loader image

Cheia Genelor #21 – Autoritatea

𝐂𝐡𝐞𝐢𝐚 𝐆𝐞𝐧𝐞𝐥𝐨𝐫 #𝟐𝟏 – 𝐀𝐮𝐭𝐨𝐫𝐢𝐭𝐚𝐭𝐞𝐚

𝑂 𝑉𝑖𝑎𝑡̦𝑎̆ 𝑁𝑜𝑏𝑖𝑙𝑎̆ – stăpânește-ți mintea direcționând-o în serviciul inimii

 

Reprezintă trecerea de la umbra Controlului către Darul Autorității și întruparea Harului Vitejiei

 

 ⛛ 𝐍𝐢𝐯𝐞𝐥𝐮𝐥 𝐝𝐞 𝐜𝐨𝐧𝐬̦𝐭𝐢𝐢𝐧𝐭̦𝐚̆ 𝐚𝐥 𝐯𝐢𝐜𝐭𝐢𝐦𝐞𝐢 – ești prins între două tendințe prin care fie renunți la puterea auto-controlului și a voinței din teama de a îți asuma responsabilitatea asupra atitudinii tale și dintr-o stimă de sine scăzută, fie depui excesiv de mult efort încercând să menții sub control întreaga ta viață, de la lucrurile mărunte până la cele care nu depinde doar de tine, ceea ce produce o mare tensiune atât pentru tine cât și pentru cei cu care relaționezi direct. 

⛯ 𝐍𝐢𝐯𝐞𝐥𝐮𝐥 𝐝𝐞 𝐜𝐨𝐧𝐬̦𝐭𝐢𝐢𝐧𝐭̦𝐚̆ 𝐚𝐥 𝐜𝐫𝐞𝐚𝐭𝐨𝐫𝐮𝐥𝐮𝐢 – ai capacitatea de îți asuma responsabilitatea asupra voinței și atitudinii tale, a resurselor personale și a celor pe care îi conduci, având dezvoltat un simț natural al autorității și al leadership-ului. Chiar dacă nu te vezi prin astfel de lentile și nu te consideri “o autoritate”, cei din jur îți simt puterea care emană prin prezența, cuvintele și acțiunile tale, lucru care îi face să se simtă încrezători în capacitățile tale și dornici să te aibă ca îndrumător. Ai curajul de a înfrunta fricile fără ezitare, cu coloana dreaptă și inima deschisă, reușind să găsești cele mai înțelepte și eficiente soluții care să onoreze atât individul cât și comunitatea/familia.

.

.

𝐔𝐦𝐛𝐫𝐚 𝐂𝐨𝐧𝐭𝐫𝐨𝐥𝐮𝐥𝐮𝐢 

𝐂𝐞 𝐞𝐬𝐭𝐞, 𝐜𝐮𝐦 𝐬𝐞 𝐦𝐚𝐧𝐢𝐟𝐞𝐬𝐭𝐚̆ 𝐬̦𝐢 𝐜𝐮𝐦 𝐬𝐚̆ 𝐨 𝐭𝐫𝐚𝐧𝐬𝐟𝐨𝐫𝐦𝐢

 

Fiecare Umbră din cele 64 prezente în ADNul nostru reprezintă o provocare specifică de depășit. Umbra 21 ne provoacă să depășim tendințele egotice ale Controlului și să folosim această forță în direcția stăpânirii de sine. Accesând Darul din miezul acestei umbre putem gestiona o situație “ieșită de sub control”, un comportament conflictual sau chiar propriile noastre alegeri și atitudine.

Realitatea răspândită la nivel de masă ne arată totuși că noi oamenii tindem să controlăm nu doar pentru a influența pozitiv circumstanțele din viața noastră ci adesea ne impunem controlul și dominanța într-o formă care îi subminează pe ceilalți.

Controlul folosit de un ego umflat sau imatur dăunează în primul rând propriei persoane și apoi face mici sau mari ravagii în jurul său prin atitudinea tensionantă și contrariantă care vine la pachet cu el.

