loader image

Cheia Genelor #25 – Acceptarea

𝐂𝐡𝐞𝐢𝐚 𝐆𝐞𝐧𝐞𝐥𝐨𝐫 #𝟐𝟓 – 𝐀𝐜𝐜𝐞𝐩𝐭𝐚𝐫𝐞𝐚

𝑀𝑖𝑡𝑢𝑙 𝑅𝑎̆𝑛𝑖𝑖 𝑆𝑎𝑐𝑟𝑒 – practica de a răspunde „ne-iubirii” cu Iubire

 

Reprezintă trecerea de la umbra Contractării către Darul Acceptăriii și întruparea Harului Iubirii Universale

 

 ⛛ 𝐍𝐢𝐯𝐞𝐥𝐮𝐥 𝐝𝐞 𝐜𝐨𝐧𝐬̦𝐭𝐢𝐢𝐧𝐭̦𝐚̆ 𝐚𝐥 𝐯𝐢𝐜𝐭𝐢𝐦𝐞𝐢 – ești prins între două tendințe prin care fie experimentezi anxietate și o angoasă interioară care te face să te contractezi fizic, să reprimi emoții și să ignori mesajele pe care sufletul și corpul ți le oferă, fie ai ajuns să îți închizi inima și să porți o mască rece de om detașat emoțional, ajungând să nu te mai miște nimic prin zidul de seriozitate și încrâncenare pe care îl pui între tine și ceilalți. În ambele cazuri, te-ai deconectat de simțirea conștientă a inocenței și libertății tale interioare, uitând că viața este un Mare Joc menit să fie jucat cu mintea-inima deschise, cu corpul relaxat și sufletul ușor.

⛯ 𝐍𝐢𝐯𝐞𝐥𝐮𝐥 𝐝𝐞 𝐜𝐨𝐧𝐬̦𝐭𝐢𝐢𝐧𝐭̦𝐚̆ 𝐚𝐥 𝐜𝐫𝐞𝐚𝐭𝐨𝐫𝐮𝐥𝐮𝐢 – ai capacitatea de a rămâne cu inima deschisă și cu curaj în fața durerilor și suferințelor inerente vieții umane. Accepți întreg spectrul emoțional și îți menți starea de prezență calmă și benevolentă chiar și atunci când lucrurile nu merg cum ai plănuit. Te simți în armonie cu fluxul Vieții prin faptul că ți-ai dezvoltat o atitudine degajată și iubitoare față de tine și provocările de zi cu zi, reușind să ai o înțelegere și compasiune adâncă față de ceilalți. Acest lucru face din tine o oază de liniște, o resursă de dragoste și reziliență la care apelează oamenii mai ales atunci când trec prin situații intense.

.

.

𝐔𝐦𝐛𝐫𝐚 𝐂𝐨𝐧𝐭𝐫𝐚𝐜𝐭𝐚̆𝐫𝐢𝐢

𝐂𝐞 𝐞𝐬𝐭𝐞, 𝐜𝐮𝐦 𝐬𝐞 𝐦𝐚𝐧𝐢𝐟𝐞𝐬𝐭𝐚̆ 𝐬̦𝐢 𝐜𝐮𝐦 𝐬𝐚̆ 𝐨 𝐭𝐫𝐚𝐧𝐬𝐟𝐨𝐫𝐦𝐢

 

Contractarea este o strânsoare prezentă adânc în corp, în materie, o vibrație tremurândă înrădăcinată în frică care se află la baza oricărei Umbre din inconștientul uman. 

În Cheile Genelor există 64 de Umbre care ne guvernează tiparele de traumă transmise de la o generație la alta de-a lungul secolelor. Faptul că obstacolul Contracției reprezintă substratul fiecărei umbre ne arată cât de esențială este această cheie 25 pentru transformarea individuală și evoluția colectivă.

 

Anxietatea este termenul cel mai utilizat care surprinde nuceleul oricărei contractări, fie ea fizică, mintală sau emoțională. Acest tremurici nu este o simplă frică pe care o dobândim de-a lungul dezvoltării noastre ci este o frică inerentă, o agitație și zvâcnire care se imprimă adânc în celule încă din momentul concepției.

Cele mai evidente locuri unde Constricția este vizibilă sunt tiparele respirației și al gândirii. Când reacționăm distructiv sub emoția furiei, vinii sau rușinii, când suntem dominați de frică sau când ne strângem corpul din cauza durerii, modul în care respirăm are de suferit. Începe să se contracteze, decvine superficial sau hiperactiv și ne dereglează funcționarea optimă a sistemului nervos. Același lucru se petrece și când avem mintea închisă și guvernată de prejudecată, critică neconstructivă și credințe limitative.

