loader image

Cum folosesc eu, concret, arhetipurile Quantum Humam Design

Am primit des întrebarea cum folosesc eu, concret, arhetipurile astea Quantum Humam Design și cum mă ajută propriu zis să mă cunosc mai bine.

Abia azi mi-am luat timp să despic firul în patru și să adun o colecție de idei, înțelesuri și moduri de funcționare din viața mea de zi cu zi pentru aceia dintre voi care sunt curioși de cum aplic eu ce propun în #AventuraQHD 😍 

M-ar bucura să îți servească și ție unele idei din ce am așternut în acest articol însă te încurajez să permiți să răsară din tine ce îți servește cel mai bine acum.

Sunt cu drag aici dacă ai întrebări. Îmi poți scrie și în privat.

.

✅ Am stat mult zilele astea cu tema Păcii, a spectrului de la Slăbiciune la Blândețe şi a modului în care o simt în corp. Chiar și visele de azi-noapte au fost despre asta 😅 

Deși de obicei priveam poarta asta în special prin dinamica din relațiile de familie (în Cheile Genelor chiar e supranumită Alchimia Familiei), ei bine, anul acesta am ales să întorc privirea către mine și diverse instanțe interioare și a fost extrem de revelator și așa. 

Pacea … Îi simt textura, stau cu ea, o las să mă mişte prin gesturi, mers sau dans, îi percep tot mai multe nuanțe și manifestări şi chiar momentele (dese) când dispare în neamt.

𝐃𝐄𝐂𝐈 𝐦𝐚̆ 𝐚𝐣𝐮𝐭𝐚̆ 𝐬𝐚̆ 𝐢̂𝐦𝐢 𝐫𝐚𝐟𝐢𝐧𝐞𝐳 𝐬𝐢𝐦𝐭̦𝐢𝐫𝐞𝐚 𝐥𝐚̆𝐮𝐧𝐭𝐫𝐢𝐜𝐚̆.

.

✅ Sunt foarte încântată acum când scriu că realizez că nu mai „sar” deloc repede din Blândețe și moliciune, nu mai mă „plictisește” ideea de Pace, nu mai îmi vine să fug de ce percepeam ca Slăbiciune sau să mă grăbesc înspre Stimulare nenecesară când îmi e greu.  

Toate aceste manifestări erau indicatori ai unui sistem nervos suprasolicitat așa cum era tipic pentru mine să trăiesc până să încep terapiile și formările psihosomatice și energetice acum mai bine de 7 ani. Eram în galop prin viață deși făceam psihoterapie clasică deja de 3-4 ani. Cu toate că descâlcisem destule și înțelegeam foarte bine procesul, corpul meu păstra amintiri, tensiuni și stres și habar n-avem că sunt soluții pentru a simți libertate în trup și minte. 

Aș vrea să vă povestesc mai mult despre legătura dintre starea de Pace și sistemul nostru nervos dar ar fi mult mai lung articolul decât va fi deja așa că de data asta mă opresc aici. 

Cert e că tare complicată și strâmtă e viața trăită pe repede înainte și cu hei rup și deconectat de trăirea din corp. 

.

Apropo de Arhetipul partener – Restaurarea, cel care susține Pacea…

Ce e interesant e că atunci când ne gândim în general la epuizare, burnout adesea este asociat cu activități prelungite și neplăcute însă la mine mereu supraaglomerarea era cu muncă și activități care îmi plăceau, mă pasionau dar partea neplăcută era că nu îmi dădeam răgazul și pauzele necesare pentru restaurare, regenerare, relaxare și recalibrare să le savurez pe deplin.  

Acesta e o capcană tipică pentru tiparul energetic de Alchimist sau Constructor Activ din Quantum Human Design (Generatori și Manifestori-Generatori în Human Design) – de a nu se opri când au semnale că e prea mult.

.

Și dacă tot am reflectat zilele acestea prin prisma temelor de Pace și Restaurare, am ales să și celebrez conștient progresul din ultimii ani. 

Mi-am oferit mai mult decât oricând darul de a sta pur și simplu, de a mă pot odihni ore în șir „aici”, în această parte din mine care e în pace, blândă şi primitoare cu ce simt acum în mine sau în jurul meu. 