 

Etimologic, sursa termenului vine din latinestul “contra” – care înseamnă, literalmente, împotriva cuiva sau a ceva. Iată cum, pentru a exercita controlul este nevoie să contrăm, să opunem un nivel de rezistență care, prin fricțiunea dintre două forțe precum este cea feminină și cea masculină, apare o reacție. 

De multe ori apare astfel total opusul a ceea ce vrem să obținem printr-un control excesiv. Cu cât vrem să îi contr(ol)ăm mai mult pe ceilalți sau chiar situațiile care nu ne stau doar în responsabilitatea noastră, cu atât primim un ricoșeu ce ia forma unui conflict sau reacții emoționale. 

Fundamental, prin acțiunea de a controla simțim că existăm, ne simțim mai clar individualitatea, ne percepem mai puternici, mai abili, știutori, superiori șamd. Prin repetiție și închizându-ne să realizăm cât de tare dăunează controlul excesiv, ajungem să ne rigidizăm personalitatea-egoul și ne instrăinăm de posibilitatea unei relaționări vulnerabile cu inima deschisă.

 

 

↡ 𝐀𝐭𝐢𝐭𝐮𝐝𝐢𝐧𝐞𝐚 𝐧𝐞𝐟𝐚𝐬𝐭𝐚 (𝐝𝐚𝐮𝐧𝐚𝐭𝐨𝐚𝐫𝐞, 𝐢𝐦𝐚𝐭𝐮𝐫𝐚) 𝐚 𝐂𝐨𝐧𝐭𝐫𝐨𝐥𝐮𝐥𝐮𝐢

𝐞𝐬𝐭𝐞 𝐢𝐧𝐭𝐫𝐞𝐭𝐢𝐧𝐮𝐭𝐚 𝐝𝐞 𝐔𝐦𝐛𝐫𝐚 𝐈𝐧𝐚𝐜𝐝𝐞𝐯𝐚𝐫𝐢𝐢 (Umbra cheii 48 – partenera cheii 21)- prin care, atunci când ne simțim inadecvați, insuficienți și nevrednici de iubire, ne impunem controlul și ne forțăm voința asupra celorlalți și a vieții, în încercarea inconștientă de a găsi o soluție la golul și lipsa de împăcare cu sine pe care o trăim. Când orientăm către interior aceste două umbre, devenim victime ale propriei vieți și nu trăitori conștienți, prin faptul că ne simțim lipsiți de orice control sau abilitate de a ne stăpânii emoțiile, mintea și comportamentul. 

Fiecare Umbră are o expresie dominată de Frică și polarizată feminin (Yin) – numită Represivă și respectiv una dominată de Furie și polarizată masculin (Yang) – numită Reactivă.

În funcție de context, temperament și alte trăsături de personalitate și caracter, poți să oscilezi între ambele sau să fii “prins” predominant în una din cele două manifestări.

 

  • 𝐂𝐚𝐫𝐚𝐜𝐭𝐞𝐫𝐮𝐥 𝐑𝐞𝐩𝐫𝐞𝐬𝐢𝐯 𝐬𝐞 𝐦𝐚𝐧𝐢𝐟𝐞𝐬𝐭𝐚̆ 𝐬𝐮𝐛 𝐟𝐨𝐫𝐦𝐚 𝐮𝐧𝐞𝐢 𝐎𝐁𝐄𝐃𝐈𝐄𝐍𝐓̦𝐄 – reprezintă tendința de a renunța la auto-control din frica de responsabilitate. Așa ajungi să simți că pierzi puterea voinței necesară în exercitarea liberului arbitru și luarea vieții în propriile mâini. Prin faptul că renunți la integritatea ta dintr-o stimă de sine scăzută, părerile celorlalți devin directivele care primează asupra ta și a deciziilor tale. Dacă ai avut un părinte sau îngrijitori în anii timpurii care au exercitat o atitudine de control excesiv asupta ta, e posibil ca unul dintre efecte să fie chiar această obediență în fața voinței celorlalți.
  • 𝐂𝐚𝐫𝐚𝐜𝐭𝐞𝐫𝐮𝐥 𝐑𝐞𝐚𝐜𝐭𝐢𝐯 𝐬𝐞 𝐦𝐚𝐧𝐢𝐟𝐞𝐬𝐭𝐚̆ 𝐬𝐮𝐛 𝐟𝐨𝐫𝐦𝐚 𝐮𝐧𝐞𝐢 𝐎𝐁𝐒𝐄𝐒𝐈𝐈 𝐃𝐄 𝐂𝐎𝐍𝐓𝐑𝐎𝐋 – frica de a pierde controlul exprimată sub ca o manie de a controla totul în mediul tău printr-o disciplină, rigurozitate și hipervigilență crescută. Prin faptul că supui sub control orice mic detaliu al vieții tale, ajungi să nu te dai bătut și înmuiat decât de mari evenimente și situații care îți depășesc orice așteptare și capacitate de a-ți impune voința. Acele momente te scot din minți, din zona de confort și îți scot la suprafața puternica furie și anxietate care stătea îngropată sub ani de negare.