 

↡ 𝐀𝐭𝐢𝐭𝐮𝐝𝐢𝐧𝐞𝐚 𝐧𝐞𝐟𝐚𝐬𝐭𝐚 (𝐝𝐚𝐮𝐧𝐚𝐭𝐨𝐚𝐫𝐞, 𝐢𝐦𝐚𝐭𝐮𝐫𝐚) 𝐚 𝐂𝐨𝐧𝐭𝐫𝐚𝐜𝐭𝐚̆𝐫𝐢𝐢

𝐞𝐬𝐭𝐞 𝐢𝐧𝐭𝐫𝐞𝐭𝐢𝐧𝐮𝐭𝐚 𝐝𝐞 𝐔𝐦𝐛𝐫𝐚 𝐒𝐞𝐫𝐢𝐨𝐳𝐢𝐭𝐚̆𝐭̦𝐢𝐢 (Umbra cheii 46 – partenera cheii 25)- prin care devenim atât de prinși în drama existenței umane, în lupta pentru supraviețuire, îndeplinirea sarcinilor cotidiene și urmărirea frenertică a obiectivelor setate încât viața devine o goană pentru rezultate și o fugă de momentul prezent, uitând să savurăm micile bucurii ale vieții. Întreg trupul ni se strânge, fața se brăzdează și umple de riduri și asta nu din cauza vârstei înaintate ci din pricina grijilor, a stresului și presiunii mintale constante care nu ne lasă sufletul să respire liber.

 

Fiecare Umbră are o expresie dominată de Frică și polarizată feminin (Yin) – numită Represivă și respectiv una dominată de Furie și polarizată masculin (Yang) – numită Reactivă.

În funcție de context, temperament și alte trăsături de personalitate și caracter, poți să oscilezi între ambele sau să fii “prins” predominant în una din cele două manifestări.

 

  • 𝐂𝐚𝐫𝐚𝐜𝐭𝐞𝐫𝐮𝐥 𝐑𝐞𝐩𝐫𝐞𝐬𝐢𝐯 𝐬𝐞 𝐦𝐚𝐧𝐢𝐟𝐞𝐬𝐭𝐚̆ 𝐬𝐮𝐛 𝐟𝐨𝐫𝐦𝐚 𝐮𝐧𝐞𝐢 𝐈𝐆𝐍𝐎𝐑𝐀𝐍𝐓̦𝐄 – reprezintă refuzul de a privi către durerile și umbrele din tine, lucru care te menține într-o stare de amorțeală inconștientă care te protejează de stările emoționale intense. Această reprimare te privează și de capacitatea de a empatiza cu durerile celorlalți, rămânând distant și disociat de suferința inerentă vieții. Ignoranța este alegerea de a nu face o alegere care să ducă la adoptarea unei atitudinii benefice, proactive și constructive în direcția transformării suferinței prin deschiderea inimii. Conștientizând acest lucru poți să reiei frâiele alegerii și să o orientezi în direcția inimii. Care e primul pas pe care te ghidează să îl faci?

 

  • 𝐂𝐚𝐫𝐚𝐜𝐭𝐞𝐫𝐮𝐥 𝐑𝐞𝐚𝐜𝐭𝐢𝐯 𝐬𝐞 𝐦𝐚𝐧𝐢𝐟𝐞𝐬𝐭𝐚̆ 𝐬𝐮𝐛 𝐟𝐨𝐫𝐦𝐚 𝐮𝐧𝐞𝐢 𝐑𝐀̆𝐂𝐄𝐋𝐈 – o atitudine menită să te protejeze de durerea din tine prin faptul că îți proiectezi furia și desconsiderea asupra celorlalți, trasând baricade între inima ta și a apropiaților tăi. Fiind speriat și revoltat de disconfortul emoțional și fizic pe care îl resimți ajungi să stochezi în corp o cantitate mare de stres și anxietate pe care cauți inconștient să o descarci fără să ți cont de sentimentele și sensibilitatea inimii umane. Prin relațiile potrivite, o doză mare de onestitate, blândețe și curaj de sta cu durerea din tine până se dizolvă, poți treptat să topești gheața din jurul inimii și să experimentezi conexiunea iubitoare.

 

Resemnare sau Acceptare?

Când vine vorba de auto-responsabilizare și lucrul cu umbrele inconștienței noastre, există o mare diferență între Resemnare vs Acceptare. Resemnarea este un răspuns pasiv lipsit de vitalitate care reacționează la frică printr-o renuțare la dorința de mai bine și la puterea propriei voințe.

 

Atunci când dăm peste o umbră interioară, o provocare sau obstacol repetitiv care ne seacă bucuria de a trăi. intrăm în contact cu un gol, cu o durere pe care o purtăm în noi. Neștiind exact de unde vine, ce este cu ea, care e rolul ei și cum să scăpăm de ea, opunem rezistență disconfortului contractând zonele în care acesta este prezent. 

Poate fi gâtul, zona inimii, spatele, plexul solar, abdomenul și intestinele, organele genitale, fasciile și articulațiile sau oricare alte părți din corp care au somatizat amprenta traumelor și a rănilor care vin la pachet cu experiența de a fi om.

