație, noua monedă de schimb și valoare relațională. 

Nu e vorba de o libertate lipsită de principii și reguli de conduită care să asigure integritatea, echitatea și funcționarea armonioasă la nivel social. E mai degrabă Atitudinea și Motivația Sursă din care vor pleca toate deciziile, se vor reconstrui sistemele și se vor distribui resursele pe suprafața întregii planete.

Redobândirea Libertății Depline are loc doar prin vitejia de a renunța la controlul venit din frică, la iluzia separării noastre de Întreg și la rezistențele în calea curgerii vieții. 

Pe măsură ce tot mai mulți ne oferim viața în slujba unui ideal sau cauze nobile care să servească un bine mai mare decât propria persoană, atunci Libertatea va răsări din plexul solar al umanității sub forma unor impulsuri creative, invenții artistice și descoperiri științifice care vor revoluționa modul în care conviețuim pe Pământ.

 

 

Utilizarea inteligentă a energiei

Liberatea indică și către un mod armonios, fluid și inteligent de a lucra cu forțele naturii și cu resursele de energie pe care Universul și pământul ni le pun la dispoziție.

Cun un nivel mai elevat de conștiință și prin practică, ne reamintim cum să folosim cu înțelepciune energiei vitală internă, energia emoțională și energia provenită de la sursele de hrană, din mediu înconjurător și din natură.

 

La nivelul Darului am văzut cum suntem liberi să consumăm informații și alimente în neștire sau să facem spațiu și să lăsăm simplitatea să ne caracterizeze mai mult traiul; liberi să acționăm din agitație și frică sau să ne manifestăm cu cumpătare și benevolență; liberi la a rămâne captivi în bucle traumatice ale trecutului sau să ne reinventăm și rescriem povestea de viață într-o formă împuternicitoare. 

Totuși, ca să ajungem să ființăm de la nivelul Harului este necesar să redevenim Liberi de identitatea noastră separată, personală, limitată și egoistă, acceptând de deplin micimile existenței umane și realizându-ne totodată locul și unitatea în marele cerc al Vieții.

Pentru a accesa adevărata putere pe care Libertatea o conține avem de făcut un lucru esențial: să înfruntăm și depășim conflictul paradoxal dintre Frica de autonomie și dorința de a fi liberi. 

Zbuciumul dintre cine suntem, cine am fost și cine putem să devenim, accesând misterul și miracolul Momentului Prezent, casa unei libertăți și păci de neconceput. 

 

 

Ce ești dispus să predai pentru a-ți redobândi Libertatea?

Mulți aspirăm la ceva, la o schimbare sau îmbunătățire pe care nu o putem clar identifica sau defini dar știm sigur că este posibilă. Totuși, câți suntem dispuși să ne sacrificăm și predăm ideile preconcepute despre cine credem că suntem, despre suferința și neputința noastră, despre emoții și vise neîmplinite, despre lume, despre relații, despre viață și moarte… pentru a ne deschide larg aripile Libertății totale? 

Aceasta este sinonimă cu adevărata autonomie, cea care ne îndemnă să pășim dincolo de cârje, 

Odată ce gustăm libertatea în venele, sufletul și celulele noastre, aceasta va rămâne ca o tânjire constantă către realizarea ei în întregime.

Ea este ingredientul magic care reduce totul la simplitate, care ne relaxează profund în trup și ne deschide consștiința dincolo de margini.

Practic, lucrurile cu adevărat valoroase în viață sunt nelimitate și există de la Sine din abundență, libere să fie accesate și trăite de toți care îndrăznesc să și le asume – Iubirea, compasiunea, pacea, fericirea, prosperitatea. Toate 

 

Aceasta este esența deplinătății, frumos transpus în I-Ching, – “Numai un om liber lăuntric de orice grijă și amărăciune este capabil să aducă o eră de abundență. EL trebuie să fie precum Soarele la amiază, care luminează și bucură toate ființele de sub bolta cerească”. 

.

.

Aplicații în viața cotidiană și relațională 

 

✍️  I. Întrebări de contemplare (oferă-ți 10 min pentru a reflecta)

𝐓𝐫𝐚𝐧𝐬𝐟𝐨𝐫𝐦𝐚𝐫𝐞𝐚 𝐔𝐦𝐛𝐫𝐞𝐢

– Unde în viața ta nu te simți liber ci mai degrabă limitat, constrâns, restricționat?

– Te plângi de realitatea ta sau condamni viața pe care o ai? 

– fii vigilent la tendințele de escapism spiritual (totul e bine, lumină, roz) și fanteziile care te scot din corp și din momentul prezent. Ești conștient(ă) de ele?

 

𝐄𝐥𝐢𝐛𝐞𝐫𝐚𝐫𝐞𝐚 𝐃𝐚𝐫𝐮𝐥𝐮𝐢

– cum se simte libertate în corpul tău? ce te face să te simți cu adevărat liber?