 

 

Sfârșitul ierarhiei

Această cheie a genelor conține germenii sfârșitului epocii ierarhiei. Prin transmutarea Umbrei Controlului în atributele sale superioare, vom reuși să trecem dincolo de lupta victima-agresor-salvator și de conflictul polilor opuși simbolizat de așa numita “bătălie a sexelor”. 

Patriarhatul a fost forma cea mai evidentă și răspândită de Control la nivel de masă, impunând puterea și dominanța ca o rezistență la forța femininului și a libertății individului. Libera alegere a ajuns astfel să fie manipulată fie de massmedia, de lideri egoiști și intelectuali lipsiți de bunătate iubitoare, de dogmele religioase, de sentimentul unei pedepse și cuplabilități insuflate de un “Tată ceresc”.

Ca o contrabalansare a mileniilor de dominanță ale unui masculin nesănătos și imatur manifestat de bărbați amorțiți emoțional și avizi de putere, a apărut de-a lungul epocilor mișcarea Matriarhatului. În societatea modernă Femeia, emoțiile, exprimarea trăirilor și luminarea rolului esențial pe care mama îl joacă în evoluția vieții, au ajuns să fie tot mai răspândite. Chiar și imaginea arhetipală, global răspândită a Fecioarei Maria cu pruncul Iisus în poale a ajuns, deliberat sau nu, să tragă înspre echilibru nenumărații sfinți și predicatori cu trup de bărbați care abundă în majoritatea religiilor.

 

Nici Patriarhatul și nici Matriarhatul de unele singure nu reprezintă soluția reală și trainică pentru relații armonioase, o societate sănătoasă și o dezvoltare naturală a copiilor, deci, prin extensie, a familiei umane. E nevoie de ambele forțe, de tată și de mamă alături de copil, de polul masculin și feminin unite în inima fiecărui individ, ca schimbarea pe care ne-o dorim cu adevărat în lume să poată înflori.

 

 

Așadar, care e scopul mai înalt al Controlului? 

Cum îl putem îmbuna, îmblânzii și utiliza în direcția progresului și a armoniei individuale și colective? 

Aceste întrebări ne orientează să descoperim aspectele luminoase și benefice ale Controlului, asemeni unor poieni luminate de razele soarelui, în timp ce pășim cu noblețe prin terenurile mâloase și întortocheate aflte în penumbră.

Secretul esențial se află chiar în dilema acestei chei – frica de a pierde controlul.

Când îndrăznim să dăm drumul la control regăsim puterea nădejdii. Aceasta nu este o încredere oarbă și neștiutoare ci o forță demnă și dârză născută din maturitatea sufletească și din încredințarea propriei existențe în mâinile Divinului lăuntric, brațele Iubirii și al Adevărului.

 

Ți s-a întâmplat vreodată într-o relație apropiată să îți sacrifici pretențiile, măștile, așteptările, prejudecățile și reacțiile emoționale, doar ca să descoperi o imensă deschidere a inimii, o vulnerabilitate împuternicitoare și o creștere a intimității între tine și aproapele tău?