 

Exact această luptă cu durerea e caracterizată de rezistența la a simți vulnerabilitatea suferinței umane. 

Așa decidem să ne împotrivim realității creând o imensă tensiune și constricție interioară care ne epuizează energia vitală și ne face să ne simțim nepotriviți, ca și cum ceva ar fi greșit cu noi și ar trebuie să fim altfel, să ne simțim diferit în propria piele.

 

Umbra Contractării ne orbește de la adevărul că, prin opunere și rezistență ne separăm de realitate si suferim, dorind altceva decat ceea ce e.

Desigur, nu vorbesc aici de situații în care ne amenință siguranța fizică, psihică sau emoțională. Acelea sunt momente în care este vital să ne împotrivim, să nu acceptăm un astfel de comportament din partea altcuiva, să punem Stop sau să spunem un -Nu- ferm care să ne protejeze integritatea. 

Evenimentele în care nu am putut face acest lucru și am fost deprivați de liberul arbitru sau de puterea de a alege siguranța în locul vătămării de orice natură, sunt momente care și-au lăsat amprenta traumatică asupra noastră. Contractarea este astfel o semnalizare și o memorie corporală a locului în care o rană emoțională și sufletească este prezentă. 

 

Aspectul Sacru al Suferinței

Un aspect revelator este faptul că Cheia 25 este una dintre cele 7 chei care conțin 𝑀𝑖𝑡𝑢𝑙 𝑅𝑎̆𝑛𝑖𝑖 𝑆𝑎𝑐𝑟𝑒 a umanității. 

Căderea din Grație, mâncatul mărului din grădina Edenului, lupta dintre lumină și întuneric, războiul sexelor, ciclul nesfârșit al Samsarei și uitarea Originii noastre adevărate, sunt doar câteva din poveștile populare din toate culturile care indică către Suferința prin care fiecare om trebuie să treacă pentru a-și redobândi libertatea și autonomia.

 

Rana este denumită Sacră deoarece conține germenii acestei eliberări de suferință și realizarea esenței noastre divine. Ea este transmisă asemeni unui tipar de respirație pe linie de sânge de-a lungul generațiilor și se imprimă încă din momentul concepției. Se spune că ne alegem părinții și familia în care ne naștem în funcție de învățăturile sufletești și destinul pe care vrem să îl împlinim. De aceea, din perspectiva alchimică, transmutarea materiei dense în lumină, a plumbului în aur (sau a suferinței în fericire) este asociată cu culoarea roșu, culoarea sângelui și a sacrificiului pentru un ideal mai mare.

Fiecare om e înzestrat cu o felie specifică din porția colectivă a Rănii Sacre, felie pe care avem sarcina să o acceptăm, digerăm și integrăm de-a lungul vieții. Tocmai porția noastră de suferință, odată conștientizată și abordată cu curaj, blândețe și răbdare, ne va purta către serviciul mai înalt și contribuția binefăcătoare pe care suntem aici să o aducem în lume. 

 

Cheia pentru transformarea contractării și rănilor noastre se află chiar în procesul Acceptării descris de cheia genelor 25.

 

𝟏. – (𝐀𝐥𝐥𝐨𝐰)

Primul și decisivul pas este să Permitem, să dăm voie clipei prezente, stărilor interioare și situațiilor din viața noastră să fie exact așa cum sunt. Ușor de zis dar mai dificil de aplicat, nu?

 

În acest prim pas, care este mai degrabă o atitudine și o mișcare de reorientare a conștienței, ne întoarcem spre interior în loc să ne proiectăm frustrările și supărările în afară. 

Alegem să rămânem deschși în fața neputinței și neștiinței noastre, în fața provocărilor și durerilor care ies la suprafață, fără să vrem să le schimbăm pripit.

Ne dăm libertatea să fim mai spațioși și disponibili la a înțelege lecțiile profunde ale vieții folosind problemele și durerile ca pe un combustibil pentru creșterea în înțelepciune și iubire.

 

Permițând mai întâi lucrurilor să fie așa cum sunt înainte de a le schimba prematur, începe Eliberarea de lupta interioară și conflictul dintre ce suntem și ce am vrea să fim, dintre așteptări și realitate, dintre ce avem și ce am vrea să avem, dintre prezent și speranța unui viitor mai bun.

De multe ori chiar dorința de schimbare este înrădăcinată într-o rezistență interioară, intoleranță la durere, copleșeală și neacceptare a disconfortului unei probleme personale sau relaționale.

Dând voie corpului să simtă ce simte, minții să gândească ce gândește și emoțiilor să curgă fără reprimare, ne deschidem inima cu vulnerabilitate, compasiune și iubire. Luăm cu curaj decizia conștientă de a nu ne mai baricada inimile cu straturi de gheață și amorțeală ci alegem în schimb să vedem toate lucurile care apar în realitate ca făcând parte din planul divin al sufletului nostru.