Mi-am onorat nevoile de odihnă, hrană, hidratare, solitudine și mișcare.

Chiar în poza asta sunt proaspăt trezită că am urmat sfatul din străbuni, am dormit cu miculinii în miezul zilei.

A fost ma-gic!!!

.

Mai am sesizat ceva în ultimul timp tot legat de temele acestui tranzit… 

Chiar dacă uneori reacționez altfel decât mi-aş dori nu mai fac nicio tragedie din asta pentru că nu mai am aşa des tendința să scot din context simțirile şi faptele mele. E o ușurare să nu mai simt presiunea pe care o puneam pe mine și asta parcă de la sine deja mă face mai puțin reactivă.

Autocompasiunea și blândețea mă ajută să rămân deschisă către mine și implicit către ceilalți, către viață. Deschiderea asta stabilizează siguranța în capacitatea mea de a mă conține cu tot ce sunt și nu sunt ➕ îmi amplifică încrederea în viață.

𝐃𝐄𝐂𝐈 𝐦𝐚̆ 𝐚𝐣𝐮𝐭𝐚̆ 𝐬𝐚̆ 𝐫𝐞𝐯𝐢𝐳𝐢𝐭𝐞𝐳 𝐜𝐨𝐧𝐬̦𝐭𝐢𝐞𝐧𝐭 𝐚𝐧𝐮𝐦𝐢𝐭𝐞 𝐞𝐭𝐚𝐩𝐞 𝐝𝐢𝐧 𝐯𝐢𝐚𝐭̦𝐚 𝐦𝐞𝐚, 𝐬𝐚̆ 𝐦𝐚𝐢 𝐢̂𝐧𝐜𝐡𝐢𝐝 𝐛𝐮𝐜𝐥𝐞 𝐫𝐚̆𝐦𝐚𝐬𝐞 𝐝𝐞𝐬𝐜𝐡𝐢𝐬𝐞, 𝐬𝐚̆ 𝐢𝐧𝐭𝐞𝐠𝐫𝐞𝐳, 𝐬𝐚̆ 𝐢̂𝐦𝐢 𝐨𝐧𝐨𝐫𝐞𝐳 𝐩𝐫𝐨𝐠𝐫𝐞𝐬𝐮𝐥 𝐬̦𝐢 𝐬𝐚̆ 𝐢̂𝐦𝐢 𝐨𝐟𝐞𝐫 𝐜𝐞 𝐚𝐥𝐭𝐚̆ 𝐝𝐚𝐭𝐚̆ 𝐧𝐮 𝐩𝐮𝐭𝐞𝐚𝐦.

.

✅ O precizare importantă pentru mine și un exemplu …

când zic că stau cu ce simt mă refer la a putea să percep ce e viu în mine, confortabil, plăcut, armonios sau greu, dens, dubios, haotic, dizarmonios și orice între aceste extreme. 

Nu ştiu cum e pentru tine dar pentru mine doar a numi emoțiile nu este o tactică bună, probabil şi pentru că niciodată nu cred că simt sau conțin doar un fel de emoție. 

🌀De exemplu dacă pun lupa sau fac ZOOM IN doar pe o singură oră din ziua de ieri: 

– eram bucuroasă că am mers să vedem ceva de care aveam nevoie și care ne va înlesni confortul în călătorii, 

– mai eram și surprinsă de cât de repede s-au aliniat niște aspecte care apreciam că vor dura câteva săptămâni-luni. 

– În același timp eram tristă pentru că o prietenă dragă a primit o veste proastă despre starea ei de sănătate. 

– Pe fundal aveam şi o urmă de agitație şi irascibilitate că nu dormisem suficient 

– şi îmi era teamă să nu mă simtă Arun care era lipit de mine tot timpul în marsupiu sau să nu mai apucăm să facem ce ne-am propus. 

Din fericire, acestea din urmă au rămas ca predispoziții care nu s-au activat, nu am avut nicio ocazie 😅 ca irascibilitatea să se transforme în frustrare sau să țuşnească  în furie.