Acestea sunt micile momente de abandon interior al părților din noi care se cred separate și deci capabile să mențină cu înverșunare controlul pentru a-și câștiga existența. 

Cu adevărat, ce putem controla? ce stă realmente în mâinile noastre și ce nu e menit să fie controlat vreodată de o ființă umană?

Nu putem și nu avem dreptul să controlăm suferința celor dragi și alegerile pe care fiecare om le face după propria conștiință.

E la fel și cu suferința noastră “personală”? Răspunsul la această contemplare ne face să înțelegem că ce putem controla întotdeauna este doar atitudinea, răspunsul, percepția și abordarea pe care o avem în fața experiențelor pe care Viața ni le așterne în cale. 

 

 

Controlul menține ordinea sau întreține haosul

Un alt aspect luminos prin care putem utiliza Controlul este ca pe o tendință de a menține ordinea, justețea și urmarea anumitor legi și valori în viața personală dar și în comunitățile și afacerile în care suntem implicați.

Puterea vine direct proporțional cu nivelul de responsabilitate. 

Asumându-ne autocontrolul în momente tensionante din relații putem redirecționa lucid situații care ar fi putut escalada în conflict, neînțelegeri, nesiguranță și haos pentru cei din jur. Astfel folosim perioadele de tumult și provocări în reale oportunități de a ne dezvolta noi abilități într-un mod controlat, deliberat și consecvent. Nivelurile superioare de măiestrie în orice profesie precum și în “profesia” de a fi uman, implică o capacitate înaltă de a ne controla percepția, atitudinea și acțiunile, asumându-ne pe deplin corpul, mintea și emoțiile în fiecare interacțiune și în tot ce întreprindem în viață.  

.

.

𝐃𝐚𝐫𝐮𝐥 𝐀𝐮𝐭𝐨𝐫𝐢𝐭𝐚̆𝐭̦𝐢𝐢

𝐂𝐞 𝐞𝐬𝐭𝐞, 𝐜𝐮𝐦 𝐬𝐞 𝐦𝐚𝐧𝐢𝐟𝐞𝐬𝐭𝐚 𝐬𝐢 𝐜𝐮𝐦 𝐬𝐚 𝐢𝐥 𝐜𝐮𝐥𝐭𝐢𝐯𝐢 𝐢̂𝐧 𝐯𝐢𝐚𝐭𝐚 𝐭𝐚

 

Nivelul de conștiință al Darului reprezintă un atribut creativ de dezvoltat, menit să fie adus în serviciu, în relații și manifestat în lume. 

Chiar dacă unii oameni au înnăscută o atitudine autoritară, aceasta se clădește și rafinează pe măsură ce ne dezvoltăm ca ființe umane mature și responsabile de propria existență și de impactul acțiunilor noastre.  

Autoritatea răsare în tine pe măsură ce îți asumi puterea de a prelua controlul și a dirija situațiile din viață cu cârma inimii deschise și a minții lucide. În loc să răspunzi din frică și dintr-o atitudine intelectuală rigidă sau pesimistă, alegi să îți privești temerile cu curaj, păstrându-ți coloana dreaptă și mintea deschisă. 

Întrinsec în acest cuvânt al AUTORității stă actul de a fi autorul vieții tale, al acțiunilor, intențiilor și alegerilor pe care le faci zi de zi. Tu ești sursa, creatorul și liderul modului în care trăiești și nimeni și nimic nu poate fi răspunzător pentru ceea ce ești, ce ai, ce simți, ce cunoști, ce gândești, ce spui și ce faci. 

Acest fapt fundamental vine cu o anumită greutate și seriozitate pentru cel care îi înțelege profunzimile, precum și cu o doză bună de împuternicire și dezmeticire din somnul indiferenței și al nepăsării. Pentru a fi autorul conștient al vieții pe care iubești să o trăiești și al contribuției pe care aspiri să o aduci în lume, e necesar înainte de orice să faci două lucruri: să scoți ghimpii și buruienile care locuiesc în pământul tău interior (memorii traumatice, gânduri, emoții, povești, stări sufletești nocive) și să îți revendici puterea din acele locuri și de la acei oameni pe care i-ai investit ca fiind autoritatea superioară.