.

.

𝐃𝐚𝐫𝐮𝐥 𝐀𝐜𝐜𝐞𝐩𝐭𝐚̆𝐫𝐢𝐢 

𝐂𝐞 𝐞𝐬𝐭𝐞, 𝐜𝐮𝐦 𝐬𝐞 𝐦𝐚𝐧𝐢𝐟𝐞𝐬𝐭𝐚 𝐬𝐢 𝐜𝐮𝐦 𝐬𝐚 𝐢𝐥 𝐜𝐮𝐥𝐭𝐢𝐯𝐢 𝐢̂𝐧 𝐯𝐢𝐚𝐭𝐚 𝐭𝐚

 

Viața este o mișcare continuă între Contractare și Expansiune, este dansul etern dintre Inspirația și Expirația universului. 

Nu există creștere fără descreștere și evoluție fără transformare. În fiecare moment ceva se naște și ceva trece în neființă. Văzute dintr-o perspectivă amplă, tensiunea contractărilor din corpul nostru fizic și mental-emoțional creează momentumul pentru o mare expansiune în conștiință și în corpurile subtile. 

Sportivii și cei care își antrenează corpul fizic știu că mușchii cresc după ce o cantitate mare de stres și tensiune a contractat fibrele care, după ce se odihnesc și primesc nutrienții necesari, își extind mărimea și capătă o nouă formă.

În același fel se petrece și cu provocările lumești și durerile noastre interioare – ele sunt catalizatorul și fermentul pentru evoluția care ne cheamă să o primim cu brațele larg deschise și fața senină.

 

𝟐. – (𝐀𝐜𝐜𝐞𝐩𝐭)

Pasul al doilea atunci când vrem să accesăm Darul din spatele provocărilor noastre și să folosim constructiv puterea cheii 25, este Acceptarea.

 

Am văzut cum Permiterea, pasul 1, este la nivelul senzațiilor fizice. Dăm frâu liber corpului să simtă ce simte. Conștientizarea respirației și adâncirea ei prin atenție conștientă este direct conectată cu starea de relaxare sau tensiune pe care o simțim în corp.

Acceptarea este la nivelul corpului emoțional și are loc pe măsură ce slăbim rezistențele din calea sentimentelor, dorințelor și valurilor emoționale impredictibile. 

Mintea, cu mușchiul Atenției pe care aceasta îl controlează, e agitată atunci când corpul fizic e plin de anxietate și memorii traumatice. Un Sistem Nervos stresat nu ne va permite să ne simțim cu adevărat relaxați, ușori și vitali în corpul fizic. Atenția ne va fi adesea împrăștiată și vom experimenta un grad ridicat de vigilență și amorțeală care ne obscurează limpezimea conștienței. 

De aceea lucrul cu emoțiile și constricțiile prezente la nivel corporal e esențial să fie făcut cu blândețe și acceptare, fără să forțăm vindecarea sau să ne ignorăm durerea captivă în corp. De multe ori ghidarea pe care o primim de la un alt om iscusit în lucrul cu trauma ne poate ajuta să ne co-reglăm sistemul nervos la un nivel optim de echilibru capabil să elibereze stresul în exces.

 

Astfel că, eliberarea Darului (esența creativă din fiecare om) are loc pe măsură ce îmbrățișăm cu curaj Umbrele, tendințele inconștiente și reactive, care se exprimă prin noi sau prin oglinda relațiilor noastre.

 

 

↟ 𝐀𝐭𝐢𝐭𝐮𝐝𝐢𝐧𝐞𝐚 𝐟𝐚𝐬𝐭𝐚 (𝐛𝐞𝐧𝐞𝐟𝐢𝐜𝐚, 𝐢𝐧𝐭̦𝐞𝐥𝐞𝐚𝐩𝐭𝐚) 𝐚 𝐀𝐜𝐜𝐞𝐩𝐭𝐚̆𝐫𝐢𝐢

𝐞𝐬𝐭𝐞 𝐢𝐧𝐭𝐫𝐞𝐭𝐢𝐧𝐮𝐭𝐚 𝐝𝐞 𝐃𝐚𝐫𝐮𝐥 𝐈𝐧𝐜𝐚𝐧𝐭𝐚𝐫𝐢𝐢 (Darul cheii 46 – partenerul cheii 25) – care reprezintă capacitatea de a ne face viața un prilej de desfătare, entuziasm și savurare atât a plăcerilor cât și a disconfortului și provocărilor care vin în timp ce creștem și ne maturizăm conștiința. Acceptare scrâșnind din dinți, strângând pumnii și înghițind în sec cu un nod în gât, nu este acceptare ci compromis, resemnare și dezonorare de sine. Acceptarea autentică se petrece într-un spirit degajat, degajat și demn, având puterea de a zâmbi în fața necazurilor transformându-le în oportunități de transformare.  