Iată cum într-o oră erau prezente 5 emoții din cele numite ca fundamentale (bucurie, tristețe, frică, furie și surpriză) de care eram conștientă cu cauză și efect ➕ ce era mai difuz în mine sau chiar inconștient ➕ plus altele pe care le percepeam din câmp, din mediile prin care am umblat toată ziua.

𝐃𝐄𝐂𝐈 𝐦𝐚̆ 𝐚𝐣𝐮𝐭𝐚̆ 𝐬𝐚̆ 𝐚𝐦 𝐨 𝐭𝐞𝐦𝐚̆ 𝐜𝐚𝐝𝐫𝐮 𝐜𝐚 𝐮𝐧𝐞𝐨𝐫𝐢 𝐬𝐚̆ 𝐫𝐞𝐟𝐥𝐞𝐜𝐭𝐞𝐳 𝐚𝐬𝐮𝐩𝐫𝐚 𝐳𝐢𝐥𝐞𝐢 𝐬̦𝐢 𝐬𝐚̆ 𝐟𝐢𝐮 𝐜𝐨𝐧𝐬̦𝐭𝐢𝐞𝐧𝐭𝐚̆ 𝐝𝐞 𝐜𝐞 𝐚𝐦 𝐭𝐫𝐚̆𝐢𝐭 𝐜𝐚 𝐝𝐚𝐜𝐚̆ 𝐞 𝐜𝐞𝐯𝐚 𝐜𝐞 𝐦𝐞𝐫𝐢𝐭𝐚̆ „𝐬𝐜𝐮𝐭𝐮𝐫𝐚𝐭” 𝐝𝐢𝐧 𝐬𝐭𝐫𝐮𝐜𝐭𝐮𝐫𝐢𝐥𝐞 𝐦𝐞𝐥𝐞 𝐬𝐚̆ 𝐢̂𝐢 𝐝𝐚𝐮 𝐝𝐫𝐮𝐦𝐮𝐥 𝐬𝐚̆ 𝐧𝐮 𝐝𝐨𝐫𝐦 𝐭𝐚̂𝐫𝐚̂𝐧𝐝 𝐢̂𝐧 𝐮𝐫𝐦𝐚̆𝐭𝐨𝐚𝐫𝐞𝐚 𝐳𝐢 𝐜𝐞 𝐞 𝐧𝐞𝐧𝐞𝐜𝐞𝐬𝐚𝐫

.

❓De ce îți spun toate astea?

Poarta 37 – face parte din Centrul emoțional sau creativ în Quantum Human Design și vreau să evidențiez cât de complexă e viața noastră lăuntrică și că, de fapt, nu e atât de simplu să împăcăm această împletire de energii în mișcare pe care le conținem. 

Însă…ne putem oferi darul de a fi prezenți cu ce trăim fără să ne reducem ființa la o poveste, o emoție sau credință, senzație sau experiență, la un rol sau o identitate și acceptăm măreția și complexitatea de a Fi parcă devine din ce în ce mai firească blândețea, pacea și poate chiar iubirea pentru ce suntem și devenim, fiind parte din armonia infinitei Creații.

.

✅ De exemplu, eu prefer să primesc mesajele din lumea lăuntrică și subtilă aplecându-mă cu atenția asupra senzațiilor din corp generate de diverse experiențe, de gânduri, emoții, câmpuri relaționale sau colective etc. 

În timp, mi-a ajuns trupul un instrument de percepție destul de fin. Iar acum cu cât sesizez mai multe nuanțe și adâncimi ale impactului unui stimul exterior sau interior şi cum se mișcă prin mine, cu atât reușesc să am

o perspectivă mai înaltă și să fiu mai neutră, să nu am preferințe sau prejudecăți ca și când unele sunt pozitive altele negative sau că pe unele le vreau musai iar altele sunt groaznice și sunt de neacceptat. 

Din moment ce le percep în mine înseamnă că le-am generat sau am contribuit la crearea sau primirea lor și asta îmi dă putere să le și gestionez. 

 

✅ Această echitate în primirea emoțiilor și senzațiilor nu e treabă ușoară, uneori mi-e greu și fug, dar ce e diferit e că mă întorc cât pot de repede. Mă îngrijesc între timp, îmi accesez resurse și revin să descopăr ce se întâmplă de fapt.