Nu e vorba aici de șefi sau de cei aflați în poziții superioare ierarhice ci de modul în care relaționezi, cum îi abordezi, atitudinea și calitatea interacțiunii tale cu acei oameni (aplicând principiul “Capul plecat sabia nu taie”).

Eliberarea Darului (esența creativă din fiecare om) are loc pe măsură ce îmbrățișăm cu curaj Umbrele, tendințele inconștiente și reactive vizibile în noi și în oglinda relațiilor noastre și a căror scop real este să ne provoace la creștere, trezire și transformare.

 

 

↟ 𝐀𝐭𝐢𝐭𝐮𝐝𝐢𝐧𝐞𝐚 𝐟𝐚𝐬𝐭𝐚 (𝐛𝐞𝐧𝐞𝐟𝐢𝐜𝐚, 𝐢𝐧𝐭̦𝐞𝐥𝐞𝐚𝐩𝐭𝐚) 𝐚 𝐀𝐮𝐭𝐨𝐫𝐢𝐭𝐚̆𝐭̦𝐢𝐢

𝐞𝐬𝐭𝐞 𝐢𝐧𝐭𝐫𝐞𝐭𝐢𝐧𝐮𝐭𝐚 𝐝𝐞 𝐃𝐚𝐫𝐮𝐥 𝐀𝐛𝐢𝐥𝐢𝐭𝐚̆𝐭̦𝐢𝐢 (Darul cheii 48 – partenera cheii 21) – care reprezintă capacitatea de a accesa și a folosi în mod constructiv abilitățile și resursele noastre interioare dobândite prin educație și experiența de viață, alături de înțelepciunea inerentă nestudiată care există mereu în formă pură pe tărâmurile subtile ale sufletului. 

Prin cultivarea Autorității noastre interioare, care este mai mult o trăsătură de caracter decât un simplu aer degajat, reușim să ne stăpânim mintea direcționând-o în serviciul inimii. 

Acest Dar se formează “pe teren”, în forul acțiunii și al extinderii constante a zonei de confort și cunoștințe. 

El devine prin repetiție un act ne noblețe prin care ne menținem autoritatea interioară integră și ne auto-reglăm sistemul nervos în perioade stresante, direcționând ulterior acțiunile în sensul pe care îl voim, sensul dat de o viziune limpede și o inimă curajosă gata să depășească toate obstacolele.

 

 

Autoritatea inspiră loialitate

Cel care o manifestă în mod natural conduce prin puterea propriului exemplu. Fie că ești în postura de mamă, de antreprenor, de angajat, terapeut sau pur și simplu de prieten, dacă ai acest Dar activ în structura ta genetică sau dacă îl dezvolți în mod proactiv, atunci oamenii vor fi puternic impactați de prezența, cuvintele și faptele tale. E ca și cum, dincolo de cuvinte, energia ta poartă o încărcătură vibrațională care stârnește în cei din jur fie respect și încredere fie o revoltă tacită sau grăită. Asta deoarece le “apeși” fără să vrei butoanele și scoți la lumină problemele legate de gestionarea puterii și a voinței.

Tocmai din acest motiv, pentru o curățenie relațională și respect împărtășit, este imperial necesar să îți explorezi propria relație cu puterea, cu exercitarea voinței, cu liberul arbitru și cu capacitatea ta instinctuală de a conduce. Cum s-a schimbat înțelegerea ta asupra acestor aspecte de-a lungul vieții? cum se prezintă ele acum în felul tău de a trăi și mai ales, cum vrei să îți folosești puterea și voința mai departe în ceea ce creezi în lume?

Odată ce nutrești acest Dar prin felul tău de a fi și de a face lucrurile să se întâmple, dezvolți abilități de Leadership și o influență semnificativă asupra celor care te invită să îi ghidezi. Și exact asta e nevoie ca atributele înalte ale Autorității să se declanșeze în tine – să fii ales, să fii chemat și primit de către oamenii care au nevoie de susținerea ta, susținere bazată pe abilitățile, cunoștințele și înțelepciunea ta inerentă.