 

Demnitatea și mândria Acceptării veritabile apar pe măsură ce simțim cu inima deschisă durerea, dincolo de etichetarea ei ca fiind rea sau bună. Grație vitejiei acceptării putem devora suferința și fricile captive în noi, eliberându-ne astfel capacitatea de a găzdui o fericire mai adâncă și durabilă. 

Uneori, în procesul de înfruntare a Umbrelor interioare și conflictelor relaționale, e necesar să folosim Acceptarea ca pe o putere de delimitare și trasare a granițelor pentru propria integritate și siguranță. 

În loc să perpetuăm lupta dramatică dintre victimă-agresor-salvator, spunem: Accept că nu mai tolerez acest comportament și fel de a fi, accept că nu mai pot accepta să îmi reprim sau proiectez emoțiile în exterior, accept că pentru acum aceasta îmi este limita și decid să pun Nu cu fermitate iubitoare, aleg să pun stop lucrurilor care nu mai îmi servesc evoluției. 

Ulterior acestei decizii lăuntrice și comunicare a limitelor pe care le trasăm din grija față de sine, ne deschidem să primim susținerea, ajutorul și iubirea de care avem nevoie, sub varii forme.

 

 

Mai mult decât un simplu Dar

Astfel accesăm Acceptarea ca virtute spirituală și unealta profundă de evoluție care este. 

Devine mai mult o stare de a fi și o practică interioară bună de aplicat oricând și cu oricine, decât un concept și fațadă prin care etalăm o față calmă când dedesubt clocotim. 

 

Din perspectiva mistică, Acceptarea este o alegere conștientă de a onora realitatea exact așa cum e, înțelegând scopul profund al non-interferenței și al adoptării unei atitudini incluzive. Departe de a fi un atribut al slăbiciunii, ea este un veritabil act de curaj prin care stăm cu inima deschisă în fața durerilor și obstacolelor și înaintăm acționând în acord cu intuiția și idealurile noastre mai înalte. 

Prin recunoașterea realității asa cum este fără să îi punem zorzoane sau să ne amăgim în fantezii, fără rezistență sau judecată, reușim să rămânem centrați în puterea inimii indiferent de condițiile exterioare.

Nu înseamnă că nu ne dorim schimbarea sau că ne complacem în inerție și delăsare, ci că predăm rezistențele care vin din frică. 

 

Starea de Acceptare ne permite să trăim în armonie cu ceea ce este, să fim în fluxul Vieții, să nu înotăm împotriva curentului ci uniți cu el.

Prin practică, perseverență și răbdare, Darul Acceptării ne reamintește de libertatea inerentă și natura divină care ne animă și ghidează la fiecare pas.

Frica se transformă în încredere, anxietatea în curaj, deconectarea în capacitatea de a dărui și primi Iubirea tot mai adânc.

Infinite posibilități, revelații și bucurii ne sunt puse pe masa sufletului de către conștiința universală și le putem întrupa doar prin acceptarea frumuseții vieții și a frecvențelor înalte ce pulsează adesea chiar în miezul Umbrelor.

 

 

Un Dar, multe binecuvâtări

Sinonimă cu virtutea Acceptării este deschiderea către a trăi cu compasiune, iertare, grație și pace în inimă și în acțiuni.

 

Toate acestea devin tangibile când facem saltul din cap în inimă punând stop separării și dezbinării, când ne îmbrățișăm imperfecțiunile și greșelile personale și ne recunoaștem darurile și abilitățile naturale. Acceptându-ne unicitatea putem onora și diferențele dintre noi fără să mai intrăm în epuizanta comparație dintre ce sunt eu și ce ești tu,  ce am eu și ce ai tu, cât pot eu și cât poți tu. Terminăm cu non-sensurile și le punem pe toate împreună, ne unim forțele, darurile și abilitățile, reușind astfel să ne acceptăm frățietatea și sorgintea comună – cea de fii și fiice ale aceleiași sublime Surse Divine.

Cuprinderea și integrarea suferinței individuale ne deschide treptat posibilitatea de acceptare a suferinței întregii umanități. Înțelegem visceral că nu există suferința mea sau a ta ci doar o masă de energie densă, inconștiență și uitare pe care doar Forța Iubirii și a Compasiunii o poate dizolva.

Aceasta este calea Christică și Buddhaică, calea fiecărei ființe care alege în inima ei să servească Adevărul și să onoreze întreaga Viață prin felul său de a trăi.

.

.

𝐇𝐚𝐫𝐮𝐥 𝐈𝐮𝐛𝐢𝐫𝐢𝐢 𝐔𝐧𝐢𝐯𝐞𝐫𝐬𝐚𝐥𝐞

𝐂𝐞 𝐞𝐬𝐭𝐞 𝐬𝐢 𝐜𝐮𝐦 𝐬𝐚 𝐢𝐥 𝐢𝐧𝐭𝐫𝐮𝐩𝐞𝐳𝐢

 

Cum să pui în cuvinte ceva ce este non-dual, dincolo de concept și analiză? 