Mă ajută că știu că dacă continui să investighez „și ce mai e aici? și ce altceva? samd” ajung să nu mă identific doar cu o parte din mine ci mai degrabă reușesc să extrag ce nevoie îmi transmit aceste trăiri și cum le pot onora existența și mesajul. 

Chiar și conștientizările sau transformările necesare vin cu mai multă ușurință pentru că sunt ghidate de înțelepciunea corpului, în directă legătură cu sinele autentic. Astfel spațiul interior devine mai curat, mă aşez în centrul meu cu orice e de actualitate. 

 

🤍Alteori nu mai e nevoie de cercetarea asta a simțirii ci pur și simplu știu cu toată ființa esențialul.

Pentru mine ița dintre Sursă, Suflet și Corp e evidentă așa că dacă am ceva de primit, conștientizat, eliberat sau aliniat, o fac îndeosebi din axul acesta care ne comunică prin intuiție. 

𝐃𝐄𝐂𝐈 𝐦𝐚̆ 𝐚𝐣𝐮𝐭𝐚̆ 𝐬𝐚̆ 𝐢̂𝐦𝐢 𝐫𝐞𝐜𝐮𝐧𝐨𝐬𝐜 𝐔𝐧𝐢𝐜𝐢𝐭𝐚𝐭𝐞𝐚 𝐬̦𝐢 𝐟𝐞𝐥𝐮𝐥 𝐦𝐞𝐮 𝐝𝐞 𝐚 𝐧𝐚𝐯𝐢𝐠𝐚 𝐩𝐫𝐢𝐧 𝐯𝐢𝐚𝐭̦𝐚̆ 𝐬̦𝐢 𝐬𝐚̆ 𝐢̂𝐦𝐢 𝐚𝐬𝐮𝐦 𝐞𝐱𝐩𝐫𝐢𝐦𝐚𝐫𝐞𝐚 𝐚𝐜𝐞𝐬𝐭𝐮𝐢 𝐟𝐞𝐥 𝐝𝐞 𝐚 𝐟𝐢 𝐬̦𝐢 𝐭𝐫𝐚̆𝐢 𝐜𝐡𝐢𝐚𝐫 𝐬̦𝐢 𝐚𝐢𝐜𝐢, 𝐢̂𝐧𝐭𝐫-𝐮𝐧 𝐬𝐩𝐚𝐭̦𝐢𝐮 𝐨𝐧𝐥𝐢𝐧𝐞 𝐝𝐞 𝐜𝐫𝐞𝐚𝐭̦𝐢𝐞 𝐬̦𝐢 𝐢̂𝐦𝐩𝐚̆𝐫𝐭𝐚̆𝐬̦𝐢𝐫𝐞 𝐢̂𝐧 𝐜𝐢𝐮𝐝𝐚 𝐟𝐚𝐩𝐭𝐮𝐥𝐮𝐢 𝐜𝐚̆ 𝐦𝐚̆ 𝐢̂𝐧𝐭𝐫𝐞𝐛 𝐝𝐞𝐬 𝐝𝐚𝐜𝐚̆ 𝐜𝐡𝐢𝐚𝐫 𝐚𝐣𝐮𝐭𝐚̆ 𝐩𝐞 𝐜𝐢𝐧𝐞𝐯𝐚. Apoi primesc câte un mesaj privat sau comentariu și descopăr că da, ajută și uneori foarte mult iar astfel restul ezitărilor mele devin irelevante. Legat de expunerea care nu îmi e chiar total confortabilă că habar nu am unde ajunge ce postez, mă liniștesc știind că există oricând butonul Unfollow pentru cei care nu sunt interesați de subiectele pe care le abordez.

.

✅ Pacea (sau împăcarea) pentru mine vine din a valida multidimensionalitatea ființei, diversitatea emoțiilor și trăirilor care mă traversează fără să mă agăț de niciuna. 

Adesea e nevoie să accept:

– ambivalența de a mă simți în feluri aparent diferite pentru aceeași situație, 

– paradoxuri tot mai complexe, prejudecăți 

– sau tipare risipite 

– și, poate cel mai important… o recunoaștere a misterului vieții care rămâne de necuprins ci merită doar savurat și trăit fără a fi analizat sau numit. 