– ce e nevoie să eliberezi din tine, din obiceiurile sau comportamentul tău pentru a simții mai multă relaxare, destindere și ușurință?

– Ce e abundența pentru tine? Ce ai, ce ești și ce există în viața ta care reprezintă dovada vie a faptului că trăiești în Abundență?

 

𝐈̂𝐧𝐭𝐫𝐮𝐩𝐚𝐫𝐞𝐚 𝐇𝐚𝐫𝐮𝐥𝐮𝐢

– Ce trezește în tine termenul de – Libertate Deplină?

– Cum poți cultiva această trăire prin gesturi mici, simple și ușor de aplicat zi de zi? 

– Cum este conexiunea ta cu Dumnezeu, Sursa? Te simți liber în această conexiune? Cum îți poți elibera și mai mult felul tău unic de a te simții Una cu Divinul?

 

🎯 II. Acțiunea Transformatoare (aplică în relațiile tale și serviciul în lume)

– aplică cu hotărâre și curaj răspunsurile care ți-au venit după contemplarea întrebărilor

– fă cu perseverență pașii necesari zi de zi și ai încredere în conștiența și inima ta, în Întreaga Viață, în susținerea și semnele pe care ți le oferă prin oameni, circumstanțe, inspirații, oportunități

 

🌀 III. Practica Interioară (integrează în momentele de solitudine, meditație, contemplare)

– fii vigilent și transformă atitudinea nefastă a VIctimizării care te ține captiv în bucla plăcere-durere. Cultivă atitudinea fastă a Libertății (menționată la nivelul Darului) susținută de capacitatea de a te conecta profund și intim cu ceilalți și cu Divinul.

– întreabă-te la începutul fiecărei zile: Ce aleg să fac astăzi cu timpul și energia mea prețioasă? Cum pot cultiva Libertatea ca sursa acțiunilor mele?

.

.

𝐋𝐚 𝐟𝐢𝐧𝐚𝐥, 𝐨 𝐢𝐧𝐯𝐢𝐭𝐚𝐭̦𝐢𝐞 𝐥𝐚 𝐢̂𝐦𝐩𝐚̆𝐫𝐭𝐚̆𝐬̦𝐢𝐫𝐞

 

Dacă ai parcurs transmisiunea de astăzi a Cheii 55, te invit să îmi spui în email sau mesaj, cu ce rămâi după această postare? 

  • De la care nivel observi că te manifești mai des? Umbră, Dar sau Har?
  • Care e experiența și perspectiva ta despre această cheie a genelor?

🌐 Ai găsit această contemplare utilă și inspiratoare? Împărtășește-o cu prietenii tăi pentru a fi și ei atinși de puterea cheilor din genele și conștiința umană.

Vrei să aflii și perspectiva Quantum Human Design a porții 55, împărtășită de Georgiana? Poți accesa materialul AICI

 

𝐍𝐨𝐭𝐚̆:

𝐴𝑐𝑒𝑠𝑡𝑒 𝑖𝑛𝑓𝑜𝑟𝑚𝑎𝑡̦𝑖𝑖 𝑓𝑎𝑐 𝑝𝑎𝑟𝑡𝑒 𝑑𝑖𝑛𝑡𝑟-𝑢𝑛 𝑝𝑟𝑜𝑖𝑒𝑐𝑡 𝑔𝑟𝑎𝑡𝑢𝑖𝑡 𝑑𝑒𝑟𝑢𝑙𝑎𝑡 𝑑𝑒 𝑌𝑢𝑛𝑔𝑒𝑛 𝑠̦𝑖 𝐺𝑒𝑜𝑟𝑔𝑖𝑎𝑛𝑎 𝑃𝑜𝑝 𝑝𝑒 𝑏𝑎𝑧𝑎 𝑐𝑒𝑙𝑜𝑟 64 𝑑𝑒 𝑎𝑟ℎ𝑒𝑡𝑖𝑝𝑢𝑟𝑖 𝑑𝑖𝑛 𝑄𝑢𝑎𝑛𝑡𝑢𝑚 𝐻𝑢𝑚𝑎𝑛 𝐷𝑒𝑠𝑖𝑔𝑛 𝑠̦𝑖 𝐶ℎ𝑒𝑖𝑙𝑒 𝐺𝑒𝑛𝑒𝑙𝑜𝑟.

𝑀𝑎𝑖 𝑚𝑢𝑙𝑡𝑒 𝑑𝑒𝑡𝑎𝑙𝑖𝑖 𝑝𝑒 𝑝𝑎𝑔𝑖𝑛𝑎 𝐶𝑜ℎ𝑒𝑟𝑒𝑛𝑡 𝑊𝑒 𝑆𝑝𝑎𝑐𝑒

Te-a inspirat articolul? Trimite-l și altora!

Facebook
WhatsApp
Pinterest