Poate spațiul dintre cuvintele așternute aici este mai relevant pentru înțelegerea Iubirii decât oricare altă formă de informație, fie ea și pătrunsă de înțelepciune.

Așa că, dragă cititor, ia tot ce găsești aici ca o invitație de a regăsi în tine vibrația care a pătruns mințile și inimile a milioane de oameni care au încercat să suprindă Dragostea într-o formă creativă de artă.

 

Există niveluri și dimensiuni ale Iubirii care pleacă de la nivel micro la macro, de la personal la colectiv, de la uman la divin. În esență, toate cele 64 de Haruri din cheile genelor sunt câte un nume atribuit aceleiași unice puteri și substanță unificatoare – Iubirea. 

Iubirea cheii 25 este una transpersonală, acauzală și necondiționată, care întregește și conectează totul, fiind însăși Sursa tuturor nivelurilor de iubire. Este puterea care egalizează totul și reduce totul la esențial, trezindu-ne la adevărata noastră natură divină.

 

𝟑. – (𝐄𝐦𝐛𝐫𝐚𝐜𝐞)

Al treilea și ultimul pas al procesului de Acceptare este – Îmbrățișarea. Ea aparține corpului mintal și este o deschidere a perspectivei și înțelegerii noastre către a percepe adevărul și profunzimea oricărui lucru. Pe măsură ce Permitem corpului să fie traversat de senzații și Acceptăm mișcarea liberă a emoțiilor, mintea devine tot mai clară, lucidă și luminoasă, așa cum e menită să fie. 

 

Astfel realizăm că mintea și corpul nu sunt aspecte separate ale ființei noastre ci interdependente, mintea aflându-se în miezul fiecărei celule și atom animat de suflul Vieții.

Stare de Îmbrățișare reprezintă cea mai înaltă treaptă a Acceptării. Grație ei înțelegem că deschiderea autentică nu are loc cu forța, așa cum nu poate exista nici Dragoste cu forța. Energia feminină este astfel puntea către Sublim. De aceea toți învățătorii și maeștri au indicat înspre inimă și nu înspre cap atunci când erau întrebați: cum să mă eliberez de suferință? care e scopul meu în viață? cum să aflu cine sunt cu adevărat? cum să descopăr Prezența Dumnezeiască? 

 

Am văzut cum la nivelul Darului cultivarea zilnică a stării de Acceptare ne aliniază cu fluxul Vieții. Ajunși la explorarea Harului Iubirii Universale, orice tehnică, practică sau năzuință sunt inutile și tot ce mai rămâne este esențialul: simplitatea momentului prezent. 

Iubirea nu poate fi construită, cauzată, câștigată sau pierdută, dezvoltată sau distrusă. Poate fi doar trăită, Primită și Dăruită din inima clipei prezente, atunci când trăim aliniați cu sinele nostru autentic. Cât de vastă sau îngustă ne este capacitatea de a lăsa Iubirea să curgă prin noi este direct conectat cu cât de prezenți și goi de egoism putem fi. Aceast nu este doar o capacitate mentală, emoțională, fizică sau sufletească, ci toate unite de o inimă largă care a realizat că scopul întregii existențe este pentru a servi evoluției Iubirii prin toate formele Creației.  

 

Iubirea Trezește

Ori de câte ori contactăm inocența, bunătatea și puritatea din inima noastră, stările naturii noastre originare, accesăm realitatea Iubirii. 

 

Cei care au simțit chiar și o singură dată deschiderea largă a inimii și curgerea liberă a dragostei prin ei, știu că în acele momente nu mai există separare între cât iubești un om sau un copac, un animal sau un cerșetor, o rază de soare sau o durere emoțională. Totul este perfect până și în cele mai minuscule imperfecțiuni și nimic nu rămâne neatins de impulsul Iubirii care mătură totul în radianța sa. 

Prin poarta inimii trece calea directă către bucuria atemporală, fericirea esențială și pacea stabilă iar practica Acceptării este piatra de temelie care pavează drumul.

 

Astfel, fiecare moment devine o invitație la a răspunde ne-iubirii cu Iubire. 

Cum răspunzi la el? 

Cu compasiune, deschidere, nădejde și bunătate? 

Sau cu opunere de rezistență, respingere, contracție și frică?

 

Prin modul în care răspunzi la situațiile de zi cu zi sau, mai precis spus, prin starea de conștiință din care răspunzi conștient sau reacționezi, îți poți transforma în totalitate modul în care trăiești o viață implinită. Și asta prin puterea Iubirii și a formei sale în acțiune – Acceptarea. 

 

 

Omul viitorului

Pe măsură ce toți mai mulți oameni își deschid larg inimile și își dedică Viața în serviciul Iubirii, Dărnicia va deveni noua valută globală. Orice formă de manipulare, control și dominare financiară va dispărea prin faptul că ne simțim inerent valoroși, vrednici, iubiți și capabili să conviețuim în armonie, justețe și adevăr, generându-ne acțiunile dintr-o profundă reverență și dragoste.