Includerea conștientă a tot mai mult din ce simt, percep și trăiesc în diverse aspecte și contexte în timp ce îmi mențin un aliniament interior de conectare cu Sursa și Pământul și cu toate formele de viață e ceea ce mă întregește de fapt. Pic cu pic, în ritm divin de uman.

.

✅ Asta facilitez și în procesele pe care le ghidez – Luciditate și Simțire pentru reconectarea Omului cu axul său central (Sursă – Sine – Pământ), cu autoritatea, puterea și frumusețea lui interioară în timp ce devine tot mai conștient de interconectarea cu întreaga creație.

Din acest aliniament interior, implicit se elevează mentalitatea și emoțiile devin ceea ce sunt menite să fie: resurse pentru creativitate, conectare profundă și manifestare acordată la sinele autentic.

Am experimentat de atâtea ori procese care îmi expandează orizontul încât pot să mă încred deja că după astfel de clipe, minute sau (rareori) ore de luciditate şi simțire urmează să îşi dea drumul șuvoaie de energie revigorantă, putere de creație şi deschiderea veritabilă spre soluții la diverse provocări sau îngustimi fizice sau mental-emoționale.

.

𝐀𝐬̦𝐚𝐝𝐚𝐫, 𝐩𝐞 𝐬𝐜𝐮𝐫𝐭, 𝐞𝐱𝐩𝐥𝐨𝐫𝐚𝐫𝐞𝐚 𝐚𝐜𝐞𝐬𝐭𝐨𝐫 𝟔𝟒 𝐝𝐞 𝐚𝐫𝐡𝐞𝐭𝐢𝐩𝐮𝐫𝐢 𝐩𝐞 𝐩𝐚𝐫𝐜𝐮𝐫𝐬𝐮𝐥 𝐮𝐧𝐮𝐢 𝐚𝐧 𝐚𝐥𝐚̆𝐭𝐮𝐫𝐢 𝐝𝐞 𝐯𝐨𝐢 𝐦𝐚̆ 𝐚𝐣𝐮𝐭𝐚̆: 

✅ 𝐞 𝐮𝐧 𝐢𝐧𝐬𝐭𝐫𝐮𝐦𝐞𝐧𝐭 𝐩𝐫𝐢𝐧 𝐜𝐚𝐫𝐞 𝐢̂𝐦𝐢 𝐚𝐝𝐚̂𝐧𝐜𝐞𝐬𝐜 𝐋𝐮𝐜𝐢𝐝𝐢𝐭𝐚𝐭𝐞𝐚 𝐬̦𝐢 𝐒𝐢𝐦𝐭̦𝐢𝐫𝐞𝐚 𝐢̂𝐧 𝐦𝐮𝐥𝐭𝐢𝐩𝐥𝐞 𝐝𝐢𝐦𝐞𝐧𝐬𝐢𝐮𝐧𝐢 – 𝐢𝐧𝐝𝐢𝐯𝐢𝐝𝐮𝐚𝐥, 𝐫𝐞𝐥𝐚𝐭̦𝐢𝐨𝐧𝐚𝐥, 𝐩𝐫𝐨𝐟𝐞𝐬𝐢𝐨𝐧𝐚𝐥, 𝐜𝐨𝐥𝐞𝐜𝐭𝐢𝐯