 

 

Voința de a gestiona cu cumpătare resursele

Pe măsură ce tapezi în resursele tale interioare, le întărești și îți extinzi reziliența în fața provocărilor, vei putea să gestionezi cu chibzuință și echitabilitate resurselele mediului, ale familiei, comunității, afacerii la care lucrezi șamd. Astfel resursele tale și ale tuturor se multiplică, se redistribuie ținând cont de nevoile și valorile individuale alături de cele colective și te trezești în postura de a fi un conductor al Vieții și al bunăstării. 

Așa ajunge autoritatea ta interioară, înțeleasă ca responsabilitatea asupra întregii existențe personale, să se extindă organic în autoritatea manifestată în exterior, în munca și relațiile pe care le întreții. Apare congruența între ce ești și ce faci, ce gândești și ce spui, ce simți și ce oferi, iar efectul pozitiv este că trăiești o viață nobilă, demnă, plină de recompense sufletești și conexiune umane fructuoase.

Paradoxul frumos este că această Autoritate profundă poate fi dobândită prin actul sacru al Predării controlului, alegând să servești oamenii, pământul, viața, Divinul, mai presus de orice tendință egotică guvernată de frică.  

.

.

𝐇𝐚𝐫𝐮𝐥 𝐕𝐢𝐭𝐞𝐣𝐢𝐞𝐢

𝐂𝐞 𝐞𝐬𝐭𝐞 𝐬𝐢 𝐜𝐮𝐦 𝐬𝐚 𝐢𝐥 𝐢𝐧𝐭𝐫𝐮𝐩𝐞𝐳𝐢

 

Nivelul de conștiință al Harului reprezintă o realizare transcendentală pe care fiecare om o poate atinge la niveluri ridicate de măiestrie de sine și, uneori, prin străfulgerări de revelații și epifanii trecătoare.

Harul cheii 21 ne exemplifică cum să trăim 𝑂 𝑉𝑖𝑎𝑡̦𝑎̆ 𝑁𝑜𝑏𝑖𝑙𝑎̆ și o nouă epocă a demnității și măreției ființei umane. Doar cel care a trecut prin și dincolo de greutățile inerente creșterii, prin încercări-eșecuri-reușite nenumărate, provocări aparent insurmontabile și obstacole repetitive pe toate aspectele vieții interioare și lumești, își dezvoltă o veritabilă smerenie și tărie pe care le poartă cu demnitate în tot ceea ce face.

Privind la oamenii care au dat dovadă de acest Har, regi și regine, eroi și eroine alături de oameni simpli care au dus o viață excepțională de serviciu și contribuție care a impactat multe vieți, realizăm un adevăr vital: înțelepciunea e dobândită prin Vitejia de a trece prin toate încercările și provocările vieții tratându-le pe toate ca experiențe egal de valoroase care ne-au conturat traseul creșterii și transformării noastre.

Siddhiul 21 simbolizează și virtutea Vredniciei cuplată cu Stima de sine adâncă și adevărată. Ele transpat atunci ți-ai acceptat pe deplin suferința și ai depășit condiția umană limitată, știind indubitabil că ești Universul și simultan o scânteie divină condensată în corp de om. 

 

 

Mai mult decât curajul

Prezența Vitejiei în tine vine și din curajul de a înfrunta toate adversitățile cu pieptul deschis, coloana dreaptă și efortul corect. Acest trio al inimii deschise, minții lucide și trupului viguros este reprezentativ pentru cel care și-a unit polaritățile masculin-feminin în sine iar tot ce manifestă în lume este o expresie naturală și congruentă a nobleții interioare.     

Asta înseamnă că părăsești pentru totdeauna terenul umbros pe care se desfășoară lupta de putere dintre bărbat și femeie, intelect și emoție, spirit și materie și chiar îndrăznești mai mult decât atât… faci din felul tău de a trăi un exemplu viu a ce înseamnă să îți sacrifici viața în serviciul unui ideal mai înalt, o aspirație divină și un bine mai mare care să cuprindă cât mai multe ființe. 