 

În inima noastră va bate un singur motto: 𝐼𝑢𝑏𝑖𝑟𝑒𝑎 𝑠𝑎̆ 𝑛𝑒 𝑓𝑖𝑒 𝑚𝑢𝑧𝑎̆, 𝑐𝑎̆𝑙𝑎̆𝑢𝑧𝑎̆ 𝑠̦𝑖 𝑟𝑒𝑆𝑢𝑟𝑠𝑎̆. 

 

Cu acest ideal și realitate pulsând vie în miezul nostru, putem continua în tihnă să reconstruim întreaga lume și societate, plecând din sânul intim și plin de dragoste al fiecărei familii. 

Prin deschiderea brațelor către forța Iubirii realizăm că Acceptarea este cea mai naturală rugăciune și fundația tuturor meditațiilor. 

Este celebrul – Facă-se Voia Ta, renunțarea la egosim și încredințarea vieții în mâinile Divinului care sălășluiește în inima noastră și în toate lucrurile.

 

Doar prin această revenire Acasă, uniți cu flacăra Sursei noastre, putem iubi toate lucrurile, ființele și intreaga viață în mod egal, căci ne recunoaștem în toate cele care există și poartă suflare de Viață. 

Bucuria noastră e cea mai mare. Ne-am regăsit spiritul inocenței pierdute, cel spre care ne reorienteză și Iisus spunându-ne să redevenim asemeni copiilor… liberi, spontani, puri, adevărați, simpli și jucăuși, purtând doar pacea și iubirea în inima noastră și fericirea pe chip. 

Ea este starea de Inocență redobândită după multe încercări și erori, căderi și înălțări, suferințe depășite și răni vindecate… este inocența înțeleptului experimentat ce alege iar și iar să își încredințeze viața în serviciul adus iubirii și adevărului.

 

Poate că și tu ești acest Războinic spiritual care a trecut rănit, smerit și profund umanizat prin provocările inițiatice ale vieții, ajungând să realizezi că cel mai prețios lucru dintre toate este, a fost și va fi – Iubirea și comuniunea cu toate ființele.

Prin felul tău de a trăi ești un model viu și autentic al iubirii pure care nu discriminează și favorizează, ci doar egalizează, unește și înnobilează totul. 

.

.

𝐀𝐩𝐥𝐢𝐜𝐚𝐭̦𝐢𝐢 𝐢̂𝐧 𝐯𝐢𝐚𝐭̦𝐚 𝐜𝐨𝐭𝐢𝐝𝐢𝐚𝐧𝐚̆ 𝐬̦𝐢 𝐫𝐞𝐥𝐚𝐭̦𝐢𝐨𝐧𝐚𝐥𝐚̆ 

✍️  I. Întrebări de contemplare (oferă-ți 10 min pentru a reflecta)

 

𝐓𝐫𝐚𝐧𝐬𝐟𝐨𝐫𝐦𝐚𝐫𝐞𝐚 𝐔𝐦𝐛𝐫𝐞𝐢

– Unde în viața ta experimentezi cele mai frecvente Contractări și constricții? Fizic, emoțional, relațional, în serviciu șamd?

Cum se simte rezistența și reacția la Contractare în corpul tău? Ce senzații ai? Unde și care e emotia stagnată? Ce gânduri îți rigidizează mintea? 

– Cum s-ar schimba viața ta dacă ai reuși ca, în momentele de stres, conflict și contractare, să faci o pauză conștientă… să respiri mai profund de câteva ori, să aduci atenția în interior și să dai voie momentului să fie exact așa cum e? Testează.

 

𝐄𝐥𝐢𝐛𝐞𝐫𝐚𝐫𝐞𝐚 𝐃𝐚𝐫𝐮𝐥𝐮𝐢

– Unde în viața ta și cu cine manifești în mod natural Darul Acceptării? Ce te face să  simți deschiderea inimii?

Cum ar arăta viața ta pe pilotul conștient al Acceptării în loc de cel automat al reacției prin contracție?

– Care e aspectul din tine pe care îți e cel mai dificil să îl accepți? Ce se întâmplă dacă respiri mai adânc în timp ce îți dai voie să accepți că nu accepți Încă acel lucru, dar alegi chiar și așa să menții inima deschisă? 

 

𝐈̂𝐧𝐭𝐫𝐮𝐩𝐚𝐫𝐞𝐚 𝐇𝐚𝐫𝐮𝐥𝐮𝐢

– Ce trezește în tine termenul de – Iubire Universală? Recunoaște-i vibrația în corp. Îți este familiară? Rememorează micile sau marile momente de Iubire pură pe care le-ai trăit și lasă-le să îți deschidă mai larg inima.