✅ 𝐦𝐚̆ 𝐜𝐨𝐧𝐞𝐜𝐭𝐞𝐚𝐳𝐚̆ 𝐜𝐮 𝐯𝐨𝐢, 𝐜𝐞𝐢 𝐢𝐧𝐭𝐞𝐫𝐞𝐬𝐚𝐭̦𝐢 𝐝𝐞 𝐮𝐧 𝐦𝐨𝐝 𝐜𝐫𝐞𝐚𝐭𝐢𝐯 𝐬̦𝐢 𝐞𝐱𝐭𝐫𝐞𝐦 𝐝𝐞 𝐯𝐞𝐫𝐬𝐚𝐭𝐢𝐥 𝐝𝐞 𝐜𝐮𝐧𝐨𝐚𝐬̦𝐭𝐞𝐫𝐞 𝐝𝐞 𝐬𝐢𝐧𝐞 𝐬̦𝐢 𝐦𝐚̆ 𝐢𝐧𝐬𝐩𝐢𝐫𝐚̆ 𝐞𝐱𝐩𝐞𝐫𝐢𝐞𝐧𝐭̦𝐞𝐥𝐞 𝐩𝐞 𝐜𝐚𝐫𝐞 𝐥𝐞 𝐢̂𝐦𝐩𝐚̆𝐫𝐭𝐚̆𝐬̦𝐢𝐭̦𝐢 𝐝𝐞𝐬𝐩𝐫𝐞 𝐟𝐢𝐞𝐜𝐚𝐫𝐞 𝐩𝐨𝐚𝐫𝐭𝐚̆

✅ 𝐬𝐢𝐦𝐭 𝐨 𝐩𝐫𝐨𝐟𝐮𝐧𝐝𝐚̆ 𝐛𝐮𝐜𝐮𝐫𝐢𝐞, 𝐬𝐚𝐭𝐢𝐬𝐟𝐚𝐜𝐭̦𝐢𝐞 𝐬̦𝐢 𝐫𝐞𝐜𝐮𝐧𝐨𝐬̦𝐭𝐢𝐧𝐭̦𝐚̆ 𝐜𝐚̆ 𝐩𝐨𝐭 𝐬𝐚̆ 𝐜𝐫𝐞𝐞𝐳 𝐥𝐢𝐛𝐞𝐫 𝐬̦𝐢 𝐢̂𝐧 𝐚𝐜𝐞𝐥𝐚𝐬̦𝐢 𝐭𝐢𝐦𝐩 𝐬𝐚̆ 𝐟𝐚𝐜 𝐜𝐮𝐧𝐨𝐬𝐜𝐮𝐭 𝐐𝐮𝐚𝐧𝐭𝐮𝐦 𝐇𝐮𝐦𝐚𝐧 𝐃𝐞𝐬𝐢𝐠𝐧 𝐢̂𝐧𝐭𝐫-𝐮𝐧 𝐦𝐨𝐝 𝐚𝐜𝐜𝐞𝐬𝐢𝐛𝐢𝐥 𝐩𝐞𝐧𝐭𝐫𝐮 𝐨𝐫𝐢𝐜𝐢𝐧𝐞 𝐬𝐢𝐦𝐭𝐞 𝐜𝐡𝐞𝐦𝐚𝐫𝐞𝐚. 

 

Știți că are un loc aparte în inima mea pentru că alături de terapiile somatice și energetice mie mi-a schimbat viața și modul în care trăiesc în mine, în relații, cum creez și mă manifest. 

 

Vreau sincer să contribui să ajungă la cât mai mulți oameni care vor să își recunoască și să își reamintească esența lor unică, darurile, harurile și știu deja cât de mult poate să îi ajute transmisiunea QHD, în ansamblul ei nu doar exporarea arhetipurilor, să înțeleagă, să vindece și să transforme orice e necesar pentru a trăi viața într-un mod liber, creativ și împlinitor.

.

.

Dacă ai avut interesul și răbdarea de a parcurge până aici, îți mulțumesc 🙏

 

❓Ce e viu în tine acum după parcurgerea acestei împărtășiri?

❓Ce simți că ai avea de integrat, transformat, alchimizat sau aliniat ca să simți mai multă împăcare cu cine ești și cum te manifești?

 

Pe oriunde ai fi față de Pacea din tine, eu îți transmit o caldă apreciere pentru călătoria ta de devenire și o salutare din ultima zi de iarnă. 

 

De mâine natura ne instigă la altceva … odată cu primăvara vine și arhetipul Curiozității 😊 

 

Pe curând!

 

PS: CLICK AICI către postarea despre Arhetipul din Poarta 37 – Pacea.

PSS: CLICK AICI către postarea unde pun linkurile pentru fiecare arhetip.

 

Te-a inspirat articolul? Trimite-l și altora!

Facebook
WhatsApp
Pinterest