Așadar, care este acea cauză nobilă în serviciul căreia îți canalizezi timpul, energia și eforturile? Ce te animă și te scoate din orice zonă de confort și indiferență, încât să simți că viața ta este semnificativă și menită să fie folosită înspre beneficiul întregii Vieți?

Pe măsură ce îți clarifici tot mai adânc aceste întrebări și dizolvi orice reziduri de insuficiență, nevrednicie și stimă de sine scăzută, ceva extraordinar de frumos și simplu se declanșează în genele și câmpul tău energetic.

Răsare în tine capacitatea de a inspira încredere, de a fi primit să folosești cu integritate și iubire puterea de către oamenii care te recunosc ca un lider natural și în serviciul cărora te pui cu demnitate, bunătate și justețe.

 

 

Noblețe în acțiune

“Vitejia poate fi înţeleasă ca nobleţe în acţiune. Ea conţine cinste, înţelepciune, iubire, curaj şi, mai mult decât orice, sacrificiu.” Această cheie a genelor prezentă în cel care îndrăznește să iubească liber și să acționeze în concordanță cu principii nobile, emană vibrația Comuniunii. În jurul său se magnetizează spontan oameni, susținere și oportunități binecuvântate menite să producă o transformare radicală și sustenabilă a calității nivelului de trai și al relaționării pe planeta Pământ.

În esență, cel mai viteaz lucru pe care îl poate face fiecare om este să privească în miezul său, să își recunoască esența divin de umană și apoi să îndrăznească să vadă în aproapele său aceeași lumină pură a iubirii care topește toate măștile, iluziile și fricile împrumutate. Acesta este curajul ultim, cel de a te preda în celălalt fără nicio rezistență, în pură nădejde că inima ta și inima lui, conștiința ta și conștiința lui, Una Sunt.

.

.

𝐀𝐩𝐥𝐢𝐜𝐚𝐭̦𝐢𝐢 𝐢𝐧 𝐯𝐢𝐚𝐭𝐚 𝐜𝐨𝐭𝐢𝐝𝐢𝐚𝐧𝐚 𝐬̦𝐢 𝐫𝐞𝐥𝐚𝐭̦𝐢𝐨𝐧𝐚𝐥𝐚

 

✍️  I. Întrebări de contemplare (oferă-ți 10 min pentru a reflecta)

𝐓𝐫𝐚𝐧𝐬𝐟𝐨𝐫𝐦𝐚𝐫𝐞𝐚 𝐔𝐦𝐛𝐫𝐞𝐢

– Unde în viața ta experimentezi o tendință de Control excesiv bazat pe frică și inadecvare? La tine, în relații, la muncă șamd

Cum se simte în corpul tău atunci când depui prea mult efort și îți exerciți voința cu înverșunare, fără să consideri impactul asupra celor din jur? Ce din tine se tensionează și care sunt părțile corpului cele mai “obosite” de control? 

– Care consideri că e scopul mai înalt al Controlului?

 

𝐄𝐥𝐢𝐛𝐞𝐫𝐚𝐫𝐞𝐚 𝐃𝐚𝐫𝐮𝐥𝐮𝐢

– Unde în viața ta și cu cine manifești în mod natural Darul Autorități? Cum se simte în corpul tău atunci când îți asumi autoritatea asupra vieții și acțiunilor tale?

– Ce parte din tine stă în principal la cârma alegerilor și voinței tale? Mintea, Inima, Instinctul corporal? Percepi diferența dintre ele?

– Care e relația ta cu propria voință și autoritate interioară? Dar cu autoritățile “exterioare”? Cum s-a schimbat înțelegerea ta asupra acestor aspecte de-a lungul vieții? cum se prezintă ele acum în felul tău de a trăi și mai ales, cum vrei să îți folosești puterea și voința mai departe în ceea ce creezi în lume?