– Ce s-ar schimba în viața și relațiile tale dacă ai alege să acționezi mai frecvent din Iubire și nu din frică?

– Ce iubești cu adevărat la tine, la viața ta, la cei din jur? Te simți iubit de Sursa Divină, de Dumnezeu? Simte în corp răspunsul și îmbrățișează un nou nivel de Iubire pe care îl poți primi și dărui 

 

🎯 II. Acțiunea Transformatoare (aplică în relațiile tale și serviciul în lume)

– aplică cu hotărâre și curaj răspunsurile care ți-au venit după contemplarea întrebărilor

– fă cu perseverență pașii necesari zi de zi și ai încredere în conștiența și inima ta, în Întreaga Viață, în susținerea și semnele pe care ți le oferă prin oameni, evenimente, inspirații, oportunități

 

🌀 III. Practica Interioară (integrează în momentele de solitudine, meditație, contemplare)

– fii vigilent și transformă atitudinea nefastă a Constricției și a conflictului cu tine însuți și cu ceilalți. Cultivă atitudinea fastă a Acceptării (menționată la nivelul Darului) folosindu-te de puterea inimii deschise.

– întreabă-te la începutul fiecărei zile: Ce ar face Iubirea Acum, în această situație? 

– în momentele provocatoare, lasă ca Mantra ta să fie: 𝐴𝑐𝑐𝑒𝑝𝑡 𝑡𝑜𝑡 𝑐𝑒 𝑒𝑥𝑖𝑠𝑡𝑎̆ 𝑖̂𝑛 𝑎𝑐𝑒𝑠𝑡 𝑚𝑜𝑚𝑒𝑛𝑡. 𝐴𝑐𝑐𝑒𝑝𝑡 𝑟𝑒𝑎𝑙𝑖𝑡𝑎𝑡𝑒𝑎 𝑒𝑥𝑎𝑐𝑡 𝑎𝑠̦𝑎 𝑐𝑢𝑚 𝑒𝑠𝑡𝑒.

.

.

𝐋𝐚 𝐟𝐢𝐧𝐚𝐥, 𝐨 𝐢𝐧𝐯𝐢𝐭𝐚𝐭𝐢𝐞 𝐥𝐚 𝐢𝐦𝐩𝐚𝐫𝐭𝐚𝐬𝐢𝐫𝐞

 

Dacă ai parcurs transmisiunea de astăzi a Cheii 25, te invit să îmi spui în comentarii  sau mesaj, cu ce rămâi după această postare? 

– De la care nivel observi că te manifești mai des? Umbră, Dar sau Har?

– Care e experiența și perspectiva ta despre această cheie a genelor?

 

🌐 Ai găsit această contemplare utilă și inspiratoare? Împărtășește-o cu prietenii tăi pentru a fi și ei atinși de puterea cheilor din genele și conștiința umană.

Vrei să aflii și perspectiva Quantum Human Design asupra cheii 25? Citește împărtășirea Georgianei AICI.

𝐍𝐨𝐭𝐚̆:

𝐴𝑐𝑒𝑠𝑡𝑒 𝑖𝑛𝑓𝑜𝑟𝑚𝑎𝑡̦𝑖𝑖 𝑓𝑎𝑐 𝑝𝑎𝑟𝑡𝑒 𝑑𝑖𝑛𝑡𝑟-𝑢𝑛 𝑝𝑟𝑜𝑖𝑒𝑐𝑡 𝑔𝑟𝑎𝑡𝑢𝑖𝑡 𝑑𝑒𝑟𝑢𝑙𝑎𝑡 𝑑𝑒 𝑌𝑢𝑛𝑔𝑒𝑛 𝑠̦𝑖 𝐺𝑒𝑜𝑟𝑔𝑖𝑎𝑛𝑎 𝑃𝑜𝑝 𝑝𝑒 𝑏𝑎𝑧𝑎 𝑐𝑒𝑙𝑜𝑟 64 𝑑𝑒 𝑎𝑟ℎ𝑒𝑡𝑖𝑝𝑢𝑟𝑖 𝑑𝑖𝑛 𝑄𝑢𝑎𝑛𝑡𝑢𝑚 𝐻𝑢𝑚𝑎𝑛 𝐷𝑒𝑠𝑖𝑔𝑛 𝑠̦𝑖 𝐶ℎ𝑒𝑖𝑙𝑒 𝐺𝑒𝑛𝑒𝑙𝑜𝑟.

𝑀𝑎𝑖 𝑚𝑢𝑙𝑡𝑒 𝑑𝑒𝑡𝑎𝑙𝑖𝑖 𝑝𝑒 𝑝𝑎𝑔𝑖𝑛𝑎 𝐶𝑜ℎ𝑒𝑟𝑒𝑛𝑡 𝑊𝑒 𝑆𝑝𝑎𝑐𝑒

Te-a inspirat articolul? Trimite-l și altora!

Facebook
WhatsApp
Pinterest