 

𝐈̂𝐧𝐭𝐫𝐮𝐩𝐚𝐫𝐞𝐚 𝐇𝐚𝐫𝐮𝐥𝐮𝐢

– Ce trezește în tine termenul de – Vitejie? Recunoaște-i vibrația în corp. Îți este familiară? 

Care este acea cauză nobilă în serviciul căreia îți canalizezi timpul, energia și eforturile?

 

🎯 II. Acțiunea Transformatoare (aplică în relațiile tale și serviciul în lume)

– aplică cu hotărâre și curaj răspunsurile care ți-au venit după contemplarea întrebărilor

– fă cu perseverență pașii necesari zi de zi și ai încredere în conștiența și inima ta, în Întreaga Viață, în susținerea și semnele pe care ți le oferă prin oameni, evenimente, inspirații, oportunități

 

🌀 III. Practica Interioară (integrează în momentele de solitudine, meditație, contemplare)

– fii vigilent și transformă atitudinea nefastă a Controlului și a Inadecvării. Cultivă atitudinea fastă a Autorității (menționată la nivelul Darului) folosindu-te de limpezimea minții care servește inteligența inimii.

– întreabă-te la începutul fiecărei zile: 

.

.

𝐋𝐚 𝐟𝐢𝐧𝐚𝐥, 𝐨 𝐢𝐧𝐯𝐢𝐭𝐚𝐭𝐢𝐞 𝐥𝐚 𝐢𝐦𝐩𝐚𝐫𝐭𝐚𝐬𝐢𝐫𝐞

 

Dacă ai parcurs transmisiunea de astăzi a Cheii 21, te invit să îmi spui în comentarii  sau mesaj, cu ce rămâi după această postare? 

– De la care nivel observi că te manifești mai des? Umbră, Dar sau Har?

– Care e experiența și perspectiva ta despre această cheie a genelor?

 

🌐 Ai găsit această contemplare utilă și inspiratoare? Împărtășește-o cu prietenii tăi pentru a fi și ei atinși de puterea cheilor din genele și conștiința umană.

Vrei să aflii și perspectiva Quantum Human Design asupra cheii 21? Citește împărtășirea Georgianei AICI.

 

𝐍𝐨𝐭𝐚̆:

𝐴𝑐𝑒𝑠𝑡𝑒 𝑖𝑛𝑓𝑜𝑟𝑚𝑎𝑡̦𝑖𝑖 𝑓𝑎𝑐 𝑝𝑎𝑟𝑡𝑒 𝑑𝑖𝑛𝑡𝑟-𝑢𝑛 𝑝𝑟𝑜𝑖𝑒𝑐𝑡 𝑔𝑟𝑎𝑡𝑢𝑖𝑡 𝑑𝑒𝑟𝑢𝑙𝑎𝑡 𝑑𝑒 𝑌𝑢𝑛𝑔𝑒𝑛 𝑠̦𝑖 𝐺𝑒𝑜𝑟𝑔𝑖𝑎𝑛𝑎 𝑃𝑜𝑝 𝑝𝑒 𝑏𝑎𝑧𝑎 𝑐𝑒𝑙𝑜𝑟 64 𝑑𝑒 𝑎𝑟ℎ𝑒𝑡𝑖𝑝𝑢𝑟𝑖 𝑑𝑖𝑛 𝑄𝑢𝑎𝑛𝑡𝑢𝑚 𝐻𝑢𝑚𝑎𝑛 𝐷𝑒𝑠𝑖𝑔𝑛 𝑠̦𝑖 𝐶ℎ𝑒𝑖𝑙𝑒 𝐺𝑒𝑛𝑒𝑙𝑜𝑟.

𝑀𝑎𝑖 𝑚𝑢𝑙𝑡𝑒 𝑑𝑒𝑡𝑎𝑙𝑖𝑖 𝑝𝑒 𝑝𝑎𝑔𝑖𝑛𝑎 𝐶𝑜ℎ𝑒𝑟𝑒𝑛𝑡 𝑊𝑒 𝑆𝑝𝑎𝑐𝑒

Te-a inspirat articolul? Trimite-l și altora!

Facebook
WhatsApp
Pinterest